DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde KÂĞIT İSRAFINA YER YOK

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde  KÂĞIT İSRAFINA YER YOK

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde

KÂĞIT İSRAFINA YER YOK

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde personele yönelik eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Hastane İdaresi ve personelinin katıldığı eğitim hastane toplantı salonunda gerçekleşti.

Hastane İdari Mali İşler Müdürü Mustafa Özdemir tarafından birim sorumluları ile birim personeline, iş gücü kaybı ve kâğıt israfının aza indirilmesi konusunda önemli bir sistem olan EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile resmi yazışma kuralları hakkında eğitim verildi.

Masada Bekleyen Evrak Dönemi Sona Erdi

Sağlık Bakanlığı ve sisteme entegre kurumlarla yapılan resmi yazışmalar, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kamu Hastaneleri ve Sağlık Tesislerinde Elektronik Belge Yönetimi Sistemi (EBYS) üzerinden aktif olarak yapılmaya başlandı.

Kâğıt İsrafını Önlüyor

2016 tarihinden beri Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kamu Hastaneleri ve Sağlık Tesislerinde başlatılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)  uygulaması; belge ve bilgi alış verişinin elektronik ortama aktarılmasını, internet üzerinden bu bilgilerin anlık olarak yönetilmesini, kurum içi ve kurum dışı yazışmalara ait süreçlerin standart hale getirerek dakikalar içinde tamamlanmasını sağlıyor. EBYS uygulaması, aynı zamanda bürokratik işlemlerin azaltılmasını, zaman, işgücü, kırtasiye malzemelerinden tasarruf sağlanması ve resmi yazışmalar ile ilgili diğer iş ve işlemlerde kâğıt ortamının kaldırılmasına imkân yaratıyor.

Resmi Yazılar Tablet ve Telefondan İmzalanabiliyor

EBYS uygulamasında teknik anlamda bilgi gereksinimi olması sebebiyle kullanım öncesi tüm personel eğitimden geçiriliyor. EBYS kullanıcıları Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen program sayesinde tablet ve telefonları üzerinden girişle işlemlerini yapabiliyorlar. Resmi evraklar ilgili kişi kurum dışında bile olsa anında okunup imzalanabiliyor. Böylece bürokraside en sık yaşanan problemlerin başında gelen uzun değerlendirme ve imza süreçleri kısalmış oluyor. Fiziksel depolamanın elektronik depolamaya oranla güvenlik riskinin daha yüksek olması sebebiyle EBYS sayesinde; yangın, su taşkını, nem, ısı, hırsızlık ve yetkisiz müdahale gibi kalıcı ya da geçici risk faktörlerine karşı da evraklar daha güvenli ortamda muhafaza edilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.