DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gazetemizin Gölcük’e fakülte önerisine DESTEK YAĞDI

Gazetemizin Gölcük’te Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı fakülteler olmalı önerisi siyasilerden de büyük destek gördü.

Çakıroğlu, “Gölcük’ün geleceği için birlikte hareket edilmelidir”

MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcılarından ve ilçemizin tanınmış isimlerinden Hüseyin Çakıroğlu yaptığı açıklamada, “Gölcük Haber Gazetesi’nin bu önemli tarihi önerisini destekliyoruz. Yarınların Gölcük adına daha iyi olması Gölcük’te sosyal ve ekonomik hayatın yükselmesi adına Kocaeli Üniversitesi’nin fakülteleri mutlaka ilçemize kazandırılmalıdır. Bu son derece önemlidir. Bizde il yönetimi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu çağrı önemli bir çağrıdır. Halktan da son derece olumlu tepkiler olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu konuda herkes hemfikir olarak Donanma Kenti Gölcük’ün adına yakışır yapıya kavuşması için Gölcük’ün geleceği için birlikte hareket edilmelidir” dedi.

Gürel, “Gölcük’ün gücü kamuoyuna ve gerekli yerlere daha rahat bir şekilde gösterilebilir”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “Öncelikle Gölcük’ün dinamiklerinin, siyasi parti ilçe Başkanlarının, STK’ların, Belediye Başkanı ve Kaymakamın bir araya gelip istişare toplantısı yapıp, Gölcük’ün sorunlarını masaya yatırması lazım. Burada siyasi bir beklenti içerisinde olmayı tamamen yaşadığımız ilçenin kalkınmasında ortak paydada birliktelik sağlanması gerekir. Projelerin oluşumu bu toplantılar neticesinde daha sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi için ortak akılla hareket edilirse Gölcük’ün gücü kamuoyuna ve gerekli yerlere daha rahat bir şekilde gösterilebilir. Bireysel olarak şunlar yapılmalı bunlar yapılmadı demeye kalkarsak karşılıksız taleplerde bulunabilinir ama ortak bir pencerede toplanıp ortak kararlar alınırsa Gölcük’ün kalkınması için daha sağlıklı kararlar alınabilir. Öncelikle Gölcük’te imarından, kentsel dönüşümünden, askeriye ile olan ilişkilerin düzeltilmesinden ve insanların Gölcük’te kazan Gölcük’te harca  söylemini gerçek manada hayata geçirilmesinde bir şekilde Gölcük’te yaşayanların yaşadıkları kentten memnun kalması ve mutluluk duymasından kaynaklanır. Bizde CHP İlçe Örgütü olarak üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.     

Aynacı, “Gölcük’te çok acil bir şekilde bir Kuyumcular çarşısına ihtiyacımız var”

İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, “ Gölcük için seçim döneminde de hepimiz söylüyorduk. Gölcük’ümüzün bir köye dönüşmesini istemiyoruz.  Burada anlatmak istediğimiz binalarımızın görüntüleri değil, ticari, ekonomik, eğitim anlamında geri kalmasını istemiyoruz. Bu konuda Gölcük’te çok eksik var. Ticari olarak şunu herkes bilmeli ki Gölcük’te yaşayan 165 Bin kişiden 100 Bininin uğradığını düşünmüyorum. Bu konuda çarşımızda ki alışveriş merkezlerinin yerleri be konumları, çarşımızın şekli çok önemli. Gölcük’te çok acil bir şekilde bir Kuyumcular çarşısına ihtiyacımız var.  Bunun nedeni de çarşının en merkezinde yer alan kuyumcu ve dövizciler akşam saat 18:00’de dükkanlarını kapattığı için ölü bir şehre dönüştürüyorlar Gölcük’ü.  Kuyumcu ve dövizcilerin tamamını bir çarşı içinde toplanarak çarşı merkezindeki en güzel dükkanların cafe, alışveriş ve yemek merkezi haline getirip Gölcük’ün daha da canlandırılmasını istiyoruz. Bu konu gerçekten çok önemli kuyumcuların saat 18:00 ‘de kapatıyor olması Gölcük’ü bitiriyor. Amiral Sağlam Caddesi bir İzmit Fethiye Caddesi olabilir. Hava karardığı zaman Gölcük Merkezdeki bir çok dükkan kapalı oluyor. Şu anki Gölcük Belediye başkanına sözümüz yok ama bir önceki yönetimin Gölcük’e ihanet ettiğini düşünüyoruz. Yıllarca Gölcük’ü yöneten zihniyet Gölcük’e ihanet etmiştir ve Gölcük’ün bu hale gelmesine sebep olmuşlardır. Bunun en başında belediye binası asfaltın içine yapan zihniyet, Gölcük Adliye Sarayı’nı kavşağın içine diken zihniyet ile son olarak yeni yapılan Şehir hastanesini yine aynı hatayla kavşağın dibinde, Gölcük’ün en güzide yerinde yapılan bir hastane yapılıyor. Bu hastane binası Gölcük’ün daha üst noktalarında yapılabilirdi. Değirmendere gibi güzel bir yerde AVM düşünemeyenler bu Gölcük’ü maalesef yıllarca yönetti. Bu hataların tekrarlanmaması ve Gölcük’ümüzün ayaklanması için  Gölcük Haber Gazetesi  ve Nurettin Bey’in başlatmış olduğu  hareketi sonuna kadar destekliyorum. Cesareti ve özgüveni için tebrik ediyorum. İYİ Parti olarak Gölcük için yapılacak her şeyi destekleyeceğimizi belirtmek isterim. Elimizi taşın altına da koymaya hazırız” dedi.  

Alponat, “Gölcük esnafının kalkınması için projeler oluşturulmalı”

Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Dermeği Başkanı M. Akif Alponat, “ Gölcük’te en başta ulaşım sorununun çözülmesi gerekiyor. Tabi ulaşım sorunun tetikleyen en büyük etken şehir içi park sorunu ve bu konuya acil el atılması gerekiyor. Gölcük esnafı ekonomik anlamda güçlendirilmeli. Gölcük esnafının kalkınması için projeler oluşturulmalı. Gölcük’te bir sosyal aktivite alanı yok. Çocuklar ve gençler için sosyal aktivite alanları oluşturulmalı. Birde Kavaklı Sahili bir şekilde acil olarak düzeltilmeli. Türkiye’nin en güzel sahillerine sahibiz. Örneğin karşımız hemen Derince Sahili, hemen yanımız Başiskele Sahili ve Gölcük’e bağlı olan Değirmendere Sahili bu kadar yoğun ilgi görürken, Kavaklı Sahili beklediği ilgiyi bir türlü göremedi. Kavaklı Sahili’ni canlandıracak ve cazibe noktası yapacak projeler üretilmeli” dedi.

Turan, “Donanmamıza ait maketler veya ışıklı görseller kullanılabilir”

Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan, “Kentimizin adını veren Donanma ile ilgili ulusal düzeyde müze ve tanıtım faaliyetleri. 1081 yılı Çakabey ile başlayan Türk donanma tarihini anlatan ve görselleştiren müze. Sahil kentlerinin en büyük zenginliği denize dikey bulvarlardır. Gölcük maalesef Amiral Sağlam’da bunu gerçekleştirememiştir. İskele yolu bu noktada değerlendirilebilir. Büyültülüp Bulvar haline getirilebilir. Kente giriş yapanlar veya transit geçiş yapanlar için ilk intiba çok önemlidir. Bu nedenle görsel anlamda ve simge objelerimiz olmalıdır. Bunun için Donanmamıza ait maketler veya ışıklı görseller kullanılabilir” dedi.

Çakmak, “Gölcükümüzde örnek halk için indirim günleri yapılmalı”

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkan Vekili Cemil Çakmak, “Gölcük için neler yapılabilir 
Gölcük Haber Gazetesi’nin Gölcük için neler yapılabilir manşetinin düşüncesini takdir ediyorum. Evet, Şirin ilçemiz, Donanma kentimiz için acilen harekete geçmemiz lazım. Başta Sayın Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın, Esnaf Odamızın, Sivil Toplumlarının ve bunlara benzer kuruluşlarla masaya oturup fikir üretmeliyiz ve projeler çizmeliyiz. Bayadır en basta Gölcük esnafının işi çok bozuk. Seçim dedik, seçimden sonra açılır dedik lakin işlerin açıldığı yok. Bunun için şirin Gölcükümüzde örnek halk için indirim günleri yapılmalı. Gölcük halkının şehir dışına çıkmaması için Gölcük’e en kısa zamanda bir sinema, bir tiyatro, AVM’ler ve buna benzer aktiviteler yapılmalı ki Gölcük halkı Gölcük’te kalsın ve bu sayede en azından vatandaşlar alışverişini Gölcük’te yapar ve Gölcük esnafı bir nebze rahatlar. Biz Niğdeliler Derneği olarak elimizden geleni yaparız” dedi.

Kargı, “Gölcük’te kolay ve rahat bir ulaşım olan bir demiryolu ulaşımı olmalıdır”

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Gölcük Şubesi Başkanı Selim Kargı, “Bir STK Başkanı olarak üyelerimizle yapmış olduğumuz toplantılarda kendi sıkıntılarımızdan fazla yaşamış olduğumuz şehrimizin, ilçemizin yani Gölcük’te yaşanan ve karşılaşılan sıkıntıları konuşur olduk. Trafiği, park yeri, alt yapısı, üst yapısı, sokak hayvanları, sosyal ve ticari alanlar vb. olmak üzere her alanda Donanma Kenti olarak adı geçen Gölcük ilçemizde bir sıkıntı var. Her gün daha da büyüyen nüfusu ile Gölcük siyasi ve ekonomi olarak güçlü olmasına rağmen, Gölcük sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan zayıf bir görüntü vermektedir. Yapılan yatırım ve uygulamalar geçici değil, kalıcı olmalıdır. Ayrıca uygulanan kurallara da vatandaş olarak riayet etmeliyiz. Yakın zamanda Gölcük şehir içi trafiğinde yapılan tek yön uygulamada hala ters yönde araç kullanan sürücü arkadaşlarımız var ve trafiğin işleyişini aksatmaktadırlar. Ceza ve uyarı verilmesi yerine lütfen vatandaş olarak anlayışlı ve saygılı olalım. Bize ve Gölcük halkına da bu yakışır. Gölcük’te hala çarpık yapılaşma devam etmekte olup bunun önüne geçilmelidir. Gölcük’te İzmit – Bursa yolu üzerinde bulunan ışıklar şehirlerarası ve şehir içi trafiğini aksatmaktadır. Şehirler arası yolu şehir içi trafiğinden ayıracak yolun bir an önce yapılması gerekir. Geç kalınmış bir proje olup ayrıca bu yol ilçemizi ikiye bölmektedir. Gölcük’te sahille buluşan bir prestij sokağımız yoktur. Gölcük’te sokak hayvanları özellikle köpekler başıboş, hastalıklı (uyuz), kalabalık gruplar halinde insanlara zarar verecek halde tüm mahallelerde dolaşmaktadırlar. Gölcük’te kolay ve rahat bir ulaşım olan bir demiryolu ulaşımı olmalıdır. Gölcük’te tüm kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiştir. Gölcük’te Kamu ve Belediye Kurumlarına ait otopark olmalı ve o kuruma gelen vatandaş otoparkı ücretsiz kullanmalı” dedi.

Denlikol, “Kocaeli Üniversitesi’nden bir kaç fakültenin Gölcük’te eğitim vermesi Gölcük’e ekonomik olarak rahatlama sağlayacaktır”

Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Denlikol, “Gölcük’te bulunan STK’ların ihtiyaçlarını karşılamak ve Gölcük halkının eğitim ve kültürel faaliyetlerini karşılamak amacıyla bir STM kurulması ve bu STM’nin içerisinde Kültür Dernekleri Platformu’na ait bir toplantı salonu, Gölcük’te yaşayan halkın kullanabileceği kurs, eğitim, konferans ve sergi salonunun bulunduğu bir STM yapılması ve bu yapılan STM’de kültür derneklerinin düzenleyeceği çeşitli kültürel etkinlikler yapılarak Gölcük halkıyla bütünleşme sağlanacaktır. Gölcük Belediyesi’ne ait bir sinema ve tiyatro salonunun hayata geçirilip Gölcük halkına uygun fiyata hizmet verilmesi Gölcük’te kazanılan paranın Gölcük’te kalmasını sağlayacaktır. Gölcük Belediyesi’ne ait bir katlı otopark inşa edilip günlük 1 TL gibi uygun bir fiyata Gölcük halkına sunulmalıdır. Gölcük’teki derneklerin yöresel ürünlerini tanıtıp Gölcük halkına sunabileceği, kültür derneklerinin de stantların bulunduğu, Gölcük ve Değirmendere’nin merkezi konumunda halkın rahatça ulaşabileceği alanlar kurulması. Her kültür derneğine ait örf, adet ve ananelerle birlikte yöresel kılık, kıyafet ve değerli eşyaların ve yöresel yemeklerin tanıtımı ve Gölcük halkına sunumu için otantik mekanların oluşturulması. Gölcük’ün çevresinde bulunan il ve ilçeler baz alındığında temel ihtiyaç malzemelerinin ve ulaşımın çok yüksek fiyatlı olduğu görülmektedir. Gölcük bir Halk Eğitim Fabrikası (Suyu daha bilinçli kullanımını sağlayarak sudan tasarruf edilip bu sayede fiyata müdahale edilememesine rağmen bu şekilde bir tasarruf edilmesi) ayrıca ulaşımı sağlayan kooperatiflerle görüşülerek ya da alternatif kooperatifler oluşturarak rekabetin getireceği imkanlar ve faydalardan halkımızı yaralandırma ve Gölcük Belediyesi’ne ait halk otobüslerinin kullanıma açılması. Değirmendere – Gölcük arasına alternatif bir hat daha konularak Yüzbaşılar – Gölcük arasındaki sürenin düşürülmesi. Kocaeli Üniversitesi’nden bir kaç fakültenin Gölcük’te eğitim vermesi Gölcük’e ekonomik olarak rahatlama sağlayacaktır. Yerel yönetimlerin özellikle Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ile hemşeri dernekleri ile ortaklaşa yapacağı bir projeye destek vermesi Gölcük’ü tanıtmak açısından faydalı olacaktır. Eskişehirliler Derneği olarak Gölcük’ü tanıtacak fotoğraf ve görsellerle Eskişehir’de bir sergi açılması ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin Eskişehir’de çektiği fotoğraflarla Gölcük’te bir sergi açılmasının güzel olacağına inanıyorum. Aynı zamanda Kültür ve hemşeri derneklerine kendi kültürünün tanıtmak amacıyla yapacağı etkinliklere ayni veya nakdi destek vermesi. Gölcük Belediyesi Konservatuarı’na biraz daha özen gösterilmeli. Herhangi bir müzik aleti çalan veya resim gibi sanatla uğraşan çocuklara ulaşılmalıdır. Gölcük Konservatuarı’nda eğitim alan kişileri bırakın, Gölcük’ü tüm Türkiye’ye konser verecek şekilde Gölcük Senfoni Orkestrası bile kurulması için çaba harcanmalıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.