DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un  RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Ramazan Bayramı mesajı yayınlayarak, tüm İslam Aleminin ve Kocaeli Halkının bayramını kutladı.

 

Vali Aksoy, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: ‘’Milli ve manevi değerlerin güzelliğinin en derinden hissedildiği, kırgınlık ve küskünlüklerin, kin ve nefretin bir kenara bırakıldığı, coşku ve hasret dolu kucaklaşmaların yaşandığı bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi bir armağandır. Yokluğa sabretmenin, nimete şükretmenin hikmetini anlamaya çalıştığımız mübarek Ramazan ayı, bağışlamayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrettiği gibi açın, kimsesizin, yoksulun, öksüzün, yetimin, hastanın ve her türlü ilgi ve yardıma muhtaç olanların hatırlanmasına vesile olmaktadır. Dayanışma gibi yüce bir duygunun tezahür ettiği bu kutsal günlerde, bizleri bir arada tutan değerleri yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, huzur ve barış ortamını sürdürmek, kardeşlik duygularımızı geliştirmek için daha çok çaba göstermeliyiz’ dedi.

 

Vali Aksoy, mesajının devamında, ‘Hem toplumsal yaşamımızda hem de İslam Alemi olarak bizler için önemli ve kutsal olan bayramlarımız, insanları birbirine yaklaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. Bu vesileyle bu özel günleri fırsat bilerek, aile büyüklerimiz ve yakınlarımız başta olmak üzere, muhtaç insanlar ile öksüz ve yetim çocukları, yaşlı ve hastaları ziyaret ederek, onları hatırlamamız, eksikliklerini gidermemiz gerekmektedir. Ayrıca bu bayram vesilesi ile de şehit yakınları ile gazilerimizi ziyaret ederek, fedakarlıkları için milletçe şükranlarımızı sunarak, acılarını paylaşmak, ilgi ve şefkatimizi onlara hissettirmek en büyük sorumluluğumuzdur.Bu duygu ve düşüncelerle; değerli Kocaelili hemşehrilerimin ve mesai arkadaşlarımın mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın milletimize ve İslam Alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum’ diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

 

 

                                                                                        

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.