DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, ‘YAPARSA SAVDES-SEN YAPAR’

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre,  ‘YAPARSA SAVDES-SEN YAPAR’

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre,

‘YAPARSA SAVDES-SEN YAPAR’

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, sendika çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

‘Sendikaların en önemli görevlerinden biri üyesini  en iyi şekilde temsil etmektir’

Başkan İmre, konu hakkında yaptığı açıklamasında “Sendikaların hak mücadelesinin yanındaki en önemli görevlerinden birisinin de üyesini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu, katıldığımız tüm toplantılarda ifade ediyoruz. 4688 sayılı kanun, sendikal mücadelenin temsilciler vasıtasıyla yürütüleceğini öngörmekte. Bunun yanında, işyerinde en çok üye kaydeden sendikanın işyeri amiri karşısında, kurumda en çok üye kaydeden sendikanın kurum nezdindeki Kurum İdari Kurulu Toplantıları’nda, ülkede en çok üye kaydeden sendika/konfederasyonun ise toplu sözleşmelerde temsil yetkisine sahip olduğuna hükmetmektedir. Ancak sürece bakıldığında, bazen yetkiye sahip olmanın tek başına yeterli olmadığı, muhatap alınmanın ve değer verilmenin de önemli olduğu görülmektedir” diye konuştu.

Üyelerimizin tüm sorunları ilgili mercilere aktarılıyor

İmre, açıklamalarına, “Bunun için bir topluluk adına davranma, yani temsil yetkisi alan kişilerin bilgisiyle, becerisiyle, duruşuyla, hal ve hareketleriyle, giyinişiyle, konuşmasıyla, davranışlarıyla ve basiretiyle de yeterli olması ve her şeyden önce ahlaklı ve adaletli olması gerekir. Sivil memur camiasında beş yıldır devam eden sendikal sürece bakıldığında iş bilmez, bilgisiz, basiretsiz ve liyakatsiz sendikacılar yüzünden birçok konunun yapboz tahtasına döndüğünü ve yürütülemediğini, duruş, hal ve hareket, davranış bozuklukları veya eksiklikleri nedeniyle birçok kurum amiri nezdinde itibar kayıplarının yaşandığını, ahlak ve adalet duygusu gelişmemiş ve hırs peşinde koşan sendikacıların karalama, iftira gibi eylemleri nedeniyle birçok memurun sendikalardan soğuduğunu, amirlerin muhatap olmaktan kaçındığını gördük. Maalesef tek derdi hak ve hukuk olan SAVDES-SEN’in, sendikal mücadelenin yanında bir de bu tip sendikacıların hataları ile mücadele etme ve bozulan itibarı düzeltme çabası da bizleri oldukça yormakta ve vaktimizi almaktadır. Ancak, son bir iki ay içerisinde gerçekleşen ziyaret, kabul ve toplantılar ile bazı gelişmeler, bu emek ve çabamızın karşılık bulduğunu gösteriyor. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın temsil yetkisini elinde bulunduran SAVDES-SEN, tarihte ilk defa Genelkurmay Başkanımızı, Milli Savunma Bakanımızı ve Cumhurbaşkanı Yardımcımızı makamlarında ziyaret ediyor ve taleplerini anlatıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nda, tarihinde ilk defa yapılan ‘Personel Çalıştayı’na davet ediliyor ve fikirlerini beyan ediyor’ dedi.

Dönem, mücadele etme ve iş üretme dönemidir

Başkan İmre, son olarak, “Muhatap alınanın kim olduğu belli. Sayın Bakanımızın verdiği destek, yapılan çalışmalar ve sendikamızın mücadelesi ayan beyan ortada. Bakanımızın destek açıklamaları medyada yer alıyor. Artık dönem, süslü sözlerle vakit geçiren ve gönül eğlendiren, bir yandan da mücadele etmek yerine ‘o tazminat çıkmaz’ söylemleri ile camianın umudunu kırmaya çalışan sendikacılara dur deme dönemidir. Dönem, mücadele etme ve iş üretme dönemidir. Yapılacak çok iş var. SAVDES-SEN, bu camianın tartışılmaz lider sendikasıdır. Camianın ‘Yaparsa SAVDES-SEN yapar’ söylemi, bizim için artık onur nişanesidir. Bu husus, yürüttüğümüz onur mücadelesinde tüm memur arkadaşlarımızın geleceği için omuzlarımıza daha da ağır sorumluluk yüklüyor ve biz bunun bilincindeyiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.