DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

VALİ AKSOY’UN NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

VALİ AKSOY’UN NEVRUZ BAYRAMI MESAJI

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 21 Mart Nevruz Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Vali Aksoy, ‘Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz, barış ve dostluk bayramı olarak dünyanın her köşesinde asırlardır kutlanmaktadır.Beraberlik ve kardeşliğin sembollerinden biri olan Nevruz, arınmayı, yenilenmeyi ve olumsuzluklardan kurtulmayı da ifade eder. Sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu güzel vatan topraklarında; farklı inanç, dil, etnik köken ve kültüre sahip insanlar yüzyıllar boyunca  huzur içinde yaşamışlardır. Cennet vatan Türkiye’miz, böylesine zengin kültürü bünyesinde barındıran eşsiz bir coğrafyadır. Nevruz, Anadolu’dan Kafkaslara, Orta Asya’dan Orta Doğu’ya kadar uzanan geniş coğrafyada yüzyıllardır aynı ruhla kutlanmaktadır. İnsanın doğa ile bütünleşmesini en iyi şekilde simgeleyen Nevruz, sevgi ve barış gibi evrensel değerlerin gelişmesine katkıda bulunarak, baharın gelişi ile birlikte yaşama sevincini ve doğanın dirilişini sembolize eder.  Toplumlar, birlik ve beraberliklerini korudukları sürece yaşama hakkına sahip olurlar. Birlik ve beraberliğin korunması, tarihe saygı göstermekle, geleneklere, göreneklere bağlılıkla ve onları yaşatmakla mümkündür.Tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar kültür ırmağından akıp gelen ve yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz kültürü, bizden sonraki nesillere de akıp gidecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Nevruz ateşinden sıçrayan bir kıvılcımla yüreklerde kardeşliğin, o kardeşlikte barış, refah ve huzur dolu yarınların filizlenmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum’ dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.