DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çakmak, ‘Tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyorum’

Çakmak, ‘Tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyorum’

Çakmak, ‘Tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyorum’

Gölcük Niğdeliler Başkan Vekili Cemil Çakmak, 5 Nisan Avukatlar Günü hakkında mesaj yayınladı.

Avukatlarımızın önemli bir görev yapmaktadır

Çakmak, yaptığı açıklamada, ‘Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş-devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Bu vesile ile tüm Avukatlarımızın Avukatlar Günü’nü kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum’ dedi.

Avukatlar Gününün tarihçesi

Avukatlar Günü geldi çattı, binlerce okur en anlamlı Avukatlar Günü mesajlarını araştırıyor. Bir yandan da “Avukatlar Günü nasıl ortaya çıktı?” sorusunun yanıtı merak ediliyor. 5 Nisan 1958 tarihinde İzmir Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan 2 günlük toplantı sonunda Barolar Birliği’nin kuruluş çalışmaları başlamıştır. Yapılan araştırmalar sonucu ilk olarak İstanbul Barosu’nun 70 yıl önce 5 Nisan 1878 de toplanıp genel kurul yapmış olduğu anlaşılmış ve 5 Nisan Avukatlar Günü ilan edilmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.