DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Alabaş bitkisi her derde deva

Alabaş bitkisi her derde deva

Alabaş bitkisi her derde deva

Baharın gelmesiyle birlikte topraktan adeta sağlık fışkırıyor. Ülkemizde yetişen birçok hastalığa faydası olan bitkiler gibi tam bu dönemlerde yetişen cennet topuzu olarak ta bilinen Alabaş bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Ülkemizin birçok bölgesinde yetişen cennet topuzu Gölcük pazarlarında satışa başladı.

Cennet topuzunun faydaları saymakla bitmiyor

Lahanagiller ailesinden  olan ve mor ve beyaz renkte yetişen cennet topuzunun faydaları saymakla bitmiyor. Pazartesi günleri Yenimahalle’de kulan semt pazarında pazarcılık yapan Ayhan Özdemir Cennet Topuzu bitkisinin faydaları hakkında bilgi verdi. Özdemir, “ Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişen Alabaş bitkisi bazı yerlerde cennet topuzu olarak ta bilinir. Birçok hastalığa faydası vardır. 15 çeşit yemeği yapılabildiği gibi çiğ olarak ta tüketilebiliyor. Alabaş bitkisi özellikle akciğer, karaciğer ve kalınbağırsak kanserini önleyici özellikleri var. Ayrıca şekeri ve kolesterolü düşürür, kansızlığa iyi gelir. Böbrek ve safra kesesi taşlarını düşürür. Kalp hastalıklarına iyi gelir, yüksek tansiyonu düşürme özelliği vardır. Sinirsel hastalıkları ve felç geçirme riskini azaltma özelliği vardır. Cennet topunuzun en önemlisi de zayıflamaya iyi geliyor. Birçok kadın form da kalmak için ya da zayıflamak için cennet topuzunu tercih ediyor” dedi.

Bu mucizevi bitkiyi ilçemizde kurulan bütün pazarlarda bulmak mümkün

Bu bitki aslında uzun yıllarıdır ülkemizde yetişiyor fakat iç piyasa da fazla bilinmediği için daha çok yurt dışı pazarlarına ihraç ediliyordu.  Son yıllarda cennet topuzunun faydaları duyulmaya başlayınca iç pazarda da önemli bir yer elde etmeye başladı. Cennet topuzu daha çok Kandıra Bölgesi’nde yetişiyor. Her geçen gün değeri daha çok artan cennet topuzu bitkisini pazartesi pazarı başta olmak üzere ilçemizde kurulan bütün pazarlarda bulmak mümkün” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.