DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hıdırellez Günü Saraylı Meydanı’nda coşkuyla kutlandı

Hıdırellez Günü Saraylı Meydanı’nda coşkuyla kutlandı

Hıdırellez Günü Saraylı Meydanı’nda coşkuyla kutlandı

Hızır Peygamber ile İlyas Peygamber’in buluştuğuna inanılan Hıdırellez günü Saraylı Köyü’nde coşkuyla kutlandı. Saraylılı Kadınlar Organizasyon Başkanı Nurgül Öztürk ve Saraylılı kadınların önderliğinde Saraylı Meydanı’nda gerçekleşen Hıdırellez etkinliğine katılım oldukça yoğun oldu.

Başkan Sezer yalnız bırakmadı

Saraylı Meydanı’nda yakılan dev Hıdırellez ateşi ile coşkuyla kutlanan Hıdırellez Etkinliğine katılımda oldukça yoğun oldu. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başta olmak üzere birçok STK ve Dernek Başkanı Saraylı Meydanı’nda gerçekleşen Hıdırellez Etkinliğine katılım sağladı.

Dev Hıdırellez ateşi yakıldı

Hızır ve İlyas isimlerinin halk ağzında aldığı şekilden ibaret olan hıdrellez, kö­kü İslâm öncesi eski Orta Asya, Ortado­ğu ve Anadolu yaz bayramlarına dayanan, Hızır yahut Hızır ve İlyas kavramları et­rafında dinî bir muhtevaya bürünmüş halk bayramının adıdır. Bu sene yoğun bir katılımla Saraylı Meydanı’nda  gerçekleşen Hıdırellez etkinliğinde kent meydanında yakılan dev hıdırellez ateşi ile başlayan etkinlik gece boyunca sürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.