10275,80%0,46
39,84% 0,11
46,95% 0,39
4274,15% 0,36
6794,97% -0,20
Taşkın, “Sokak hayvanlarını zehirleyenler cezasız kalmamalı”
Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Başkanı Gülçin Taşkın son zamanlarda artan sokak köpeklerini zehirleyerek öldürme olaylarına sert tepki göstererek, bunu yapan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade etti.
Bunları yapanlar mutlaka cezalandırılmalı
Geçtiğimiz aylarda Değirmendere Cumhuriyet Mahallesi’nde 5 köpeğin zehirli kıyma ile zehirlenmesinin ardından Ankara’da 16 ve Kütahya’da 10 köpeğin zehirli et verilerek öldürülmesine sert tepki veren Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Başkanı, “ Sokak hayvanlarına bu vahşeti yapanları ceza almadıkları sürece bu tür haberleri izlemeye devam edeceğiz. Bu nedenle sokak köpeklerini zehirleyen kişilere gerekli cezai işlemlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Taşkın, “Yaptığım bu iş Allah’a hizmettir”
Son zamanlarda artan sokak köpeklerini zehirleme olayına sert tepki veren Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Başkanı yaptığı açıklamada, “ Bu Ankara’da ki öldürülen köpeklere tabi ki hepimiz çok üzüldük. İnsan olarak bu dünyada ki bize bahşedilen güzellikleri yerine getirmediğimizi düşünüyorum. Allah diyor ki, “ Doğru dürüst namuslu ol, onurunla kazandığını da aç bir canlıyla paylaş”. Eğer bunu yapamıyorsak bize bu güzel dünyayı yaratan Allah’ımıza karşı olan görevlerimizi yapmamış oluyoruz. Bu Ankara’da yaşanan olay, sonrasında Kütahya’da ve bilindiği gibi geçtiğimiz ay Değirmendere Cumhuriyet Mahallesi’nde köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi bizleri üzüyor. İnsan olarak biz tam görevimizi yapmamış oluyoruz. Etrafımızı seyrettiğimiz zaman Allah’ın hiçbir şeyi tesadüfen yaratmamış olduğunu göreceksiniz. İncelediğinizde öyle bir dengeye oturtmuş ki rabbim bunları ve bu dengeyi bozanda tek canlı insan. Şimdi hayvanlar saldırıyor diye şikayet ediliyor. Biz 15 gün aç kalsak ne yaparız? Bir fırına dalar ve ekmek almaya çalışırız. Bunlarda öyle aç bırakmayacağız. Bunlara güzel bakacağız. Düzenli olarak su ve mamalarını vermemiz gerekiyor. Yaptığımız bu iş Allah’a hizmettir. Yapılan her hizmet hayvana değil Allah’a hizmettir, teşekkürdür. Bu güzel dünyayı bize verdiği için minnettarız, teşekkür ediyoruz ama görevimizi yerine getirmediğimiz için de üzgünüz” dedi.