DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Engelliler Derneği Ramazan Ayını dolu dolu geçirecek

Gölcük Engelliler Derneği Ramazan Ayını dolu dolu geçirecek

Gölcük Engelliler Derneği Ramazan Ayını dolu dolu geçirecek

İlçemizin en aktif derneklerinden biri olan Gölcük Engelliler Derneği Ramazan Ayında da düzenleyeceği bir takım etkinlikler ile dolu dolu geçirecekler.

Ramazan Mukabelesi başladı

Ramazan Ayı boyunca yapacakları etkinlikler hakkında bilgi veren Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat yaptığı açıklamada, “ 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın gelmesi ile birlikte bizlerde dernek çalışmalarımızı bu yönde ayarladık. Öncelikle Ramazan Ayı münasebetiyle derneğimizin faaliyetleri kapsamında Ramazan mukabele programımıza başladık. Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi binamızda bu sene 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Ramazan mukabelesini Yeraltı Camii Müezzini Hocamız Muhammet Tural eşliğinde okumaya başlattık. Gölcük’ümüzdeki engelli bireyler ve ailelerine yönelik programımızı Ramazan’ın 27. Gecesi olan Kadir Gecesi’nin gündüzünde yapacağımız hatim programıyla nihayete erdirmeyi planlıyoruz. Aramıza katılmak isteyen tüm Gölcüklü dostlarımızı merkezimize bekliyoruz” dedi.

İftar yemeğinde bir araya gelecekler

Başkan Bat sözlerinin devamında, “Her sene olduğu gibi bu senede Gölcük Belediyesi tarafından verilen iftar programında Gölcük Engelliler Derneği olarak bir arada olacağız. Değirmendere Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan iftar yemeğimize tüm engelli kardeşlerimizi bekliyoruz” dedi.

Cami ve türbeleri gezecekler

Bu sene 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Engelliler haftasının bu sene Ramazan Ayına denk gelmesinden dolayı programlarının ona göre ayarladıklarını ifade eden Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat, “ Gölcük Engelliler Derneği olarak bu sene Engelliler Haftasını cami ve türbe gezileri kapsamında kutlamaya karar verdik. Bu bağlamda 10 Mayıs Cuma günü İstanbul Eyüp Sultan Cami’sini ve Türbesini ziyaret edeceğiz. 13 Mayıs pazartesi günü yine İstanbul Sultan Ahmet Cami gezimiz olacak. 16 Mayıs Perşembe günü de Bursa’da bulunan cami ve türbelerimizi gezeceğiz. Bununla birlikte daha tam tarihini belirlemediğimiz bir Konya gezimiz olacak” dedi.

Uçurtma şenliği bu sene yapılmayacak

Başkan Bat son olarak 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Denizevler Sahilinde düzenlendikleri Uçurtma Şenliği’ni bu sene Ramazan Ayına denk geldiği için iptal ettikleri belirtti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.