DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

2006’da 360 olan Bakkal sayısı BUGÜN 270’E DÜŞTÜ

2006’da 360 olan Bakkal sayısı

BUGÜN 270’E DÜŞTÜ

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, her köşe başına açılan ulusal marketlerin şubeleri yüzünden ilçemizde her yıl bakkal sayısının azaldığına dikkat çekti.  

Bakkallar oldukça sıkıntı yaşamakta

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, ‘Artık süpermarketlerin şehrin her noktasında olması, ruhsat verilmesi bakkalların büyük sıkıntı yaşamalarına neden oldu. İlçemizde her köşe başında, her mahallede 300 metrekarenin üzerinde olan ulusal marketlerin şubeleri açılmaktadır. Bu da küçük esnafımızı oldukça sıkıntıya düşürmektedir’ dedi.

Konuyu TESK aracılığıyla meclise ilettik

Bakkalların ve küçük esnafın yaşadığı bu sorun konusunda yoğun  mücadele ettiklerini açıklayan Başkan Kesgin, ‘Bu konu hakkında yerel yönetimler ile yaptığımız görüşmede bize bu konuda ellerinden bir şey gelemeyeceğini, konunun kanun nezdinde çözülebileceğini belirttiler. Bizde bunu kanun teklifi olarak TESK aracılığı ile meclise sunduk. Fakat ne yazık ki sorunumuz mecliste hiç görülmedi. Gerekçe olarak ta yapılan açıklamada bize herkesin ticaret yapma hakkının olduğu ve herhangi bir kısıtlama yapılamayacağı söylendi. Biz ticaret özgürlüğü konusunda hiç bir zaman talepte bu bulunmadık. Sadece bu şubelerin ilçe kapasitelerini aşılmaması teklifinde bulunduk. En azından küçük esnafın bakkalların ticaret hayatlarının devam etmesi için girişimlerde bulunduk ama maalesef hiçbir gelişme alamadık. Bugünkü gelinen noktaya baktığımızda bir tane ulusal marketin Gölcük gibi 160 bin nüfuslu ilçede birçok şube açtığı, her mahallede 3 marka adı altında şubeleştikleri, açtıkları her mahallede hizmet veren bakkalların ticaret özgürlüğünü kısıtladığını, satışlarını olumsuz etkilediğini görmekteyiz. En azından bundan sonraki süreçte bu tür marketlerin il ve ilçe nüfusların oranına göre yeninden düzenlenip, ona göre ruhsat verilmesi, küçük esnafın önümüzdeki 5 yıldaki süreçte en azından varlığını sürdürmesi açısından olmazsa olmaz kriterlerden birisidir. Gölcük’te göreve başladığımız 2006 yılından bugüne 360 civarındaki bakkal sayısı 270’e düşmüştür’ dedi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.