DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

AY, “TÜRK GENÇLİĞİ ATA’SININ YOLUNDADIR”

AY, “TÜRK GENÇLİĞİ ATA’SININ YOLUNDADIR”

AY, “TÜRK GENÇLİĞİ ATA’SININ YOLUNDADIR”

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Osman Ay, marketine gelen müşterilerine bu özel günde ‘Beni Çok Ararsınız’ adlı Atatürk kitaplarından 200 adet dağıttı.

“Türk gençliğinin kutlu günüdür bugün”

Ay yaptığı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Dini bayramları nasıl kutluyorsak milli bayramlarımıza da aynı değeri ve saygıyı gösterelim. 19 Mayıs, yüce bir ülkünün başlatıldığı, başarıldığı ve hedefe varıldığı kutlu bir günün yıldönümüdür. Atatürk bugünü Türk gençliğine kutlaması, yaşatması ve geliştirmesi için emanet ve armağan etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarihtir. O gün Mustafa Kemal Samsun’da güneş gibi doğmuş, Anadolu’da güneş gibi parlamıştır. Kurtuluş Savaşımızda Milli Mücadele’nin fiilen başlatıldığı tarih olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışını her yıl gururla ve kıvançla kutladığımız ve devletimizin geleceğinin güvencesi, milli kalkınmamızın sarsılmaz bileği ve beyin gücü olduğunu vurgulamak istediğimi Türk gençliğinin kutlu günüdür bugün. Her yıl, her 19 Mayıs’ta Samsun’da bir bayrak, gençler eliyle, ilden ile koşularak Ankara’ya getirilir ve Cumhurbaşkanı’na gençler tarafından teslim edilir. Türk gençliği Ata’sının yolundadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.