DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sayın Valimiz, 19 Mayıs Etkinlikleri Kapsamında Samsun’a Geçen Sporcuları Karşıladı.

Sayın Valimiz, 19 Mayıs Etkinlikleri Kapsamında Samsun’a Geçen Sporcuları Karşıladı.

(Sayın Valimiz, “19 Günde 19 Mayıs 1919” Projesi Kapsamında Kürek Çekerek İstanbul’dan Samsun’a geçen Samsun Anakent Spor Kulübü Sporcularını Kandıra’da Karşıladı.)

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Istanbul’dan Samsun’a çıkış yolculuğunu temsilen, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen “19 Günde 19 Mayıs 1919” Projesi Kapsamında Samsun Anakent Spor Kulübü Sporcularının Dragon Botla kürek çekerek yaptıkları bu yolculukta Kandıra İlçesinde, Sayın Valimiz tarafından karşılandılar.

Kefken’de gerçekleştirilen karşılama törenine Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra  Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan,  Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “ Değerli katılımcılar, İstanbul’dan yola çıkıp Samsun’a hareket eden değerli Dragon Bot sporcuları,   hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs’ın 100. Yılında 19 Mayıs’ı anlaşılır şekilde kutlamak ve o günleri iyi hatırlamak adına Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği bu etkinlik oldukça önemli. Bundan 100 yıl önce ülkemizin birçok bölgesi işgal edilmiş ve ülke bağımsızlığı tehlikeye düşmüş, toplum karamsar bir tabloyla karşı karşıya kalmıştı. Bu noktada Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları İstanbul’dan yola çıkarak, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a vararak ülkemiz için büyük önem taşıyan bu yolculuğu gerçekleştirmişlerdir. Kurtuluşumuza giden en önemli aşamalardan birisi bu çalışmaydı. Samsuna çıktıktan sonra Havza’da kalış, Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar her cephede verilen milli mücadeleyle bugün bayrağı altında özgürce yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştu. Bunu çok iyi anlamak, anlatmak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Bugün özgür bir şekilde bu bayrak altında, bu topraklarda yaşıyorsak bunu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimize borçluyuz. Onları hiçbir zaman unutmamak ve bu ülkenin hangi şartlarda nasıl kurulduğunu daima hatırlamak durumundayız. Bu yönüyle Cumhuriyetimizin kuruluşuna ve kurtuluşuna gidilen yolda ilk adımın atıldığı 19 Mayıs’ın bu noktaya gelmesindeki süreci temsili olarak, İstanbul’dan yola çıkan arkadaşlarımız bugün bu faaliyetleriyle ortaya koyuyorlar. 2010-2014 yılları arasında Samsun Valiliği görevini yaptım ve 19 Mayıs’ın  Samsun’daki anlamını iyi bilen yöneticilerden biriyim. O dönem sırasında Dragon Bot yarışlarını da biz Samsun’da yapmaya başladık. Samsun’un sınırlarını aşarak bu özel ve anlamlı günde Samsun’dan yola çıkacak kadar arkadaşlarımız gayret içerisinde bu çalışmalarını ortaya koyuyorlar. Bu anlamda bütün sporcularımıza, onlara destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.  Duraklardan birisini de bizim Kandıra ilçemizde Kefken’de yapmış olmalarından büyük bir memnuniyet duyduk. Buradan Samsun’a selamlarımızı, sevgilerimizi iletmelerini istiyoruz. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Valimizin  günün anısına Samsun Anakent Spor Kulübü Sporcularının hazırladığı anı defterini imzalamasının ardından Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu okulu öğrencilerinin Artvin yöresine ait halkoyunları büyük beğeni ile izlendi. Daha sonra Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Samsun Anakent Spor Kulübü Sporcularına madalyalarını vererek, günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

haber 303

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.