DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ÇARŞI İÇİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR NOKTA İLE SINIRLI KALMAMALI

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel,  ÇARŞI İÇİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR NOKTA İLE SINIRLI KALMAMALI

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel,

ÇARŞI İÇİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR NOKTA İLE SINIRLI KALMAMALI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel Gündemi değerlendirdi. Gürel yaptığı açıklamada Gölcük’te yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesinin bir bölgeyle sınırlı kalmayarak D-130 Karayolu’nun aşağısının tamamında uygulanmasının daha faydalı olacağını belirtti.

Gürel, “Amaç ilçemizin kalkınmasıysa biz desteğe hazırız”

Gölcük çarşı içinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi hakkında düşüncelerini dile getiren CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel konu hakkında yaptığı açıklamada, “ Yılların kanayan yarası olan kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi Gölcük’ün vizyon olarak kalitesinin de tekrar eskidi gibi yükselmesine sebep olacaktır. Ama sınırlarla belirtilen bölgenin dışında Gölcük’ün D-130 Karayolu’nun aşağısının tamamında uygulanması daha faydalı olacağı düşüncesindeyim.  Gölcük’ün gelişmesi açısından gerçek manada çağdaş donanma kenti olması açısından her türlü desteğe CHP İlçe Örgütü olarak destek olacağımızı da belirtmek isteriz. Bu konuyla alakalı olarak inanıyorum ki bütün siyasi ilçe başkanları da ahenk içerisinde destek olacağına inanmaktayım. Bunun hayata geçirilmesi yerel iktidarın elindedir. Amaç ilçemizin kalkınmasıysa biz desteğe hazırız” dedi.

“Suriyeli mültecilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması ve tekrar güvenliğin sağlanması gerekir”

Gölcük’ün kalkınması için öncelikle Donanma ile olan ilişkilerin daha sıcak tutulması gerektiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “ Özellikle depremden önce birinci sınıf olan Gölcük ilçemiz Donanmayla ve Askeriyesiyle sıcak ilişkiler içerisinde olan gerçek bir Donanma Kentiydi. Fakat gelişen olaylar ve yaşanan 15 Temmuz Darbe girişimi neticesinde Donanma ve Askeriyeyle ilişkiler bitme noktasına gelmiş ve Gölcük adeta büyük bir köy konumuna gelmiştir. Öncelikle bunun düzeltilmesi askeriyeyle ve donanmayla temeli atılan Gölcük ilçemizin tekrar bu sıcak ilişkiler içerisinde olmasını sağlanması gerekmektedir. Sonrasında ülkemizin büyük bir sorunu haline gelmeye başlayan Suriyeli mültecilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması ve tekrar güvenliğin sağlanması gerekir. Yıkılan eski sanayi sitesi bölgesinin canlandırılması açısından geçici bile olsa otopark ve Pazar yeri olarak düzenlenmesi oradaki canlanmayı sağlayacaktır” dedi.

“Yaz ayları kültür ve sanat etkinlikleri ile geçmeli”

Gürel sözlerinin devamında, “Körfezin incisi konumunda olan Değirmendere Beldemizin de kültür ve sanat etkinlikleriyle dolu dolu geçen yaz aylarının tekrar hayata geçirilerek insanlarımızın stres atabileceği imkanlar sağlanması gerekir. Aynı şekilde Kavaklı Sahilimizin de çekim merkezi olabilmesi açısından acilen düzenlenip çalışmaların başlatılması gerekiyor. Özellikle yaklaşık iki senedir devam etmekte olan yağmur suyu terfi merkezi çalışmalarının bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte Değirmendere gibi Kavaklı Sahilinin de çekim merkezi haline getirilmesi ilçemiz için önem arz etmektedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.