DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Kocaman’dan merdiven altı tatlı satanlara sert tepki

Başkan Kocaman’dan merdiven altı tatlı satanlara sert tepki

Başkan Kocaman’dan merdiven altı tatlı satanlara sert tepki 

HERKES HADDİNİ BİLECEK

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman Ramazan ayıyla birlikte merdiven altı tatlı satışı yapan kişilerin artması nedeniyle sert bir açıklama yaptı. Başkan Kocaman, yaptığı açıklamada, ‘Herkes işini yapsın. Ramazan ayında peydahlanan seyyar tatlıcıların, Sağlık yönünden büyük bir tehlike olan Merdiven altı tatlı satımının ve önüne geçilmeli’ dedi.

‘Herkes işine baksın’

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, Ramazan ayıyla birlikte Merdiven altı Tatlı satışı yapan kişilerin artması nedeniyle Pastahane ve ve Tatlıcı işyeri işleten Vergi,sigorta,kira,stopaj ödeyen SÜREKLİ HİJYENLİĞİ takip edilen Esnafımız mağdur olmaktadırlar. Maliye kaydı yok,Belediye ruhsatı yok,sağlık ilçe tarım hijyen belgeleri yok, yasal hiçbir işleve sahip olmadan merdiven altı tabiriyle üretilen tatlıların piyasada satılması haksızlık ve adaletsizliğe neden olmaktadır bu konuda halkımızında ne idüğü belli olmayan sağlık koşullarının yerinde olmayan tatlılardan almamaları sabit işin uzmanı pastahane yada tatlıcı almalarının her açıdan yararlı olacağını belirtti.

‘Bu tür kişiler esnafa zarar vermektedir’


Başkan Kocaman, ‘Haksız rekabetten öte her yıl ramazan öncesi piyasaya hiçbir resmi kayıt vs işleri olmayan merdiven altı TATLICILARININ SAĞLIĞA ve ekonomiye dolayısıyla İlçe Esnafıma zarar vermektedirler, herkes haddini bilecek, tatlıcı tatlısını satacak tamirci tamirini edecek bu işin gerçek sorumluları Devletine yükümlülüklerini yerine getiren kira vergi stopaj, sigorta elektrik su vs işler yanı sıra iş istihdamına katkı sağlayan esnafımızın mağdur edilmesine asla göz yummayacağız. Tatlıcı esnaflarımızın bu konudaki şikayetleri Belediyemize ve zabıta birimlerimize aktarılmış olup gereken kontrollerin sıklaştırılması hususunu Belediye zabıtamız,Vergi Dairemiz ile Tarım müdürlüğümüzden talep etmekteyiz’ dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.