DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Nagihan Özdil ile farkındalık sohbetleri devam ediyor İLİMİN ZITTI CEHALETTİR

Nagihan Özdil ile farkındalık sohbetleri devam ediyor  İLİMİN ZITTI CEHALETTİR

Nagihan Özdil ile farkındalık sohbetleri devam ediyor

İLİMİN ZITTI CEHALETTİR

Uzman Eğitimci Profesyonel Koç ve Eğitim Danışmanı ve Gazetemizin köşe yazarlarından Nagihan Özdil, “İnsan İnsanın Şifasıdır” sözünden yola çıkarak farkındalık sohbetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu ayki konunun “İlim” olduğu  farkındalık sohbetlerinin buluşması bugün Gölcük Down Cafe’de gerçekleştirildi.

Bu ayki konu İlim’di

Her ay farklı bir konu üzerine farkındalık sohbetleri gerçekleştiren Uzman Eğitimci Profesyonel Koç ve Eğitim Danışmanı Nagihan Özdil’in buluşma toplantısına Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral,  Down sendromlu bireyler ve davetliler katılım sağladı. Buluşmada ilim konusu ele alındı.

Özdil, “En büyük ve en üstün zenginlik ilim zenginliğidir”

Nagihan Özdil Gölcük Down Cafe’de düzenlenen buluşmada yaptığı konuşmada, “Gölcük’te her ayın ilk haftası Gölcük Down Cafe’de saat 13.00-15.00 saatleri arasında farkındalık sohbetleri yapıyoruz. Bu ayki konumuz ilim. Kapsamlı bir terim olan “ İlim” ismi sözlükte “ bilmek, bilgi ve bilim” karşılığında kullanılır. Bazı kadim kaynaklara göre “bir şeyi gerçek yönüyle kavramak” olarak da tarif edilmiştir. İlimin zıttı cehalettir. Allah’ın yarattığı en kıymetli varlık hiç şüphesiz insandır. İnsanın bu değerlerini koruyabilmesi ve devam ettirebilmesi ancak ilim ve bilgi ile mümkündür. Dinimizin ilk emri  Oku’dur. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek farzdır. En büyük ve en üstün zenginlik ilim zenginliğidir. Çünkü ilim zenginliği insanlara hürmet ve saygı kazandırır. İlim insanın ulaşabildiği bütün mükemmelliklerin ve başarının esasıdır” dedi.

“İlim bitip tükenmek bilmeyen bir hazinedir”

Özdil sözlerinin devamında, “Nitekim; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” sözüyle Atatürk ilim konusunun önemine dikkat çekmiştir. Yine Yunus Emre bir şiirinde “ İlim ilim bilmektir. İlim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır” mısralarıyla hepimizin ilmine yer etmiştir.  Yıllar önce bir eğitimde işittiğim şu söz hiç aklımdan çıkmadı. “ İlim nasip işidir. Nasip talep işidir”. Önce ilim öğrenmeye niyetli olmak, sonra ilminle  eylemde bulunmak ve bu farkındalık ve bilgiyle insanlara faydalı olmanın önemine yürekten inanıyorum. İlim bitip tükenmek bilmeyen bir hazinedir. Sadece sahibine değil başka insanlara hatta bütün canlılara fayda verir. İyi ile kötüyü ayırmamızı sağlayan ilimdir. İlim hem maddi hem manevi aydınlıktır. İlim dünya ve ahret saadetinin vesilesidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir sonraki buluşma 2 Mayıs’ta

 

Program kitap tavsiyesi ve eğlenceli bir kokoloji testi ile son buldu. Bir sonraki buluşma 2 Mayıs 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Konu ise Adalet olacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.