DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK İÇİN, GELECEK İÇİN ÇAĞRI

23.06.2019
955
A+
A-

Bu çağrı Gölcük’ün geleceği içindir. Bu Gölcük adına bir manifestodur. Eğer zamanında doğru hamleleri yapıp, doğru adımları atmazsak Gölcük’ün büyümesi ve gelişmesi mümkün değildir. 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen asrın deprem felaketi öncesinde Kocaeli’nin sosyo-ekonomik anlamda en gelişmiş ilçesi Gölcük’tü. Hayatın her alanında dolu dolu aktığı ilçemizde deprem felaketi sonrası yaşanan maddi ve manevi çöküşler tedbirler alınmadığı takdirde önümüzdeki yılları karanlık kılacaktır. Size anlatayım. Deprem sonrasında daha önce ilçemizde bulunan donanmamıza bağlı Mayın Filosu Erdek’e taşındı. Dünyanın sayılı tersaneleri arasında yer alan başta savaş gemileri, denizaltı ve tüm deniz unsurlarının inşa edildiği Gölcük Tersanesi’nde felaket sonrası yaşanan olumsuzluklar sonrası Harp gemilerinin yapımı İstanbul Pendik Tersanesi’ne kaydırıldı. 17 Ağustos öncesinde 7 bini geçen personeliyle Gölcük’ün en büyük katma değeri olan Gölcük Tersanesi 4 bin personel kaybıyla bugün 3 bin personel sayısına kadar indi. Gölcük Tersanesi ve Donanma yüksek ücret anlamında da ilçemize çok büyük katkı sağlıyordu. Harp Filosu’nun bir bölümünün aksaması ve o bölgelere kaydırılması sonrasında yaşanan bu talihsiz gelişmeler Gölcük’ün iş hayatını da kötü etkiledi. Bugün Tersane ve Donanma’nın ücret kayıplarını karşılayacak bölgemizde hiçbir kurum yok. Daha önce iş konusunda Gölcük’te ekmek arayan gençlerimizde geleceklerini Gölcük dışında planlamak zorunda kaldılar.

SOSYO-EKONOMİK ÇÖKÜŞ NE?

Gölcük’te ilçemiz sınırları içerisinde ne kadar fabrika varsa bunların ücretleri asgari ücret ve biraz üstünde seyrettiği için ilçemiz ekonomisine önemli bir katkıları olmuyor. Gölcük merkezde yaşanan bu sıkıntılar neticesinde sosyal hayatını da geliştiremiyor. İleriki yıllarda bu durum devam ettiği takdirde Gölcük’ten kaçışlarında önünü kesmemiz mümkün değil. O halde ne yapmalıyız? ÖNEMLİ KURUMLAR MUTLAKA İLÇEMİZE GELMELİ.Kocaeli Üniversitesi’ne bağlı en az 4 fakülte mutlaka Gölcük’e gelmeli. Bunlardan bir tanesi Tıp Fakültesi’nin bir bölümü. Siyasal Bilgiler ve Kamu Yönetimi Fakültesi’nin bir bölümü. Mühendislik Fakülte’lerinin bir bölümü ve Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi’nin bir bölümü olabilir. En az 10 bin öğrenciye hizmet verecek bu önemli fakülteler ilçemize kazandırıldığında Gölcük 10 yıl içerisinde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda eski gücüne mutlaka kavuşacaktır. Gidenlerin yerine aynı değerde yenilerini koyamadığımız takdirde Gölcük fakirleşmeye, güçsüzleşmeye, sosyal ve ekonomik anlamda çökmeye devam edecektir. Zaman tam da şimdiki zamandır. Gölcük Kaymakamı genç ve dinamik bir insan. Gölcük Belediye Başkanı yeni seçilmiş ve mutlaka başarıyı yakalaması gereken bir insan. Ayrıca Gölcüklülerin oylarıyla parlamentoda bulunan 13 Milletvekilimiz de Gölcük’ün haklı sesine kulak vermek zorundalar. İlçemize bu değerleri kazandırmak zorundalar. Bu tarihi ve milli bir görevdir. Aksi takdirde bu uyarılara rağmen adımlar atılmazsa sorumluları da yazdığım kişiler müesseseler ve kurumlar olacaktır. 60 yıldır Gölcük’te yaşayan, burada doğan, 43 yıldır Gazetecilik yapan, gazete çıkaran bir Gölcük evladı olarak daha fazla geç kalmadan ilçemizdeki erozyonun önüne geçmenin çaresi vardır diyor ve göreve davet ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, ilçemizin değerli eşrafları, tüm dinamiklerimiz hiç vakit geçirmeden hareket geçmeli. Hep birlikte Gölcük’ün geleceğini kurtarmalıyız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.