DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı asfaltlanıyor

Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı asfaltlanıyor

Yüzbaşılar Köprülü Kavşağı asfaltlanıyor

Gölcük Yüzbaşılar mevkiinde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen köprülü kavşakta çalışmalar devam ediyor.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki ana arterleri akıcı hale getirmek için, önemli projeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda D-100 ve D-130’da yeni kavşak çalışmaları yapılarak yollar transit hale getiriliyor. D-130’da çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gölcük Yüzbaşılar bölgesinde köprülü kavşak uygulaması yapıyor. Çalışma ile bölgede bulunan trafik ışıkları kaldırılarak trafiğin kesintisiz ilerlemesi sağlanacak. Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Yüzbaşılar Kavşağı’nda, köprü tabliyelerinin üzerine asfalt serimi gerçekleştiriliyor. Yüzbaşılar Kavşağı’nınen kısa zamanda açılması için hummalı şekilde çalışan Büyükşehir ekipleri, vatandaşların huzuru ve rahatı için gecesini gündüzüne katıyor.

KÖPRÜDE ASFALT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

 Çalışmaları devam eden projede, köprünün 192 kirişinin montajı tamamlandı. Kavşak altından geçen dere için yapılan menfezin çalışmaları da bitirildi. Toprakarme işlerinin tamamlandığı projede, ayaklar arasına yerleştirilen kirişler üzerine asfalt serimi yapılıyor. Asfaltlama çalışmaları kapsamında köprünün Gölcük yönü tarafına asfalt serimi tamamlanırken Yalova yönü tarafında asfaltlama çalışmalarına devam ediliyor.

BAĞLANTI YOLUNDA DRENAJ ÇALIŞMASI YAPILIYOR

 Proje kapsamında yan yollarda elektrik alt yapı çalışmaları da tamamlanırken kaldırım, asfalt serimi ve diğer yapım işlerine devam ediliyor. Anayol drenajlarının bitirildiği projede, Deniz Hava Üs Komutanlığı’nın yanına yapılan istinat duvarı da tamamlandı. Ayrıca Yüzbaşılar Kavşağına inen bağlantı yolunda kazı çalışmaları bitirilirken yağmursuyu drenaj çalışmaları devam ediyor.

IŞIKLAR KALKACAK, TRAFİK KESİNTİSİZ OLACAK

D-130’daki kavşak projesi tamamlandığında özellikle şehirlerarası taşımacılık yapan araçlar tarafından trafik yoğunluğu oluşturulan bölge, rahat bir nefes alacak. Gölcük-2, Değirmendere Köprülü Kavşakları’ndan sonra Yüzbaşılar kavşağı bölgedeki trafiği transit hale getirecek. Gölcük-2 kavşağından sonra yer alan ve mevcutta trafik ışıklarıyla kontrol edilen Yüzbaşılar Kavşağı, köprülü kavşakla rahatlayacak.

YALOVA VE İZMİT YÖNLÜ DÖNÜŞLER KÖPRÜ ALTINDAN

 İzmit -Yalova Karayolu (D-130) üzerinde mevcut Değirmendere ve Gölcük-2 kavşakları ile transit geçiş yapan anayol trafiği, projenin tamamlanmasıyla Yüzbaşılar mevkiinde akış sağlanacak. Proje ile Yüzbaşılar’daki trafik ışıkları ortadan kalkacak. Yalova ve İzmit yönlü dönüşler köprü altındaki dönel kavşaktan yapılacak.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.