DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TURİZM COŞKUSU KARTEPE’DE YAŞANDI

TURİZM COŞKUSU KARTEPE’DE YAŞANDI

Turizm Haftası kapsamında Kartepe Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu haftaya özel hazırladığı gösteriyle göz kamaştırdı. Okul bahçesinde gerçekleşen etkinliğe Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Ezgi Yeşilyurt’un da aralarında bulunduğu okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.  Okul içinde ise kursiyerlerin yer aldığı el emeği göz nuru eserler sergilendi. Özellikle işaret dili eğitimi dikkat çekti.

DEĞİŞEN TURİZM ALGISI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, ev sahibi olan okul müdürü İbrahim Şen’in selamlama konuşmasıyla devam etti. Daha sonra haftanın anlam ve önemini belirten konuşma Folklor Araştırmacısı Ezgi Yeşilyurt tarafından gerçekleşti. Ezgi Yeşilyurt, “Günümüzde değişen bir turizm algısıyla karşı karşıyayız. Eskiden turizm denilince deniz, güneş, kum üçlüsü anlaşılırken yasadığımız iletişim cağında yediğimiz yemekten bulunduğumuz mekâna kadar her değerimiz turizm unsuru olarak değerlendiriliyor ”dedi.

BACASIZ SANAYİ TURİZM

Yeşilyurt sözlerini şöyle tamamladı: “Sezonluk değil 12 ay boyunca yapılan turizmin esas alındığı bu dönemde Kocaeli M.Ö 3000 yılından bu yana yapılan düzenli iskânıyla ve kültürel varlıklarıyla kültür ve tarih turizmine, evliya celebinin zamanında ‘yeşil denizi’ diye tanımladığı müthiş doğasıyla, doğa turizmine, 5 adet mavi bayraklı plajı ile yaz turizmine, Kartepe Kayak Merkezi ile kış turizmine, Yazlık Ilıcası ile sağlık turizmine kucak açan Kocaeli, bacasız sanayi olan turizmde de sanayideki öncülüğünü yakalama hedefindedir”

BİRBİRİNDEN GÜZEL GÖSTERİLER

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler başladı. İlk olarak Türk Fransız Ortaokulu Mehteran Takımı sahne alarak muhteşem bir gösteriye imza attı. Öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı.  Ardından Kafkas Halk Dansları gösterisi sergilendi. Yöresel Türküler, Ardahan Yöresi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden program, Çerkez Halk Dansları ve renkli kostümleriyle Kına Gecesi etkinliğiyle sona erdi. Finalde ise kemençe ve tulum eşliğinde tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla horon çekilerek büyük coşku yaşandı.

kartepe

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.