DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SİME-SEN’den bayan personellerine anlamlı jest PASTA KESİP, GÜNLERİNİ KUTLADILAR

SİME-SEN’den bayan personellerine anlamlı jest  PASTA KESİP, GÜNLERİNİ KUTLADILAR

SİME-SEN’den bayan personellerine anlamlı jest

PASTA KESİP, GÜNLERİNİ KUTLADILAR

Donanma Kenti SİME-SEN Kocaeli Şubesi Donanma Komutanlığı bünyesinde çalışan bayan personellerine Anıtpark’ta bulunan Mavi Papağan Cafe’ bir kutlama organizasyonu gerçekleştirdi. Kutlamada günün anısına pasta kesildi.

Bayan personele çiçek takdim edildi

SİME-SEN Kocaeli Şubesi Başkanı Sevindik Saral, Yönetimi ve yaklaşık yüz bayan personelin katılım sağladığı kutlama organizasyonunda Başkan Saral, Donanma Komutanlığında görev yapan bayan personele çiçek takdim ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Saral, “Tüm kadınlarımızın  bu anlamlı gününü kutluyorum”

Başkan Saral günün anlam ve önemini belirtmek için yaptığı konuşmasında , “Değerli Çalışan Kadınlarımız, Anamız, bacımız, yarimiz, yol arkadaşımız, emek ve hayat mücadelemizin en değerli yarısı olan emekçi kadınlar… Hepinizi en değerli saygıyla selamlıyorum. Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani sizlerin günüdür. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ilan edilmesinin üstünden yüzyıldan fazla zaman geçmesine rağmen, kadınların haklarında, taleplerinde hala çok bir şey değişmemiştir.  SİME- SEN Kocaeli Şubesi olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsel ayrımcılığın sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam ve insan onuruna yaraşır çalışma koşullarının sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna inanıyorum. SİME-SEN  Sendikası  olarak; kadın elinin dokunmadığı çalışma yaşamını, eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz. Türk toplumu olarak Kurtuluş savaşı mücadelemizde kadınlarımızın yaptıkları unutulmaz, Gazi  Mustafa Kemal ATATÜRK’ün annesi, Zübeyda hanım, Kara Fatmalar, Halide Edip Adıvar’lar daha bir çok kahraman ve fedakâr kadınlarımız hepsini rahmet ve minnet duygularımla anıyorum. Kadınlarımızın elde ettiği hakların korunacağı, daha geliştirileceği inancıyla, tüm kadınlarımızın  bu anlamlı gününü kutluyorum. Saygılarımı sunarım” dedi.

Günün anısına pasta kesildi

SİME-Sen Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral  konuşmasının ardından bayan personeller ile birlikte günün anısına hazırlanan  pasta kesiminde bulundular. Donanma Komutanlığı bayan personelleri Sendika Başkanı Saral ve Yönetimine teşekkür ettiler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.