DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Havalar ısındı, pazarda fiyatlar düşmeye başladı PATATES VE SOĞAN BU HAFTADA PAZARIN YILDIZI

Havalar ısındı, pazarda fiyatlar düşmeye başladı  PATATES VE SOĞAN BU HAFTADA PAZARIN YILDIZI

Havalar ısındı, pazarda fiyatlar düşmeye başladı

PATATES VE SOĞAN BU HAFTADA PAZARIN YILDIZI

İlçemize bağlı Değirmendere’de Merkez Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Pazarında sebze meyve fiyatları her geçen hafta daha da düşmeye devam ediyor. Patates ve soğanda beklenen indirim bir ay içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Patates ve soğan fiyatının bir aya kadar düşmesi bekleniyor

Değirmendere’nin en büyük semt pazarı olan Cumartesi Pazarı’nda sebze meyve fiyatları her geçen gün düşmeye devam ederken pazarın yıldızı bu hafta da patates ve soğan oldu.  Yeni mahsullerin tezgahlarda yavaş yavaş yer almaya başladığını ifade eden patates soğan satıcıları fiyatların en geç bir ay içerisinde normal seviyelere düşmesini beklediklerini ifade ettiler.

Taşçı, “ Havaların ısınması ile bütün işlerde olduğu gibi pazar da hareketlendi”

20 yıldır bu işin içinde olduğunu ifade eden Kemal Taşçı yaptığı açıklamada, “ Havaların ısınması ile bütün işlerde olduğu gibi pazar da hareketlendi. Fiyatlar şu anda kış ayları kadar olmasa da biraz yüksek.  Vatandaşın alım gücü az olduğu için satışlar beklediğimiz oranda olmasa da Allah bereket versin diyoruz. Turfanda mallar tezgahlardaki yerlerini aldı. Biraz fiyatları yüksek ama yakın zamanda yeni mahsulleri çıktıkça ürünler bollaşacak ve pazarda fiyatlar düşecektir.  Değirmendere Kapalı Pazar Yeri biraz otopark tarzına yöneldiği için pazarcıların ve müşterilerin  beklentilerini karşılamayacağını düşünüyoruz.  Pazarcılar olarak biz açıkçası kapalı pazar alanına geçmeyi düşünmüyoruz” dedi.

Cumartesi pazarında sebze meyve fiyatları

Patates 5 -7 lira, soğan 5 – 7 lira, çilek 10 lira,  erik 12 lira, elma 3.5 lira,  portakal 3.5 lira, çeri domates 7 lira,  taze fasulye 12 lira, patlıcan 3-4 lira,  bezelye 10 lira, dolmalık biber 8 lira,  salatalık 4 lira, havuç 5 lira,  kabak 5 lira,  roka 1.5 lira,  taze soğan 2 lira, ıspanak 3- 4 lira,  bakla 10 lira,  deveyi armut 6 lira,  biber 5- 6 lira,  pırasa 6 lira,  kivi 5- 6 lira,  kıvırcık 3.5 lira,  maydanoz 1 lira,  dereotu 1 lira, pazı demeti 2 lira,  mantar 8 lira,  yerli muz 11 – 12 lira,  karpuz 5 lira, kavun tane 10- 15 lira,  avokado 6 lira,  ithal muz 14 lira,  brokoli 12 lira, salkım domates 7 lira,  kereviz demet 5 lira

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.