DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ramazan Ayında gerçek lokma lezzeti ÜMİT USTA’DAN

Ramazan Ayında gerçek lokma lezzeti  ÜMİT USTA’DAN

Ramazan Ayında gerçek lokma lezzeti

ÜMİT USTA’DAN

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayını gelmesi ile birlikte İlçemizde uzun yıllardır hizmet veren Ümit Usta Gölcük Halkı’na gerçek lokma lezzetini bu senede sunuyor. Geçtiğimiz yıl büyük beğeni toplayan 26 yıllık lokma ustası İlhan Demirönal bu senede Ümit Usta’da Gölcük Halkına gerçek lokma lezzetini sunuyor.

Geçtiğimiz Ramazan Ayında büyük beğeni almıştı

Ramazan Ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan lokma tatlısını en doğal haliyle sunan Ümit Usta Gölcük Halkından yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz Ramazan Ayında yoğun ilgi gören 26 yıllık lokma ustası İlhan Demirönal, bu senede Ümit Usta’da Gölcük Halkına gerçek lokma lezzetini sunuyor. Gün boyu taze yapılan lokmalara özellikle iftar vaktine yakın yoğun talep oluyor.

Makine lokmasından çok farklı

Gölcük halkına gerçek lokma lezzetini tattırmak için 26 yıllık lokma ustası İlhan Demirönal ile çalıştıklarını ifade eden Ümit Usta’nın işletmecisi Ümit Karslıoğulları, “Bizim en büyük amacımız Gölcük halkına en iyi hizmeti sunabilmektir. Bu bağlamda Ramazan Ayının ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olan lokma tatlısını en doğal hali ile Gölcük halkına sunmak istedik. Geçtiğimiz Ramazan Ayında İlhan Ustanın lokmaları çok beğenildi. Bizde bu Ramazan kendisiyle yeniden çalışmaya karar verdik.  Makine lokmasından çok farklı olan ve tamamen elle yapılan lokmamız bu senede oldukça ilgi görüyor. Gölcük halkı tarafından özellikle iftara yakın bir yoğunluk oluyor. Lokma tatlımızı 2 sene önce başlatmıştık ve bu sene devam ettirmek istedik.gördüğümüz ilgi bizleri gerçekten mutlu ediyor” dedi.

Demirönal, “Elle yapılan lokma makine lokmasına benzemez”

Elle yapılan lokma ile makine lokması arasında çok büyük fark olduğunu belirten 26 yıllık lokma ustası İlhan Demirönal, “ Yılların getirdiği bir ustalık ile lokma tatlımızı yapmaktayız. Elle yapılan lokma makine lokmasına benzemez, yani bu hakiki lokma tatlısıdır. Bu lokma tatlısını yapmak biraz ustalık ister, meziyet ister yani yıllarınız vermeniz gerekir. Bu şekilde elle lokma yapan ustamız çok az kaldı. Bu nedenle biz bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. 2 senedir Ramazan Ayında  Ümit Usta ile çalışmaktayız ve gördüğümüz yoğun ilgiden dolayı çok memnun kalmıştık. Bu sene yine aynı ilgiyi görmek bizleri mutlu etti. Gün boyu devam eden yoğunluk özellikle iftar vakti yaklaşınca artıyor. Gün boyunca kaç kişilik yada kaç kilo lokma yaptığımızı hesaplamak çok zor. Çünkü yapılan lokmalar anında satıldığı için bunu hesaplayamıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.