DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tüketici Koruma Derneği Gölcük Şube Başkanı Aslan’dan DÜNYA TÜKETİCİ HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Tüketici Koruma Derneği Gölcük Şube Başkanı Aslan’dan  DÜNYA TÜKETİCİ HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Tüketici Koruma Derneği Gölcük Şube Başkanı Aslan’dan

DÜNYA TÜKETİCİ HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Hak mücadelesinde dünyada çok daha kötü bir yerdeyiz”

Başkan Aslan yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Tüketici haklarının ilk kez dile getirilmesinden bu yana 57 yıl, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca Evrensel Tüketici Haklarının kabul edilişinden bu yana ise tam 33 yıl geçti. Derneğimizin büyük çabaları sonucunda bugün Türkiye’de 82 Milyon Tüketicinin haklarının korunması için hala var olan Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun çıkmasından bu yana da tam 24 yıl geçti. Tüketicilerin haklarının korunması ile geçen büyük mücadelelere rağmen, üzülerek belirtiyoruz ki, yönetenlerin tüketiciler aleyhine icraatları, çıkardıkları aleyhe kanunlar, kanunla tırpanlanan tüketici kazanımları ve tüketici hakları mücadelesine karşı olumsuz bakış açıları sebebiyle, maalesef bugün kanunun çıktığı zamandan çok daha geride, hak mücadelesinde dünyada çok daha kötü bir yerdeyiz.”

“Devlet, bugün tüketicinin sırtında kambur olarak durmaktadır”

“İşte bu sebeple, gerek tüketici haklarının yeteri kadar korunamıyor olması gerekse de tüketicilerin mevcut durumu düşünüldüğünde, bugün kutlanacak bir gün değil, sesimizi yükselteceğimiz bir gündür. Her zaman söylediğimiz gibi, bizleri yönetenler maalesef ki tüketicinin tarafında değil, tüketicinin tam karşısında yer alanların tarafında saf tutmaktadırlar. Ülkedeki her türlü olayın faturası tüketicilere kesilmekte, tüketiciler vergi, zam, pahalılık sarmalında hayatta kalmaya çalışmaktadır. Devlet, bugün tüketicinin sırtında kambur olarak durmaktadır.”

“Zamların sebebi sadece spekülatörlerin stok yapması olarak açıklanmıştır”

Başkan Aslan son olarak, “Geçtiğimiz yıl 3 ay içinde üst üste doğalgaza, 2 üst üste elektriğe zam yapılmış, yapılan zam oranları  %45-50 dolaylarına dayanmıştır. 2018’de mazota %85, gübreye %110, tohuma %95, zirai ilaca %100 ve enerjiye %85 zam yapılmasa idi, bugün ucuz sebze-meyve tüketiyor olacaktık. Dünyada kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri iken sadece 7 ürünü üreten, bunların dışında her şeyi, samanı bile ithal eden bir ülke yaratılmış, 15-16 TL’ye patlıcan, patates alınırken, bir de tüketilecek sebze-meyvenin tohumu şirketlerin kontrolüne verilmiştir. Zamların sebebi sadece spekülatörlerin stok yapması olarak açıklanmıştır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.