DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “İMAMOĞLU YİNE KAZANACAK”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,  “İMAMOĞLU YİNE KAZANACAK”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,

“İMAMOĞLU YİNE KAZANACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, İstanbul seçimlerinin 23 Haziran’a ertelenmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Gürel, “31 Mart seçimlerinde bir seçimi iptal ediyorsanız hepsini iptal etmeniz gerekir”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, “225 Sandık Kurulu Başkanlarının 3 bin 500 sandık kurulu üyelerinin kamu görevlisi olmadığı ve bu sandıklarda kullanılan oyların da aradaki farkı etkiler nitelikte olduğu sonucuna varılarak, sanki bu sandıklarda sadece büyükşehir oyları varmış gibi bir tek büyükşehir seçimlerini iptal eden YSK yanlışa yanlışla karar vermiştir. 4 oy pusulasının tek bir zarfa koyulduğu 31 Mart seçimlerinde bir seçimi iptal ediyorsanız hepsini iptal etmeniz gerekir. Bu tek zarf olayının yanlışını anlayan hükümet de sonraki seçimlerde ayrı ayrı zarflarda oy kullanılması için çalışma başlatmıştır.

“Bütün oyların iptal edilip bütün seçimlerin tekrardan yapılması gerekir”

Gelelim iptal kararına konu olan meseleye. 298 sayılı yasaya göre il ve ilçede görev yapan kamu görevlilerinden oluşan liste üzerinden o bölgede görev yapan en kıdemli hakim başkanlığında toplanan İlçe Seçim Kurulu tarafından kura çekilmek suretiyle belirlenen sandık kurulu başkanları ve üyeleri hukuka uygun olarak tebliğ edilmiştir. Son itiraz süresi olan 2 Mart 2019 tarihine kadar da itiraz olmadığı için bu görevlilerin görevleri kesinleşmiştir.  Ve itiraza konu olan bu sandık görevlilerin bulunduğu sandıklarda 4 oyun da bir zarfta olmasına rağmen sadece büyükşehir oylarında mı şaibe vardır? O zaman bütün oyların iptal edilip bütün seçimlerin tekrardan yapılması gerekir.”

“Çiçekleri koparabilirsin ama baharı engelleyemezsin”

Başkan Gürel son olarak, “Sözlerime son olarak bu konu ile ilgili birkaç söz söylemek istiyorum. Çiçekleri koparabilirsin ama baharı engelleyemezsin. Yolun açık olsun İmamoğlu halk seninle. Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır (Hz. Ali).” Diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.