DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

’Yeni pazarların bulunmasına katkı sağlayacağız’’

’Yeni pazarların bulunmasına katkı sağlayacağız’’

Başkan Büyükakın, Güzeller OSB Müteşebbis Heyeti ve İnşaat Mühendisleri Odası yönetimiyle bir araya geldi.

‘’Yeni pazarların bulunmasına katkı sağlayacağız’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Güzeller OSB Bölge Müdürü Edip Saatçioğlu ve Müteşebbis Heyeti ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut’un yanı sıra beraberindeki heyeti makamında ayrı ayrı kabul etti. Üretim ve istihdam gerçekleştiren her müteşebbise teşekkür ederek konuklarını ağırlayan Başkan Büyükakın, Kocaeli’nin gelişimine dönük adımları destekleyeceklerini özellikle vurguladı. Ülkemize ve kentimize yatırım yapan, ihracata dayalı bir modelle 2023 hedeflerine dönük adımlar atan her kurumun yanında yer alacaklarını da kaydeden Büyükakın, “Burada sizlerle birlikte hareket edecek, yatırımdaki rekabet koşullarının ve yeni pazarların bulunmasına biz de katkı sağlayacağız” dedi.

“AKADEMİSYENLERİN YATIRIMCIMIZA ÖNEMLİ KATKILARI OLACAKTIR”

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin ihracat rakamlarına ulaşmasında çok önemli bir üst olduğunu da dile getiren Başkan Büyükakın, dünyanın gittiği yere bakıldığında yeni tasarımların ve marka çalışmalarının daha büyük önem arz ettiğini kaydetti. Üniversitelerle birlikte iş dünyasının ortak hareket etmesinin değerine de vurgu yapan Başkan Büyükakın, “İş alemiyle birlikte sahada olan üniversitenin kurumlara katacağı değeri görmek ve anlamak gerekiyor. Teknik konular başta olmak üzere sosyolojik ve ekonomik konular üzerine düşünen, çözüm üreten akademisyenlerin yatırımcımıza çok önemli katkıları olacaktır” şeklinde konuştu.

“AKILLI ŞEHİR HİZMETLERİ KONUSUNDA YENİ ADIMLAR ATACAĞIZ”

Kuzey Marmara Otoyolu başta olmak üzere yeni atılan adımlarla lojistik alanda yapılan planlamaların önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İnşaat mühendislerimiz gibi farklı alanlarda çalışan insan kaynağımızın “Akıllı Şehir Hizmetleri” konusunda yeni adımlar atacağız. İmar, altyapı, ulaşım ve trafik konularında etkin kullanacağımız bu sistemler otopark, toplu taşıma, çevre ve enerji gibi alanlarda da kullanılacak. Kentimizi hep birlikte yönetmenin adına Büyükşehir ve tüm üretim kanalları yeni dönemde birlikte hareket edecek” diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.