10325,76%1,56
40,07% 0,07
47,03% 0,16
4277,07% 0,25
6842,71% 0,31
Yeni bir proje kapsamında kaldırılmıştı
BEŞİKTAŞLILAR PARKI İSTİYOR
Gölcük Beşiktaşlılar Derneği tarafından 2014 yılında Değirmendere Yüzbaşılar girişinde hayata geçirilen ve açılışını Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın yaptığı ‘Ahmet Fetgeri Aşeni’ parkı Hastane inşaatı nedeniyle yapılan yol genişletme çalışmaları nedeniyle ağaçlar kesilmişti. Gölcük Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Fikret Yılmaz, Gazetemize yaptığı açıklamada “Parkımı geri istiyorum” dedi.
Yılmaz, “Parkımız bozuldu, ağaçlarımız kesildi”
Gölcük Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Fikret Yılmaz “Beşiktaşlılar Derneği olarak 2014 yılında Değirmendere Yüzbaşılar girişindeki alana fidanlar dikerek ağaçlandırmıştık. Gölcük Belediyesi’nin de destekleriyle alan park haline getirilmiş ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün kurucusu Ahmet Fetgeri Aşeni’nin ismi verilip tabelası Kulüp Başkanımız Fikret Orman’ın da katıldığı törenle dikilmişti. Ahmet Fetgeri Aşeni, deniz albaylığından emekli olduktan sonra Gölcük’e yerleşerek ömrünün sonuna kadar burada yaşadığı için kendisinin adını burada yaşatmak bizlerin bir vefa borcudur. Kendisinin anısına dikilen küçücük fidanlar aradan geçen beş senede büyüyüp kocaman ağaç oldular. Hastanenin inşaatı nedeniyle yapılan yol genişletme çalışmaları kapsamında parkımız bozuldu, ağaçlarımız kesildi.”
“Başkan Ellibeş’e bildirdim”
Yılmaz son olarak, “Ağaçlarımızın kesildiğinin haberini alınca hemen zamanın Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’i arayarak durumu kendisine bildirdim. Haberinin olmadığını, Büyükşehir Belediyesi tarafından kesilmiş olabileceğini söyledi. İlgileneceğini, ağaçların kesilmeyeceğini, köklerinden sökülüp başka bir alana taşınacağını, başka bir alanda mutlaka ‘Ahmet Fetgeri Aşeni’ parkı yapılacağını söyledi bana. Ancak şimdi kendisi görevi devredip ayrıldı. Yeni seçilen Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’i tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Tebrik ederken de ‘Ahmet Fetgeri Aşeni’ parkını unutmamasını, mutlaka Değirmendere’nin güzel bir yerinde tekrar adının yaşatılmasını istiyoruz kendisinden. Eğer ilçe belediyesi yapacaksa mutlaka yaptırmasını, Büyükşehir Belediyesi yapacaksa ilgilenerek onların yapmasına aracı olmasını tüm Beşiktaşlılar olarak talep ediyoruz. Dernek olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.