DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kılıç, TOKİ’nin 50 bin konutluk ev projesini değerlendirdi

Kılıç, TOKİ’nin 50 bin konutluk ev projesini değerlendirdi

Kılıç, TOKİ’nin 50 bin konutluk ev projesini değerlendirdi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, TOKİ tarafından ülke genelinde 67 ilde yapılacak olan 50 bin konutluk proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

67 İl’in içerisinde Kocaeli’de yer alıyor

Başkan Kılıç, konu hakkında düşüncelerini dile getirerek “Ülkemiz genelinde, 67 ilde 140 projeyi kapsayan 50 bin konutluk sosyal yaşam alanı çalışması ile ilgili olarak bizler de bazı bilgiler aldık. Buna göre, evlerin yapılacağı 67 ilin içerisinde Kocaeli de yer alıyor. Bu proje, ilimizde iki noktada yapılacak. Alanlardan birinin ilçemiz Gölcük olması, en büyük temennimizdir. İlimizde yapılacak olan iki proje için henüz bir yer belirlenmiş değil. Bununla ilgili olarak da öncelikle taleplerin alınması söz konusu. Evler için emeklilerin başvuru tarihi ise 25 Mart – 5 Nisan 2019 tarihleri olarak belirlendi. Başvurular iki bankaya yapılabilecek. Evler, 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak. 2+1 evler için 500 TL, 3+1 evler için 1000 TL başvuru ücreti alınacak. 2+1 konutlar 75 ve 85 metrekare olacak. 3+1 evler ise 110 ve 128 metrekare olacak. 2+1 evlerin toplam ücreti 116 bin 400 TL’den başlayacak. 3+1 evlerin fiyatı ise 170 bin 720 TL’den başlayacak. Toplam ücret, 180 ay vade ile taksitlendirilecek. Evleri almak isteyen kişilerin, bulundukları ilçede en az 1 yıl ikamet etme şartı var. Bir başka şart ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 2+1 evlerden almak için 25, 3+1 evlerden almak için 18 yaşını doldurma şartı da bulunuyor. Emeklilerimizin belirtilen tarihlerde ilgili bankalara başvuru yapmasında fayda var. Çünkü talepler en çok hangi ilçeden gelirse o ilçeye evlerin yapılması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bizler de evlerin Gölcük’te yapılmasını isteriz” diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.