DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük LGS’de büyük başarı gösterdi 3 TÜRKİYE BİRİNCİSİ İLÇEMİZDEN

Gölcük LGS’de büyük başarı gösterdi

3 TÜRKİYE BİRİNCİSİ İLÇEMİZDEN

Tüm Türkiye genelinde 1 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen Liselere Giriş Sınavı (LGS)  sonuçları açıklandı. Gölcük’te LGS sınavına giren Bin 873 öğrenci arasından 3 öğrenci 90 soruya tam cevap vererek Türkiye birincisi oldu.  Gölcük LGS’de yine büyük bir başarıya imza atarak geldiği noktanın tesadüf olmadığını gösterdi.

90 soruya tam cevap verdiler

1 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen ve ilçemizde Bin 873 öğrencinin girdiği LGS sınavında KSO Dumlupınar Ortaokulu Öğrencisi Mehmet Efe Yüksel, Kocatepe Ortaokulu Öğrencisi Ayman Salpagarov ve Özel Özden Boğaziçi Koleji Ortaokulu Öğrencisi Esila Özdemir 90 soruya tam cevap vererek 500 puan alarak Türkiye birincisi oldular.

Kocaeli de 14 öğrenci tam puan aldı

Geçtiğimiz gün açıklanan sonuçlara göre ise ilimizde toplam on dört öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu. Bu 14 öğrenciden 3’ü Gölcük’ten 3’ü Başiskele’den, 1’i Derince’den, 1’i Gebze’den,  4’ü İzmit’ten ve 2’si Körfez’den 500 tam puan alarak birinciler kervanına adını yazdırdı.

Planlı ders çalışma başarıyı getirdi

LGS sınavında 90 soruya tam cevap vererek 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Mehmet Efe Yüksel hakkında açıklama yapan KSO Dumlupınar Ortaokulu idaresi yaptıkları açıklamada öğrencilerinin 4 yıl boyunca derslerinde de oldukça başarılı olduğunu, düzenli olarak 4 yıl boyunca  devamsızlık yapmadığını ve derslerde düzenli öğretmenlerini dinlediğini,  davranışlarıyla da örnek bir öğrenci olduğunu açıkladılar. Öğrencilerinin  ders dışı zamanlarında da planlı geçirdiğini, oyun ve ders çalışma saatlerini iyi planladığını ve bu düzeninin başarıyı getirdiğini ifade ettiler.  Sınav başarısında en büyük etkinin stres olduğunu ifade eden okul idaresi öğrencileri Mehmet Efe Yüksel’in sınav stresini iyi yönettiğini, sınavda sakin kaldığını ve bu sayede 90 sorunun tamamını doğru cevaplandırarak 500 tam puanı aldığını belirttiler. KSO Dumlupınar Ortaokulu’nda   Mehmet Efe Yüksel’in yanı sıra 17 öğrencinin % 10’luk dilimin altında puan aldığı merkezi sistemle öğrenci alan nitelikli okullara  yerleşebilecek düzeyde puan aldıkları açıklandı. 

Gedik, “Öğrencimiz öğretmenlerimizin de desteği ile büyük bir başarı elde ederek Türkiye 1’ciliğini kazandı”

 Suriye’de doğan,  Rusya’da büyüyen  ve Türkiye’ye 6 yıl önce gelen Rusya uyruklu bir ailenin çocuğu olan 14 yaşındaki Ayman Salpagarov, 500 tam puan alarak LSG Türkiye  1. oldu.  2 yıldır LGS sınavlarına hazırlandı ve okul idaresi ve öğretmenlerinin büyük desteğini de alarak girdiği LGS sınavlarında 500 tam puan alarak Türkiye Birinciliğini kazanarak Gölcük’ü gururlandıran  Ayman Salpagarov’ın almış olduğu başarı hakkında düşüncelerini dile getiren Kocatepe Ortaokul Müdürü Fuat Gedik “Bu öğrencimiz 2 yıl önce okulumuza  geldi. Kendisinin büyük başarılı olduğunu gözlemledik. LGS sınavlarında da büyük başarı elde edeceğine inandık. Azimle birlikte çalışmalarını yaptı. Öğrencimiz öğretmenlerimizin de desteği ile büyük bir başarı elde ederek Türkiye 1’ciliğini kazandı. Bu da bizleri büyük bir şekilde onurlandırdı ve okulumuzu ideal bir okul olduğunu kanıtlamış oldu. Okulumuzda ayrıca 7-8 öğrencimiz de nitelikli okullara gidebilecekler derecede puan aldılar. Okulumuz idaresi olarak başarılı öğrencimiz Ayman Salpagarov’a bundan sonraki eğitim yaşamında başarılar diliyoruz” dedi.

Özden, “Türkiye birincisi olan öğrencimiz Esila Özdemir sadece bu yıl değil 4 yıl önceden neler yapabileceğini biliyorduk”

Boğaziçi Koleji Kurucu Müdür  Mehmet Özden LGS Türkiye Birincisi olan öğrencileri Esila Özdemir’in başarısı hakkında yaptığı açıklamada, “Öncelikle LGS’ye giren tüm öğrencilerimize geçmiş olsun. Sonuç her ne olursa olsun bizim gözümüzde dünyanın en değerli varlıkları olduklarını unutmamalarını bilmelerini isterim. İlimizin LGS sınavında bir önceki yıl 54. olan sıralamasını 30.sıraya çıkarmasında emeği geçen il yöneticilerimizi, il ve ilçe milli eğitim görevlilerimizi, tüm okul yöneticilerimizi, tüm öğretmenlerimizi, tüm öğrencilerimizi ve değerli velilerimizi kutluyorum.  Boğaziçi Koleji okul olarak çok emek verdiğimiz bir yılın arkasından emeğimizin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan öğrencim Esila Özdemir sadece bu yıl değil 4 yıl önceden neler yapabileceğini biliyorduk. Hiçbir zaman taviz vermeden, planlı, öğretmenlerinden en fazla verimi alarak, disiplin çerçevesinde, eğlenmesi gereken zamanda eğlenerek çalışması gereken zamanda çalışarak, ciddi öğretmen ve aile desteğiyle bu başarıyı yakalamıştır. Bize yaşattığı bu gururdan dolayı kendisini kutluyorum. Bundan sonraki yaşantısında da çevresine örnek başarılı ahlaklı bir birey olmaya devam edeceğini biliyorum” dedi.

7 öğrenci %1,  20 öğrenci %5’lik dilimin altında not alarak üstün başarı elde ettiler

Özden sözlerinin devamında, “Bir öğretmen için emek verdiğin öğrencilerin karşılığını bu şekilde almak sonsuz bir  mutluluktur. Kurum politikamız olan’’isteyen her öğrenci başarılı olabilir’’ mantığıyla yola çıkarsak gereken özveri ve disiplin sağlanırsa her öğrenci değerli öğrencimiz Esila Özdemir gibi başarılar yakalayabilir. Bu serüvende pek tabi ki moralinizin bozulacağı zamanlar olabilir önemli olan kendinizi toparlayıp tekrar aynı ciddiyetle yolunuza devam etmektir. Ayrıca toplam 42 mezun öğrencimizin 7 tanesi %1 dilimin altında ve 20 tanesi %5 lik dilimin altında bulunmaktadır. Bu başarının gerçek sahibi kadromuzdaki tüm öğretmenlerimiz ve diğer çalışanlarımızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.