DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Canlarını tehlikeye atan bu çocuklara DUR DEMELİ

Canlarını tehlikeye atan bu çocuklara  DUR DEMELİ

Canlarını tehlikeye atan bu çocuklara

DUR DEMELİ

Gölcük’te sokaklarda çalıştırılan çocuklar farkında olmadan hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Özellikle sürücülerinde şikayet ettiği bu manzaralar ilçemize hiç yakışmıyor.

Donanma Caddesi, Amiral Sağlam Caddesi ve İskele Caddesi’nde ellerinde mendillerle arabaların üzerine doğru koşup bir mendil alsana ağabey, bir mendil alsana abla diyen çocuklar ısrarla araçların da başından ayrılmıyorlar. Sürücülerin en yoğun olduğu Atatürk Bulvarı üzerinde yaşanan bu manzaralar karşısında etraftaki vatandaşlar da gazetemizi arayarak şikâyetlerini dile getirdikten sonra Gölcük Haber ekibi olarak anılan mahallelere giderek küçük yaşta çalıştırılan çocukları görüntüledik. Kırmızı ışıkta arabalar durduğunda tek tek arabaların camlarını çalan hatta kapılarını açmaya çalışan bu çocuklar arabaların hareket etmesiyle birlikte bir anda yoğunlaşan trafikte büyük tehlike arz etmektedirler. Okula gitmeleri gerekirken sokaklarda çalışan canlarını tehlikeye atan ve bunun farkında olmayan küçücük çocukların aslında çalışması da çalıştırılması da yasak olmasına rağmen sorumsuz ailelerin sırf para kazanma uğruna canlarını tehlikeye attığı çocuklarına karşı hiçbir endişe duymadıkları merak konusu. Trafikteki bu hadisenin dışında yine sokaklarda da aynı çocukları ellerinde mendil, yara bandı gibi eşyalarla görmek mümkün. Her türlü tehlikeye ve istismara açık minicik çocukların tehlikelerden uzak tutulması yetkililerin görevidir. Devletin her türlü yardımı fakir ve düşkün ailelere yaptığını hepimiz biliyoruz. Buna rağmen yetinmeyip çocukları sokağa salanlar mutlaka sert bir şekilde uyarılmalı, kendilerine karşı gerekli müeyyideler uygulanmalı ve küçücük çocukların sokaklarda çalışmasının önüne geçilmelidir. Yarın bir üzücü olayla karşılaşmadan önce bizler gerekli uyarılarımızı yapıyor, yetkililerin konuyla yakından ilgilenmelerini ve bu sorunu çözmelerini bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.