• BIST 100

    9938,07%2,28
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Goncagüller Anaokulu’nda muhteşem gösteriler MİNİKLER BÜYÜLEDİ

Değirmendere 3.05.2019 14:19:26 0
Goncagüller Anaokulu’nda muhteşem gösteriler  MİNİKLER BÜYÜLEDİ

Goncagüller Anaokulu’nda muhteşem gösteriler

MİNİKLER BÜYÜLEDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Goncagüller Anaokulu’nda bugün düzenlenen etkinlik ile minik öğrenciler katılımcıları adeta büyüledi. Değirmendere Goncagüller Anaokulu’nda TEMA Kocaeli Temsilciliği iş birliğiyle hazırlanan Üretken Mutlu Çocuklar Bahçesi açılış töreni ile sağlıklı beslenme sertifika töreni bir arada düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte minik öğrencilerin hazırlamış oldukları tiyatro gösterisi, sağlıklı besinler ve atık malzeme defilesi katılımcılardan tam puan aldı.

Katılım yoğun oldu

Değirmendere Goncagüller Anaokulu’nda düzenlenen etkinliğe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhalik Köse, İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyen Eda İlhan Tekin, Goncagüller Anaokulu Müdürü Melek Çolak ve öğretmenler,  TEMA İl Temsilcisi Nermin Tol, TEMA Gölcük Temsilcileri Şevkiye Uğur, İlkay Küçük, Melahat Aşıkoğlu , Okul Müdürleri ve veliler katılım sağladı.

Çolak, “Öğrencilerimize ağaç ve orman sevgisini aşılamaya çalıştık ellerini toprakla buluşturduk”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Goncagüller Anaokulu Müdürü Melek Çolak gerçekleştirdi. Çolak konuşmasında, “Üretken mutlu çocuklar bahçesi açılışı ve Sağlıklı Beslenme sertifika törenine hepiniz hoş geldiniz. Beslenme Dostu Okul sertifikası Beyaz bayrağı olan okulumuzda Sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yaşam boyu bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedefledik İlçe Sağlık müdürlüğümüzün desteğiyle Diyetisyen Eda İlhan Tekin Tarafından Öğrencilerimize Eğitimler verilerek öğrencilerimizi Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Konularında Bilinçlenmesini sağlamayı hedefledik. TEMA Vakfı’yla birlikte çalışarak öğrencilerimizi Ülkemizde bulunan doğal varlıkların, çevre sağlığının, bitki örtüsünün, toprağı korunmasını sağlamak, erozyonla mücadele etmek ve çevreyi ağaçlandırma konusunda bilinçlendirmek istedik. Okulumuza meyve ağaçları diktik, meşe palamudu tüpleme çalışmaları yaptık. Öğrencilerimize ağaç ve orman sevgisini aşılamaya çalıştık ellerini toprakla buluşturduk . Sıfır Atık Projesiyle Doğayı korumayı hedefledik. Bu katkılarından dolayı TEMA Vakfına ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüze Teşekkür ederim” dedi.

Tol, “Bizler bu şekilde değerleri olan bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz”

Ardından söz alan TEMA İl temsilcisi Nermin Tol konuşmasında, “Gölcük’e her geldiğim zaman çok mutlu oluyorum. TEMA Vakfı bir gönül işi ve bizler gururla, heyecanla sevgili Gölcük ekibimizle güzel çalışmalar yapıyoruz. Goncagüller Anaokulu’muza güzel bir hobi bahçesi kazandırdık. Burada amacımız bir hobi bahçesi kazandırmak değildi. Bizim burada ki amacımız çocuklarımızı toprakla buluşturmak ve üretmenin nasıl bir şey olduğunu öğretmek istedik. TEMA Vakfı olarak, üretken mutlu çocuklar bahçesi ile  üreterek mutlu olmayı ve üreterek hayatı öğrenmeleri için çocuklarımızla birlikte böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sağ olsun Büyükşehir belediyemiz bu konuda bize çok güzel destek veriyor.  Tabi bu bahçeler bizlerin ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanıyor ama korumak ve kollamak öğrencilerimize kalıyor. Evet hayatı öğrenmek gerekiyor, üretimi öğrenmek gerekiyor. Bizler bu şekilde değerleri olan bir toplum oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü hayatta bazen düşmek var bazen kalkmak var. Şimdi biz bu fidanları be tohumları bahane ederek çocuklarımıza hayatı öğretmek istedik. Bize bu imkanı verdiği için okul müdürümüze teşekkür ediyorum. Biz bu bahçeyi hazırladık ve okulumuza teslim ettik. Onu geliştirip büyütmek artık bundan sonra öğrencilerimize kaldı. Ben katılımlarımızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Medişoğlu, “Sağlıklı beslenme ve TEMA bahçesi birbirini çok tamamlayan iki proje oldu”

Ardından söz alan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu konuşmasında, “ Biliyorsunuz ülkemiz genç nüfusuyla övünen bir ülke. Evet genç nüfusumuz olan bir ülkeyiz fakat hızla yaşlanıyoruz ve bu yaşlanmayla birlikte diyabet, tansiyon gibi kronik hastalıklar ciddilik oluşturmaya başladı. Önümüze ki 20 yılı, 30 yılı, 50 yılı belki biz göremeyeceğiz ama çocuklarımız ve onların çocukları için ülkeni hem sağlık anlamında hem de maddi anlamda çok sıkıntılar yaşayacağı ortada. Bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ciddi çalışmalar yapıyor. 2005 yılından beri sigarayı bırakma konusunda ciddi çalışmalarımız var. Sigara içme oranını %40’lardan %20’lere kadar indirdik. Gelecekte ciddi sorunlara yol açabilecek olan diyabet ve tansiyon için  İlçe Sağlık Müdürlüğümüz olarak bir çalışma başlattık. Şirinköy Anaokulu öğrencilerime vermiş olduğumuz sağlıklı beslenme eğitimimiz diyetisyenimiz Eda İlhan Tekin nezaketinde verdik. Burada ki amacımız 3-6 yaş gurubu öğrencileri bu konuda eğitmek büyük olan birini eğitmekten daha kolay.  Bu eğitimlerimizi bütün anaokullarımızda ve imkanımız olursa 1. Sınıf öğrencilerine vermek. Amacımız öğrencilerimize sağlıklı beslenmeyi ve sağlıklı diyeti, kendilerine zarar vermeyecek yiyecekleri öğretelim. Tabi bu kanalla aslında aileleri de eğitmiş oluyoruz. Çünkü çocuklar ailelerine zararlı bir yiyecek olduğu zaman “ben bunu yemem sizde yemeyin” diyebilir. Bugün burada aynı zamanda TEMA Vakfımızın açmış olduğu üretken mutlu çocuklar bahçesi bizim eğitimizle birebir örtüştü. Sağlıklı beslenme ve TEMA bahçesi birbirini çok tamamlayan iki proje oldu. Desteklerinden ötürü okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Köse, “Okul öncesi bir bireyin en önemli eğitim devresidir”

Ardından söz alan Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhalik Köse, “ Az önce bahsedildiği gibi birbirini tamamlayan iki etkinlik için bir araya geldik. Başta bu iki etkinliğe ev sahipliği yapan okul müdürümüze ben teşekkür ediyorum. Kişiliğin gelişimi 0-3 yaş arasıdır. Daha sonrasında kişiliğin oturması 7 yaşından önce %80 oranında oluşuyor. Bu nedenle eğitim hayatında bir sıralama yapıldığı zaman en önemli eğitim devresi ne zaman denildiği zaman muhtemelen lise ve üniversite çıkar ama hayır okul öncesi bir bireyin en önemli eğitim devresidir. Bu nedenle bugün burada bir araya gelmemize neden olan üretken mutlu çocuklar bahçesi açılışı ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından verilen sağlıklı beslenme eğitimi öğrencilerimizin gelişimlerinde büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Minik öğrencilerin performansları katılımcılardan büyük alkış aldı

Konuşmaların ardından Goncagüller Anaokulu Minik Dahiler Sınıfı Öğrencilerinin hazırladığı “Reklamları İsteyen Çocuk” adlı tiyatro gösterisini sergilediler. Minik öğrencilerin performansları katılımcılardan büyük alkış aldı. Tiyatro gösterisinin ardından minik öğrenciler sağlıklı besinler ve atık malzeme  defilesi gerçekleştirildi.

Minik öğrenciler sertifikalarını aldı

Büyük beğeni alan defilenin ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Eda İlhan Tekin tarafından Sağlıklı beslenme eğitim alan Minik Dahiler Öğlen Gurubu öğrencilerine sertifikaları protokol üyeleri takdim etti. Sertifika töreninin ardından katkılarından dolayı TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol ve diyetisyen Eda İlhan Tekin’e ve TEMA Gölcük Temsilcilerine katkılarından dolayı Goncagüller Anaokulu Müdürü Melek Çolak tarafından hediye takdim edildi.

Öğrenciler sebzelerini ekerek can sularını verdiler

Ardından Goncagüller Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan atık malzeme değerlendirme etkinliğiyle oluşturulan sergi gezildi ve TEMA Vakfı Kocaeli İl Temsilciğiyle birlikte oluşturulan mutlu üreten çocuk bahçesinin açılışı gerçekleştirildi. Çocukların toprakla bütünleşmeleri ve üretmenin ne olduğunu öğrenmeleri amacıyla hazırlanan bahçenin açılış töreninin ardından minik öğrenciler bahçenin ayrılan kısmında davetliler ile birlikte sebze ekimini gerçekleştirdiler ve can sularını verdikten sonra tören sona erdi.


Gölcük ADSM’de 23 Nisan kutlaması

Bağımsız Türkiye Partisi Kocaeli Gençlik Kolları 23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Ay, ‘23 Nisan Atamızdan Bize En Büyük Armağandır’

Kocaelispor Ümraniyespor’a 1-0 mağlup oldu

Karting Sezonuna Coşkulu Açılış 

23 Nisan Çocuklarla Güzel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ÇOCUKLARIMIZ GURURUMUZDUR

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Gölcük Otizm Derneği Bandırmalı misafirlerini ağırladı KIRMIZI BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTILAR

Sahra başkanın ilk talimatı OKULLARA AKIL VE ZEKA OYUNLARI SINIFI

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘DÜNYADA ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN İLK BAYRAM’

Kocaeli’nin dört bir yanından gelen doğa severler GÖLCÜK’TE DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞTU

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, ‘MÜCADELEMİZ TAM DEMOKRATİK, SOSYAL VE ADİL TÜRKİYE MÜCADELESİDİR’

Denizevler Mahallesi Muhtarı Kadir Demir, 23 NİSAN ETKİNLİĞİ İLE ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kooperatif Üyeliğinden Doğan Bitmeyen Çile

  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’den 23 Nisan Mesajı

HAYDİ ÇOCUKLAR GÖLCÜK ANITPARK’TA 23 NİSAN COŞKUSUNA

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın, ‘GELECEĞİMİZ SİZSİNİZ ÇOCUKLAR!’

Değirmendere’de küp taş tamiri

BAŞKAN KOCAMAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Başkan Gökçe Muhtarlarla Buluştu

Kaymakam Kalkar’dan Başkan Söğüt’e Ziyaret

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, “ÇOCUKLARIMIZ UMUDUMUZDUR”

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

BİR BUÇUK YAŞINDAKİ BEBEĞE BİBER GAZI SIKTI

Başiskele 23 Nisan Coşkusunu Hep Birlikte Yaşayacak

Hisareynspor’da başkanlık değişimi yaşandı YENİ BAŞKAN ÖNER KAYA

Gölcükspor Keşanspor’u 4-2 mağlup etti

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Yükleniyor

İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

Müdür Mert ve Türkmen İlkokullarda halk oyunları çalışmalarını takip ettiler “HALK OYUNLARI KÜLTÜRÜMÜZÜN VAZGEÇİLMEZ PARÇALARIDIR”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri Projesi’nde ÇALIŞMALAR SORUNSUZ İLERLİYOR

‘Karma Sanatlar’ Sergisi açılışı Değirmendere Sanat Evi’nde yapıldı SANAT İYİ Kİ VAR

Değirmendereliler Çınarlık Meydan Kafe’yi çok seviyor NEZİH ORTAMI İLE ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR

Çeşmenin çatısının bir bölümü yıkılmış durumda DÜZELTİLMESİ İSTENİYOR

Uyarı tabelaları zarar görmeye devam ediyor

Gölcük’e yeni atanan Okul Müdürleri belli oldu

Büyükşehirden 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “HÜKÜMETİN EKONOMİ POLİTİKASI; FAKİRDEN ALIP ZENGİNE DAĞITMAK!”

Kocaeli’de 2024 yılı Mart ayında 2 bin 624 konut satıldı

Necmi Kandemir Emlak Piyasasını değerlendirdi ‘YÜKSEK FAİZ EV SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Efe Otomotiv Yedek Parça kalitesiyle fark yaratıyor ORİJİNAL VE MUADİL YEDEK PARÇALARI TEK ADRESTE

Sezon bitse de balığa ilgi yoğun HAMSİ 130, İSTAVRİT 150 LİRA

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 20 BİN LİRA OLMALI’

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış “BU RAMAZAN AYINDA DA AİLELERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Kaymakam Müfit Gültekin Aileleri ziyaret etti GÖNÜLLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİLİYOR

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi ‘TÜKETİM MALLARI İTHALATINDA DAHA DİKKATLİ DAVRANILMALI’

Büyükakın’dan Berna Abiş’e önemli görev ‘TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “GÜÇLENEREK GELİYORUZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar, “PROJELER GÖLCÜK’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Büyükakın, “23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”

İlknur ve Emre Sarıel çiftinin  biricik oğulları Utku 1 yaşına girdi İYİ Kİ DOĞDUN UTKU

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde BİNA TURU YAPILDI

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Donanma Caddesi üzerinde parke taşları onarıldı

Haydi çocuklar Ormanya’ya! Bİ DÜNYA EĞLENCE BAŞLIYOR

Başkan Sezer’den başarılı sporculara tebrik

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16