DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ressam Banu Devrim’den 15 Nisan Dünya Sanat Günü açıklaması “SANAT İLE İNSAN ESTETİK BİR ANLAM KAZANIR”

Ressam Banu Devrim’den 15 Nisan Dünya Sanat Günü açıklaması  “SANAT İLE İNSAN ESTETİK BİR ANLAM KAZANIR”

Ressam Banu Devrim’den 15 Nisan Dünya Sanat Günü açıklaması

“SANAT İLE İNSAN ESTETİK BİR ANLAM KAZANIR”

İlçemiz sevilen Ressamı ve aynı zamanda Gazetemiz köşe yazarlarından Banu Devrim, 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

“Her sanatçı saygıyı hak ediyor ve korunmaları gerekiyor”

Ressam Banu Devrim yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Sanat, insanlık tarihinin en eski olgularındandır. İnsanoğlu duygularını mağara duvarlarına yapılan resimler ile anlamaya başlamıştır. Kelimeler, sesler, hareketler ve yaşananlar bir anlatım yeteneğine ihtiyaç duyarlar. Sanat, bunların en güzel yoludur. Dünya Sanat Günü, tüm dünyada yaşayan sanatçıların ve sanatseverlerin herkes tarafından fark edilmesini amaçlar. Sanat, tüm insanların ortak bir duyguda birleştirmeyi başarır. Sanat ile insan estetik bir anlam kazanır. Dünyayı hızla saran kötülükler ve savaşlara karşı en iyi koruyucudur. Dayanışmayı sağlar. Ruhlara şifa verir ve estetik bir güzellik katar. Muhteşem müzikler her zaman gevşetir ve dinlendirir. Bir kitap okuduğumuzda bilmediğimiz tüm diyarlara yolculuk yaparız. Yaşamadığımız tüm çağlar hakkında bilgi sahibi yapar bizleri. Tiyatrolar, hayallerimizdeki bizi bulmamızı sağlar. Bir tabloya bakıp, yaşadıkları evreni keşfeden ve tabloların büyüsüne kapılan ne çok insan vardır. Pek çok sanatçı, yaşadıkları çağın aynasıdır. Onlar sayesinde ruhumuz aydınlık kalmaktadır. Çünkü ruh güzellikle beslenir. Kara düşünceler ruhu aşağılara çeker. Mutlu ve huzurlu ruhlar insanlığın kurtuluşudur. Pek çok sanatçı kendinde has eserleri ile dünyaya ışık saçıyor. Varlığını kendi gayretleri ile devam ettiriyor. Her sanatçı saygıyı hak ediyor ve korunmaları gerekiyor.”

“Dünyayı renklendirip, güzelleştirerek herkese iyi geliyoruz”

“Dünya Sanat Günü, her yıl 15 Nisan’da kutlanan özel bir gündür. Rönesans deyince aklımıza ilk gelen isim Leonardo da Vinci’nin doğum günüdür. Benim de sanatla tanışmam çocukluğuma dayanır. Yurtdışı gezilerinde aşık olduğum resimler, sanırım bu sanata ilk başlangıcımdır. Güzel sanatlar eğitiminin ardından atölyeler ve yurtdışı eğitimleri ile emekle geçen yıllarından resim yapmaya başladım. Uluslararası ve yurtiçinde birçok fuara ve sergiye katıldım. Resimlerim banka koleksiyonlarında yer aldı. Birçok ödül aldım. Flamenko İstanbul Derneği’nin galerisini yönettim. Uluslararası festivallerde sergi küratörlüğü yaptım. Yani sanat adına yapılacak pek çok şeyi yaşadım. İki kızım da Güzel Sanatlar okudu, onlar da sanatın başka dalları ile hayata atıldılar. Dile kolay 35 yıl sanata adanmış bir ömür. 8 yıl önce geldiğim Gölcük’te yine her sabah yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyorum. Özel atölyemde birçok öğrenci yetiştirdim. Gölcük Belediye Konservatuarı’nda resim dersleri vererek daha çok insanlara ulaştım. Onların sanata yakınlaşması ve güzelliklere ulaşması tek hedefim oldu. Sahip olduğum ışık, şimdi başka ellere ulaşıyordu. Açtığımız her sergide ne kadar doğru karar verdiğimi anladım. Her sergide daha da mükemmel olan onlarca insan en büyük başarımdı. Bu ancak sanat başarabilirdi. Sanat, bir bahardı. Herkesin yüreğine iyi geliyordu, neşe saçıyordu. Şifa veriyordu. Mutlu ediyor ve çabucak yayılıyordu. Fırçam ve renklerim yüzlerce insanda yaşıyordu artık. Onlar da başka yüreklere dağılacaktı. Kimse öylece gelmez dünyaya. Hele sanatçılar, hiç gelmez. Çalıştığım tüm sosyal sorumluluk projeleri bana şunu hep gösterdi ki bizler toplum için gerekliyiz. Dünyayı renklendirip, güzelleştirerek herkese iyi geliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.