DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

FIKRALAR

25.04.2019
897
A+
A-

UÇAK

Temel, İdrisle birlikte uçakla Istanbul’a gidiyormuş. Bir sarsıntı olmuş. Herkeste bir telaş… Pilot konuşmuş:

– Bir motorda arıza var. Ama meraklanmayın, üç motorla da inebiliriz…15 dakika sonra bir anons daha

– Bir motor daha stop etti ama telaşlanmayin, iki motorla da ineriz…10 dakika sonra pilot uçüncü motorun da bozulduğunu ama tek motorla da gidebileceklerini söylemiş.

Temel dayanamayıp:

– Ula İdris, ister misun şimdi törtüncü motor da pozulsun da hepten havata kalalum…

LENSLER

İş adamı Temel uzun süredir numaralı lens takmaktadır. İngilizce bilmediginden uzerinde “L” ve “R”harflerinin bulundugu lens kutusundan şikayetçi olup,maddi olanakları da elverdiğinden bir “Lens Kutusu Fabrikası” açar. Böylece lens kutularında artık Türkçe kullanabilecektir.Ve yıllardır sorun yaratan sağ-sol kavramına nihayet bir çözüm getirmiştir: “S”ve “S”.

GENETİKÇİ TEMEL

Hepsi de birbirinden iddialı 3 genetik uzmanı, yeni buluşlarını

karşılaştırıyorlar.

Hayvanlar konusunda uzman olan birincisi anlatıyor.

“İnek ve tavuk genlerinden harikulade yeni bir hayvan meydana getirdim.

Hem süt veriyor hem yumurtluyor, eti kırmızı et tadında ama beyaz et kadar faydalı, bence bu yuzyılın buluşu. İnsanlara istedikleri kadar sağlıklı et, süt, yumurta yedirecegim”

Böcek genetigi uzmanı çalışmasını açıklıyor.

“Arı ile bok boceği genlerini karıştırdım. Yeni türümüz pisliklerden bal yapıyor. Hem bol miktarda hem de inanılmaz kaliteli bal imkanına kavuşmuş bulunuyoruz. İnsanlık için çok faydalı bir gelişme sağladım”

Genel genetikçi Dr. Temel iki meslekdaşına bakıyor.

“Valla ben de karpuzla karafatma genlerini birleştirdim. Şimdi karpuzu kesiyorsun, bütün çekirdekler yürüyüp gidiyor”

İNTİHAR

Temel Amerika’da gökdelenlerde inşaat işçisi olarak çalışmaktadır.

Her gün öğlen arkadaşları ile gökdelenin tepesinden bacaklarını aşağı sarkıtır ve beraberlerinde getirdikleri çantalarını açıp öğlen yemeklerini yemektedirler.

Yine bir gun öğlen vakti İtalyan ve Fransız’la birlikte öğlen yemeklerini yemek üzeredirler. Italyan der ki:

“Ulan bıktım hergün spagetti yemekten yahu. Bu kadın her gün spagetti yapıyor. Bugün yine spagetti çıkarsa çantadan kendimi aşağıya atıp intihar edeceğim”

Çantayı açar İtalyan, yine spagetti çıktığını görür ve kendini gökdelenin tepesinden aşağı atıp ölür. Bunu gören Fransız dayanamaz:

“Ben de bıktım hergün Fransız yemeklerinden. Bugün yine Fransız yemeği çıkarsa çantadan, kendimi aşağı atıp, intihar edeceğim.”

Çantayı açar ve Fransız yemeğini görünce o da gökdelenin tepesinden kendini asağı atar ve ölür. Temel olanlardan çok etkilenir ve o da der ki “Ula çantadan yine hamsili sandviç çıkarsa ben de kendimi atacağum”

Çantadan hamsili sandviç çıkar ve Temel de kendini aşağı atıp öldürür. İnşaat firması olanların üzerine üç işçisi için bir cenaze töreni düzenler. Ölenlerin eşlerine sırayla taaziyetlerini bildirip, zarf içerisinde tazminat verilecektir. Önce İtalyanın karısına giderler.

Kadın kendini yerden yere vurmaktadir. “Erkeğim, evimin direği öldü. Sen bana söyleseydin ben sana her yemeği yapardım.” diye.

Firma yetkilileri “Başınız sağolsun, kendinizi bu kadar harap etmeyin, çocuklarınızı düşünün. Bu da size bizden mütevazi bir yardım” diyerek teselli etmeye çalışırlar. Sıra Fransızın karısına gelir. O da aynı durumdadır. Kendini yerden yere vurmaktadır. Onu da teselli edip başsağlığı dilerler ve tazminatını verirler.

Sıra Fadime’ye gelir. Fadime diğerlerinin aksine çok metanetlidir.

Yüzünde hiçbir üzülme ifadesi yoktur ve ağlamamaktadır. Firma yetkilileri şaşırırlar ve sorarlar:

“Hanımefendi, diğer hanımlar perişan oldular, ağlamaktan gözyaşları bitti. Sizde hiçbir üzülme belirtisi yok. Neden acaba?”

Fadime cevap verir:

“Ne üzüleyim, Temel kendi yemeğini kendi hazırlardı.!!”

GEYİK

Dursun’la Temel ava gitmişler, bir geyik vurmuşlar. Ama vasıta neyin yok, köye nasıl götüreceklerini bilememişler. Sonunda köye kadar kuyruğundan çeke çeke gitmeye karar vermişler. Bir müddet gittikten sonra karşılarına bir adam çıkmış, “birader,” demiş, “bu hayvanı boynuzundan tutup çekseniz daha kolay olmaz mı?”. Bizimkilerin aklına yatmış, boynuzundan çekmeye başlamışlar. İki saat sonra Temel Dursun’a dönmüş: ” Ula Dursun, biz köyden uzaklaşıyoruz galiba!”

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.