• BIST 100

    10355,23%-0,15
  • DOLAR

    40,38% 0,21
  • EURO

    47,05% 0,51
  • GRAM ALTIN

    4349,56% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6948,92% 0,72

Çay ve şekere zam geldi MUTFAKTA YANGIN VAR

Genel 25.06.2019 13:34:24 0
Çay ve şekere zam geldi MUTFAKTA YANGIN VAR

ÇAYKUR, artan yaş çay ürün, işçi ve işletme maliyetlerini göz önünde bulundurarak kuru çaya zam yapma kararı aldığını açıkladı.  ÇAYKUR Yönetim Kurulu kararı ile kuru çaya % 15 zam yapılmasının ardından şekere de %16 oranında zam yapıldığı açıklandı. İlçemizde çay ocağı ve kıraathane işinde bulunan esnaflar yapılan bu zammın çok fazla olduğunu ifade ederek, “ Biz bu zammı fiyatlarımıza yansıtamayacağımız için biz zor durumda kalacağız” dediler.

Aydın, “Biz esnaf ve vatandaşlar olarak bu zamlardan mutlu değiliz”

Gölcüklü Kocaelisporlular Derneği Çay ocağı işletmecisi Ezgin Aydın, “ Son dönemlerde sürekli esnaflara fırsatçı hatta pazarcılara terörist  yaftası bile vurdular.  Fakat şunu göz önünden kaçırıyoruz. Esnafa fırsatçı denilebilmesi için öncelikle esnafa hükümet tarafından uygun fırsatlar sunulması gerekiyor. Örneğin hükümet elektrik, su, doğalgaz ve benzinde indirimlere gider, esnafta buna karşılık fırsatçılık yaparsa gereken tüm cezaların verilmesine ben bir esnaf olarak memnun olurum. Fakat yaşamı % 100 ilgilendiren ihtiyaçlara sürekli zam yapılması ve esnafında buna karşılık pazarladığı şeye zam yapması gayet normal bir hal alıyor. Yani kısacası bana fırsatçı diyebilmen için bana fırsatlar sunman gerekiyor. Bunlar sunulmadığı sürece bu zamların önüne geçilemez. Biz esnaf ve vatandaşlar olarak bu zamlardan mutlu değiliz. Bize zamlar yansımadığı sürece bizde zam yapmayız. Çaya %15, şekere %16 oranında yapılan zam biz esnafları başta olmak üzere tüm vatandaşları olumsuz etkileyecektir” dedi.

Yıldız, “Bu zam daha önce içtiği çayın 1 lira bedelini ödemekte zorlanan işsiz vatandaşı vurdu”

Yıldız Kıraathanesi işletmecisi Tuncay Yıldız, “Bu zammı hiç benimsemedik. Bu zam ilimizin ekonomik gerçekleri göz önünde bulundurulmadan alınmış bir karardır. İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu ve vatandaşların zamanlarının önemli bir bölümünü çayhanelerde geçirdikleri bir kentte bu zam kabul edilemez bir zamdır. Bu zam daha önce içtiği çayın 1 lira bedelini ödemekte zorlanan işsiz vatandaşı vurdu.  Dolayısıyla bu yaz mevsiminde, karda kışta onları ya evlerinden çıkmamaya ya da sokaklarda dolaşmaya mahkum etmiş oluyoruz.  Çevre illerdeki çay fiyatları dikkate alınırken günlük çay satış miktarları işçilik ve kira maliyetleri de dikkate alınmalıdır. Maliyetlerin hesabında sürümün fazla olması, işçiliğin ucuz olması ve artık eskisi kadar şeker tüketilmiyor olması da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu konuda bütün yetkilileri göreve davet ediyorum. Hepimizin öncelikle işsiz ve yoksul vatandaşları düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Durukan, “Çaya ve şekere zam geldi ama biz 5 kuruş zam yapamıyoruz”

Durukan Çayevi işletmecisi Mustafa Durukan, “ Ben 25 senedir bu mesleğin içindeyim. Hem esnafa hem de çayevine gelen müşterilerimize çay vermekteyiz. 4 yıldır çayı 1 liradan veriyorduk. Şimdi 1.25 yaptık, esnafa ise 75 kuruştan çay veriyoruz. Çaya ve şekere zam geldi ama biz 5 kuruş zam yapamıyoruz, esnaflar kabul etmiyorlar. Hatta, “çayı kendimiz yaparız daha iyi” diyorlar. 9 tane marka verdiğim esnafım var ve günde 30 marka toplayamıyorum. Herkese bir çay makinesi kendi çaylarını kendileri yapıyor, çok zorda kalırlarsa çay istiyorlar. Dükkanımıza gelen müşteriler ile günü kurtarıyoruz. Onu da 5-6 çay satan esnaf yan yanayız. Bu şekilde iş yapmaya çalışıyoruz. Bu zamlar bizi daha da zorlayacak. Çünkü biz yine zam yapamayacağız. Bu nedenle zaten kıt kanaat geçiniyorduk ve geçimimiz her geçen gün zorlaşıyor” dedi.

Kinvan, “Bu zamlardan sonra nasıl 1.25’ten çay satalım”

Uzman Kıraathanesi işletmecisi Nihat Kinvan, “ Uzun yıllardır bu mesleği yapan bir esnaf olarak bu zamlardan bıktık. Normalde Gölcük’te çayın tarifesi 1. 50 lira ama biz çayı 1. 25’ten satıyoruz. Çünkü daha yükseğini Gölcük halkı kaldıramaz. Şimdi çaya %15, şekere ise %16 oranında zam yapıldığını öğrendik. Bu zamlardan sonra nasıl 1.25’ten çay satalım. Bizim kullandığımız çay öyle alelade bir çay değil. Çaykur’un filiz çayını kullanıyorum. Tabi bunun sadece çay ve şeker masrafı yok. Bunun kirası var, elektriği suyu var, doğalgazı var. Bu kadar masraf varken 1.25’ten çay satarak nasıl bu masrafları karşılayacağız” dedi.

Tahir Büyükakın güne İzmit Kadıköy esnafı ile başladı; Esnafımızla her zaman omuz omuzayız

Çiftçinin yardımına Kocaeli Büyükşehir koşuyor; YANGINDA ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERE GÜBRE VE TOHUM DESTEĞİ

Kullar Merkez Camii 20 Yıl Sonra Yenileniyor

Büyükşehir’den; Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova’ya yatırım hamlesi; KRİTİK KAVŞAKLARA KAPSAMLI MÜDAHALE

Kocaeli Dernekler Platformu’ndan da Gonca’ya tam not

Kandıralı üreticiye bir destek daha

İzmit Belediyesinden Kuruçeşme’de renkli çocuk etkinliği

Balören ve Çubuklubala’da yenileme çalışmaları tamamlandı

İzmit Belediyesinden gazilere saygı ziyaretleri sürüyor

İzmit’in yaz eğlencesi Terzibayırı’nda çocuklarla buluştu

Genc-i Âlâ Kitap Kafe Hizmete Açıldı

Fatma Başkan'dan emekçilere günaydın ziyaretleri devam ediyor

Dil eğitimi ve mental destek de olacak

Kocaeli Büyükşehir yeni imar yolları açmaya devam ediyor; Başiskele’nin D-130 ulaşımına yeni nefes

Kocaeli’de Kasten Yaralama Suçundan Aranan Hükümlü Yakalandı

Su oranı yüzde 53’e düştü YUVACIK BARAJI ALARM VERİYOR

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Kemal Yavuz, “TERÖRSÜZ TÜRKİYE YOLUNDA KARARLILIKLA İLERLİYORUZ”

Çınarlık Meydanında ağaç kesim işlemi başladı 29 AĞAÇ ÖNCE BUDANACAK SONRA KESİLECEK

CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Taşkın “GÖLCÜK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman "ESNAF EKONOMİK SIKINTILARLA MÜCADELE EDİYOR"

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Çanakçı "ŞAP HASTALIĞI ÜRETİCİYİ EKONOMİK KAYIPLA KARŞI KARŞIYA BIRAKTI"

Bu manevi buluşma gönüllerde iz bırakacak

HAKEVİ'den Aşure Ayında Bin Kişilik Aşure İkramı

KERVANSARAY ARKASINDA AÇIK HAVADA SİNEMA KEYFİ

Tarlada lavanta, şişede kolonya, yürekte emek.. İZMİT LAVANTA BAHÇESİ’NDE 4. HASAT

Değirmendere’de ikinci Ağaç dalı kırılma olayı; BÜYÜK PANİK YARATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bayrak Çağrısına Başiskele’den Güçlü Destek

KO-MEK’te uluslararası bir yüz: Sunghee Park

Kuzuyayla’da biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı

Yıldıray Akın, Namazgah Güreşleri’nde Başpehlivan Oldu

Yükleniyor

Çınarlık Meydanında ağaç kesim işlemi başladı 29 AĞAÇ ÖNCE BUDANACAK SONRA KESİLECEK

Değirmendere’de ikinci Ağaç dalı kırılma olayı; BÜYÜK PANİK YARATTI

Değirmendere’de ikinci Ağaç dalı kırılma olayı BÜYÜK PANİK YARATTI

Çınarlık Meydanı için karar çıktı; ÇALIŞMALAR YARIN BAŞLIYOR

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel Yatırım Uyarısı "ALTIN, HER ZAMAN GÜVENLİ LİMANDIR"

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2