DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kızılay’ın kan bağış kampanyasında REKORA KOŞANLAR

Kızılay’ın kan bağış kampanyasında  REKORA KOŞANLAR

Kızılay’ın kan bağış kampanyasında

REKORA KOŞANLAR

Kocaeli Kızılay Kan Bağış Birimi tarafından her ay düzenli olarak Anıtpark’ta açılan  kan bağış standı Gölcük halkından yoğun ilgi gördü. Bağışladıkları kanlar ile rekor kıran Gölcük halkının arasında 40’ın üzerinde kan bağışında bulunan ve iki defa trombosit bağışı yapan Tersane İlkokulu Müdürü Ali Kemal Eren’de vardı. Kan bağış kampanyası yarında devam edecek.

Kızılay Gölcük Şube destek verdi

Her ay düzenli olarak Anıtpark’ta kan bağışı kabul eden Kocaeli Kızılay Kan Bağış Birimi’ne geçtiğimiz ay olağan kongrelerini gerçekleştiren ve 32 yıl başkanlık görevi yapan Aylin Korkmaz’dan görevi devralan Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış ile Kızılay Gölcük Şubesi artık daha aktif ve sosyal konularda farkındalık yaratmaya başladı. Daha önceki kan bağışlarında görev almayan Kızılay Gölcük Şubesi, yeni Başkan Orhan Barış ile daha aktif görev almaya başladı.

Eren, “Her Türk vatandaşının mutlaka kan bağışında bulunması gerektiğini düşünüyorum”

Kızılay’a kan bağışında bulunan Tersane İlkokulu Müdürü Ali Kemal Eren yaptığı açıklamada, “Benim şu ana kadar  40’ın üstünde kan bağışım olmuştur. İki tanede kan kanseri hasta için trombosit bağışında bulundum. Ben 6 ayda bir mutlaka kan bağışında bulunurum. Her Türk vatandaşının mutlaka kan bağışında bulunması gerektiğini düşünüyorum. Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak demektir.  Yani kan bağışı aslında bir vatandaşlık görevidir. Ben görevimi yerime getirdiğimi düşünüyorum. Herkesten de bu sağduyuyu bekliyorum. Ayrıca organ bekleyen binlerce hastamız olduğu için bütün organlarımı da bağışladım. Bu konuda da herkesin duyarlı olmasını bekliyorum” dedi.

Kaya, “Kan bağışında hem 3 kişinin hayatını kurtarıyoruz hem de kendi vücudumuz yenileniyor”

Kan bağışında bulunanlardan Bahadır Kaya yaptığı açıklamada, “ Ben daha yolun başındayım. Bu benim 5. kan bağışım oldu. Elimden geldiği kadarıyla düzenli kan bağışında bulunmak istiyorum ama iş güç derken düzenli kan bağışında bulunamasam da fırsat buldukça kan bağışında bulunuyorum. Kan bağışında hem 3 kişinin hayatını kurtarıyoruz hem de kendi vücudumuz yenileniyor. Bu nedenle herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Gül, “Bu benim 18. kan bağışım ve bronz plaketim var”

Kan bağışında bulunanlardan Murat Gül yaptığı açıklamada, “ Ben çok düzenli bir şekilde kan bağışında bulunuyorum. Bu benim 18. kan bağışım ve bronz plaketim var. Bu şekilde düzenli kan bağışına devam edersem 25. Kan bağışım ile gümüş madalya alacağım inşallah. Ben düzenli olarak 3 ayda bir kan bağışında bulunurum. Eğer tüm kan bağışlarımı Kızılay’a yapmış olsaydım şu anda altın plaket bile almıştım. Çünkü arada acil kan ihtiyacı olanlara kan bağışında bulunduğum için bunlar sayılmıyor. Kızılay’a yaptığım her kan başı sonrasında kendimi daha rahat hissediyorum. En güzeli de Kızılay tarafından atılan “3 kişiye hayat doğaya bir fidan” mesajı beni çok mutlu ediyor. Sağlığı yerinde olan herkesin kan bağışında bulunmasını bekliyorum” dedi.

Özduman, “Gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz”

Kocaeli Kızılay Kan Bağış Birimi tarafından Anıtpark’ta ki kan bağış kampanyasına destek olan Kızılay Gölcük Şubesi Başkan Yardımcısı Hikmet Özduman yaptığı açıklamada, ” Kızılay Gölcük Şubesi olarak Gölcük Genç Kızılay ekibiyle birlikte kan bağışı kampanyasına  katkıda bulunduk. Gölcük Genç Kızılay ekibi arkadaşlarımız vatandaşlara broşürler dağıtarak bilgilendirme yaptılar.  Kan bağışı kadar ilik bağışı hakkında da bilgilendirme yaptık.  Gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz. Bugünde  Kızılay olarak Anıtpark’ta kan bağışına devam edeceğiz.  Kan bağışında bulunmak isteyen tüm Gölcüklüleri kan bağış otobüsümüze bekleriz ” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.