DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gülsuyu, ‘Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli’

Gülsuyu, ‘Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli’

Gülsuyu, ‘Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli’

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Bu hafta engellilerimize farkındalık oluşturması amacıyla önemli

Gülsuyu, açıklamasında, ‘Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Birleşmiş Milletler üyesi tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de kutlanan bu özel hafta,   toplumumuzun azımsanmayacak bir parçasını oluşturan engellilerimizin sorunlarının gündeme getirilmesi ve hayata engelli bireylerimizin penceresinden bakarak farkındalık oluşturulması konusunda önemli bir fırsat sunmaktadır.Engelli bireylerimizin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Kültür, sanat, siyaset,  bilim vb. alanlarda dünya tarihine yön veren engelli bireylerin başarılarından yola çıkarak, asıl engelin zihniyette olduğu gerçeğini unutmamalıyız’ dedi.

İlçemizde engelli vatandaşlarımızın hayatında önemli gelişmeler sağlanmıştır

Gülsuyu, son olarak, ‘Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan,  kültür ve sanata, spor ve ilçe standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerinde her zaman yanlarında olmalıyız. İlçemizde kamu, yerel yönetim, sivil toplum ve özel sektör işbirliğinde, toplumun tüm kesimlerinin destekleri ile hayata geçirilen çalışmalar neticesinde, engelli vatandaşlarımızın hayatında önemli gelişmeler sağlanmıştır.  Sağlanan bu gelişimin artarak devam etmesi yönünde ilçemizin tüm dinamikleri ile birlikte engellilerimiz için çalışmaya, onların sorunlarını kendi sorunlarımız olarak görmeye ve çözüm yolunda onlarla birlikte yürümeye kararlılıkla devam etmekteyiz. Engelli olmak, kişinin kendi tercihi olmadığı gibi, her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.