DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Değirmendere Başkomutan Caddesi’nde ESNAFLARIN ŞİKAYETİ VAR

Değirmendere Başkomutan Caddesi’nde  ESNAFLARIN ŞİKAYETİ VAR

Değirmendere Başkomutan Caddesi’nde

ESNAFLARIN ŞİKAYETİ VAR

Değirmendere Başkomutan Caddesinde onlarca esnaf trafik yoğunluğunun müşterilerini olumsuz yönde etkilediğini ifade ediyorlar. Araçların yolun sağına ve soluna park etmelerinin yanı sıra zaman zaman çift şerit ve hatta üçlü parkların oluştuğunu ifade ederek “ Bize müşteri nasıl gelecek” diyorlar. Konuyla ilgili görüştüğümüz esnaflar sıkıntılarını şu sözlerle dile getirdiler.

Özkanlı, “Trafik hemen ceza yazdığı için müşterilerimiz alışveriş yapmakta zorlanıyorlar”

Değirmendere Aras Et dünyası çalışanlarından Sabahattin Özkanlı, “ Cumartesi günleri semt pazarı kurulduğu için Başkomutan Caddesi esnafları olarak sıkıntılıyız. Nedeni ise arabaların cadde boyunca çift sıra park etmeleri. Arka mahallede oturan vatandaşlar araçlarını esnafın önüne park ettiği için birinci sırayı onlar kaplıyor. İkinci sıraya da esnafların çoğu arabasını park ettiği için bu seferde müşterilerimiz sıkıntıya gidiyor. Müşterilerimiz alışveriş yapmaya gelemiyor. Trafik hemen ceza yazdığı için müşterilerimiz alışveriş yapmakta zorlanıyorlar.  Bizim istediğimiz vatandaşların daha duyarlı olması. Bir de pazara gelirken kendi arabalarıyla gelmek yerine otobüs ile gelseler bu sıkıntılar yaşanmayacak. Beş şerit yol tek şeride iniyor. Ondan sonra kavgalar eksik olmuyor. Geçen gün yol kavgası yüzünden adamı bacağından vurdular. Bunun gibi daha çok kavga oluyor. Arabasıyla gelene kadar eve taksiyle gitseler daha az zarar edecekler bunu bilmiyorlar” dedi.

Olgun, “Katlı otoparkın bitmesiyle cadde üzerinde ciddi rahatlama olacağını  düşünüyorum”

Değirmendere Beyaz Optik sahibi Nilgün Cansever Olgun, “ Başkomutan Caddesi esnafları olarak ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Hele ki cumartesi pazarı bizi çok olumsuz etkiliyor. Pazara gelen vatandaşlar kendi arabaları yerine toplu taşıma kullansa bu sıkıntıyı yaşamayacağız. Her hafta kavgası ayrı oluyor, kazası ayrı oluyor. Her hafta iş yerimizin önünde çift şerit sıra oluyor ve bu nedenle hastalarımız rahatlıkla gelerek işlerini halledemiyorlar. Katlı otoparkın bitmesiyle cadde üzerinde ciddi rahatlama olacağını  düşünüyorum. Tabi bir de Yüzbaşılar Kavşağı’nda  devam eden çalışma yine aynı şekilde cadde trafiğini olumsuz etkiliyor. Yüzbaşılar Kavşağı’ndan çıkış olmadığı için araçlar bizim cadde üzerinden çıkış yapmak zorunda kalıyorlar. Yüzbaşılar Kavşağının tamamlanması da Başkomutan Caddesini ciddi anlamda rahatlatacağını düşünüyorum” dedi.

Söyük, “Bu trafik sorununu çözmek için en iyi çözümün cadde ortasına yapılacak olan refüj diye düşünüyorum”

Söğütler Balıkevi sahibi Ramazan Söyük, “ Başkomutan Caddesi’nde özellikle Cumartesi günü aşırı trafik sıkışıklığı oluyor. Normalde beş şerit olan yol tek şeride düşüyor. Bu da trafiğin aşırı tıkanmasına neden oluyor. Onun dışında bir de diğer günler araçlar çok hızlı gidiyor. Bunun içinde cadde boyunca bir iki tane kasis konulmasını istiyorum. Allah korusun birine çarpacaklar diye korkuyoruz. Cadde üzerinde bankamatiklere gelenler park ettiği için yeni yapılan otoparkın pek çözüm olacağını düşünmüyorum.  Bu trafik sorununu çözmek için en iyi çözümün cadde ortasına yapılacak olan refüj diye düşünüyorum. Bu refüj sayesinde ikinci bir araba park edemeyeceği için trafik sorunu da ortadan kalkar diye düşünüyorum” dedi.

Bozan, “Aslında geniş bir caddeye sahibiz ama hatalı park yüzünden trafik sıkışıklığı çok oluyor”

Cadde Erkek Kuaförü sahibi Ali Bozan, “ Cadde üzerinde özellikle Cumartesi günleri çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. O gün birçok ceza kesilmesine rağmen araç sahipleri başka yer bulamadıkları için cadde oldukça sıkışıyor. Aslında geniş bir caddeye sahibiz ama hatalı park yüzünden trafik sıkışıklığı çok oluyor. Yapımı devam eden katlı otopark ücretli mi olacak yoksa ücretsiz mi olacak onu bilmiyoruz. Eğer ücretsiz olacaksa cadde üzerinde yaşanan trafik sıkışıklığı ciddi anlamda çözülür” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.