DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Değirmendere’de okula giden öğrenciler BÜYÜK TEHLİKE YAŞIYOR

Değirmendere’de okula giden öğrenciler  BÜYÜK TEHLİKE YAŞIYOR

Değirmendere’de okula giden öğrenciler

BÜYÜK TEHLİKE YAŞIYOR

İlçemize bağlı Değirmendere’de Şehit Cengiz Topel İlkokulu’na giden öğrenciler D-130 Karayolu üzerinde kullandıkları yol tehlikelerle dolu. Öğrencilerin okula gidip gelirken kullandıkları yol kenarında herhangi bir koruyucu bariyerin olmaması öğrencileri  büyük tehlike altında bırakıyor.

Okul yolu tehlikelerle dolu

Her gün okula gitmek için evlerinden çıkan öğrencileri büyük tehlike bekliyor. Değirmendere Cumhuriyet Sitesi ile Şehit Cengiz Topel İlkokulu arasında öğrencilerin kullandığı yol tehlikelerle dolu.  Aileler çocuklarının kullandığı D-130 karayolunun kenarına bariyer yapılmasını istediklerini dile getirdiler.

Bu tehlikeyi görmüyor musunuz?

Değirmendere Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nda okuyan öğrenciler her gün tehlikelerle dolu olan bu yoldan geçmek zorundalar. Değirmendere Cumhuriyet Sitesi ile Şehit Cengiz Topel İlkokulu arasında bulunan D-130 Karayolu üzerinden okullarına gidip gelen öğrenciler herhangi bir koruyucu bariyer olmamasından dolayı büyük tehlike yaşıyorlar. Bu durum öğrencileri korkuttuğu kadar aileleri de tedirgin ediyor. Her gün çocuklarının okula gidip gelirken kullanmak zorunda oldukları bu yolun biran önce daha güvenli hale gelmesini istediklerini ifade eden aileler yetkililere, “ Bu tehlikeyi görmüyor musunuz?” diyerek yetkililerden çözüm beklediklerini ifade ettiler.

Aileler tedirgin

Her gün çocuklarının tehlike dolu bu yoldan okula gidip geldikleri için tedirgin olduklarını ifade eden aileler yaptıkları açıklamada, “ Çocuklarımız her gün okula gidip gelirken büyük tehlike altındalar. D-130 Karayolu gibi bir yolun kenarında nasıl koruyucu bariyer olmaz, bunu da anlamış değiliz. Yolun karşı tarafına baktığımız zaman büyük bir çoğunluğunda bariyer var ama özellikle çocukların kullandığı Cumhuriyet mahallesi tarafında okula gidene kadar bariyer yok. Üstelik çocuklarımızın kullandığı yok daracık. Allah korusun direksiyon hakimiyetini kaybeden bir sürücü çocuklarımıza çarpabilir ya da çocuk bunlar şakalaşırken biri biranda yola fırlar ve arabanın altında kalabilir. Biz her gün bunları düşünerek çocuklarımız okula yolluyoruz ve eve dönmelerini bekliyoruz. Böyle bir yolun bu şekilde herhangi bir koruması olmadan bırakılmasını biz anlam veremiyoruz. Her gün bu stresi yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle de yetkililerden bu konuda çözüm bekliyoruz. Yol kenarına yapılacak olan bu bariyerler ile çocuklarımız daha güvenli bir şekilde okullarına gidip gelebilecekler. Tabi bizimde içimiz rahat edecek. Bu nedenle biz biran önce bu yol kenarına koruyucu bariyerlerin yapılması istiyoruz” dediler.

    

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.