DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Vekil Katırcıoğlu, Çarşamba günü gerçekleşecek toplantı öncesi  DOWN SENDROMLU BİREYLERİN AİLELERİNİ DİNLEDİ

Vekil Katırcıoğlu, Çarşamba günü gerçekleşecek toplantı öncesi   DOWN SENDROMLU BİREYLERİN AİLELERİNİ DİNLEDİ

Vekil Katırcıoğlu, Çarşamba günü gerçekleşecek toplantı öncesi

 DOWN SENDROMLU BİREYLERİN AİLELERİNİ DİNLEDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozukluklarına yönelik kurulan araştırma komisyonunun , 22 Mayıs Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan ilk toplantısı öncesi Komisyon Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gölcük Down Cafe’de Down Sendromlu bireylerin aileleri ile bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntıları birinci ağızdan dinledi.

Sıkıntılarını komisyonda gündeme getirecek

Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Başkanvekilliği görevini ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu seçildi. Bugün Gölcük Down Cafe’de düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu  Down Sendromlu bireylerin aileleri ile bir araya gelerek komisyonda gündeme getirmek üzere yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

Toplantı Gölcük Down Cafe’de gerçekleşti

Gölcük Down Cafe’de gerçekleşen toplantıya AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başta olmak üzere Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe başkanı Çetin Seymen, Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken, + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz, Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat, Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Müdür Yardımcısı Mesut Yalçın ile Down Sendromlu bireyler ve aileleri katılım sağladı.

Ababoz, “Bu komisyonunda güzel imzalar atılacağına ben kalpten inanıyorum”

Gerçekleşen toplantıda ilk söz alan  + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz, “ Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozukluklarına yönelik kurulan araştırma komisyonu kuruldu. AK Parti Kocaeli Milletvekili Sayın Radiye Sezer Katırcıoğlu’da Başkan vekili olarak seçildi. Biz kendi adımıza çok sevindik. Çünkü Radiye Hanım’ın bu konudaki duyarlılığını biz biliyoruz. Derneğimize birçok kez ziyaret ederek bizlere destek oldu. Bugün düzenlediğimiz toplantının amacı sizlerin problemlerinize ve sıkıntılarınıza çare bulabilmek. Önerilerinizi, sorularınızı dinlemek için bugün sayın vekilimiz aramızda. İlk toplantı çarşamba günü olacak. Bu ilk toplantı ve sizlerin aktaracağı bilgiler çok önemli. Bu nedenle Sayın Vekilimiz birinci ağızdan dinlemek istedi. Bu konuda biz zaten kendisine çok güveniyoruz. Mutlaka bu komisyonunda güzel imzalar atılacağına ben kalpten inanıyorum. Şimdi sizlerin sorunlarınızı ve sıkıntılarınızı dinleyeceğiz. Ben şahsım adına gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Sezer, Katırcıoğlu’na başarılar diledi

Ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuşmasında, “ Ben öncelikle Sayın vekilimizin yeni oluşturulan komisyonda Başkan vekili olarak görev almasından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Down Sendromlu ve otizmli çocuklarımız açısından yararlı hizmetler yerine getirebileceğine inanıyoruz ve kendisine başarılar diliyoruz. Dernek başkanımız çok güzel çalışmalara imza attı. Bu komisyonda Down Sendromlu ve otizmli çocuklarımız için kuruldu. Bilindiği gibi Topçular Mahallemizde bir okulumuz var. O okulumuzu ziyaret ettim ve okulun deprem sonrasında aslında imar planında Pazar yeri olarak gözüken bir arsa üzerine kurulu prefabrik bir bina. Tavan yüksekliği çok alçak. Yazın sıcak, kışın soğuk olan bir yer. Bununla alakalı olarakta Milli Eğitim Müdürlüğümüzle de görüşme yaptım. Nasip olursa ödenek noktasında da bir sıkıntımız olmazsa bu okulumuz yenilenen kadar öğrencilerimizi güzel bir geçici yer ayarladıktan sonra güzle bir okul kazandırma için çabamız var. Bu konuda da desteklerinizi bekleyeceğiz. Ben tekrar başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum” dedi.

Katırcıoğlu, “Sorunları daha köklü tespit edip nasıl daha kalıcı çözümler bulabiliriz düşüncesiyle yola çıktık”

Son olarak söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Sayın Radiye Sezer Katırcıoğlu, “ Bugün burada bulunuş sebebimiz Down Sendromlu bireylerimizin aileleri ile bir araya gelmek istedik. Dernek başkanımız çok güzel giriş yaptı. Bu bizim kanayan bir yaramızdı. 16 yıl boyunca bizin önceliğimiz engelli kadın, çocuk, yaşlı bireyleri öncelemekti. Bu konuda kapsamlı çalışmalarımızı Cumhurbaşkanımızın önderliğinde  yürüttük. Fakat geldiğimiz noktada spesifik baktığımızda otistik ve down sendromlu bireylerin aileleri sorunları çok daha derin, çok daha kapsamlı. Bu konuya biraz daha yakından bakarak hızlıca çözüm üretmemiz gerektiğini düşündük. Sorunları daha köklü tespit edip nasıl daha kalıcı çözümler bulabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Bir araştırma komisyonu kuruldu meclis çatışı altında. Tüm siyasi partilerin üyeleri bizde mevcut. Beraber sivil toplu örgütleri, üniversiteleri, aileleri, belediyeleri ve ilgili kurumları dinleyeceğiz. Down Sendromlu ve otistik öğrencilerin okulları veya başka kurumları varsa yerinde tespit edeceğiz ve bir genelleme ile birlikte bunların en iyi örneklerini hem yerelde hem de genelde uygulamaya sokacağız. Ama daha önemlisi kanunen bir eksiklik varsa, mevzuaten bir eksiklik varsa, bir düzenleme gerekiyorsa bunu hayata geçireceğiz” dedi.

“Bizim amacımız milletimize en iyi hizmeti yapabilmek”

Vekil Katırcıoğlu sözlerinin devamında, “Başkanlık divanını belirleme adına geçtiğimiz hafta  toplantımızı yaptık. Başkanımız   AK Parti Antalya Milletvekili Kemal Çelik Bey, başkan vekili ve dişer sözcü katiplerimiz ve üyelerimiz ile birlikte çalışmamızı yaptık. Salı günü bir ön toplantı yapacağız. Çarşamba günüde ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bu sebeple özellikle milletvekili olduğum kendi bölgemde durum nedir yakından görmek istedim. Hangi derneklerimiz var, ailelerimiz nedir. Bu konuda il müdürlüğümüz detaylı bir çalışla yaptı. Benim asıl amacım ailelerimiz ile bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntıları tespit yaparak meclise taşıma amacındayım. Bu nedenle hem dernek başkanımızı hem de ailelerimizi dinlemek istiyorum. Bizzat birinci ağızdan dinleyelim, notlarımızı alalım, yapılabilecek, çözülebilecek sorunlara en hızlı sürede hayata geçirelim. Biran önce her bir insanımız bu güzel vatanda en iyi şekilde yaşamaya devam etsin. Bizim amacımız milletimize en iyi hizmeti yapabilmek. Bunun için buradayız” dedi.

Down Sendromlu bireylerin ailelerinin sıkıntılarını dinledi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sayın Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmasının ardından başkan +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek başkanı Belgin Abanoz olmak üzere Down Sendromlu bireylerin ailelerinin sıkıntılarını dinledi.

    

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.