DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Gölcüklü esnafların Gölcük’te yapılmasını beklediği projeler

Gölcüklü esnafların Gölcük’te yapılmasını beklediği projeler

Gölcüklü esnafların Gölcük’te yapılmasını beklediği projeler

İlçemizin bel kemiğini oluşturan esnaflarımıza Gölcük’te en çok yapılmasını istedikleri projeleri sorduk. İlçemizin önde gelen esnafları gazetemize yaptıkları açıklamada Gölcük’te hayata geçirilmesini istedikleri projeler hakkında bilgi verdiler.

Karamert, “ Yeni Sanayi Sitesi’ne ATM ve Sağlık Personeli istiyoruz”

As Elektrik sahibi Zeki Karamert, “ Gölcük Belediyesi’nin hayata geçirmiş olduğu Yeni Sanayi Sitesi’ne en acil bir şekilde ATM yapılmasını istiyoruz. Bunun nedeni de sanayide acil bir işi olan geliyor ve üstünde yeterli nakit olmadığı zaman esnaflar olarak biz sıkıntı yaşıyoruz. Fakat bankalara bu isteğimizi bildirdiğimiz zaman Yeni Sanayi Sitesi’nin ATM için güvenli olmadığı ilettiler. Gerekçe olarak da Yeni Sanayi Sitesi’nin güvenli olmadığını güvenlik görevlisi ve güvenlik duvarı olmamasını ilettiler. Bu nedenle öncelikle Yeni Sanayi Sitesinin etrafının güvenlik duvarı ile çevrilmesini ve güvenlik görevlilerinin gelmesini istiyoruz. Bir diğer isteğimiz ise bu kadar büyük bir sanayi sitesinde herhangi bir sağlık personelinin olmaması nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle Yeni Sanayi Sitesi’ne sağlık personeli istiyoruz” dedi.

Beyazıt, “Amiral Sağlam Caddesi’nin denize kadar inmesini istiyorum”

Beyazıt Köftecisi işletmecisi Mustafa Beyazıt, “ Gölcük’te bir esnaf olarak ben öncelikle bu askeriyenin duvarının komple kaldırılmasını istiyorum. Bir de Amiral Sağlam Caddesi’nin denize kadar inmesini istiyorum. Bunun dışında Gölcük Dörtyol’dan Donanma’ya kadar olan trafik sorununun çözülmesini istiyorum. Bu talep ettiklerimin ek kısa sürede hayata geçmesini arzu ediyorum. Özellikle ilk iki projemin hayata geçirilmesiyle Gölcük’te canlılığın artacağına inanıyorum.  Son olarak elinde herhangi bir sanatı olmayan ve liseyi okumayan gençlerimiz için belediyemizle ortaklaşa özellikle eleman bulmakta zorluk çekilen meslekleri yeniden canlandırmak adına bir takım projelerin hayata geçirilmesini istiyorum. Gölcük’te birçok esnaf kendine yardımcı eleman bulmakta zorlanıyor. Bu proje ile elinde herhangi bir mesleği olmayan gençlerimize bu mesleklerin öğretilmesi ve bu gençlerin hayata bağlanmasını istiyoruz. Bu proje ile hem Gölcük’te yok olmak üzere olan meslekler yeniden önem kazanacak hem de işsizlik oranımız ciddi anlamda düşecektir” dedi.

Kesgin, “ 19 Mayıs Caddesi üzerindeki otopark komple ücretli olsun”

Vurallar Peynircilik işletmecisi Vural Kesgin, “ Biz 19 Mayıs Caddesi esnafı olarak 19 Mayıs Caddesi üzerinde Polis Merkezi’ne kadar olan ücretli otopark uygulamasının caddenin sonuna kadar uzatılmasını istiyoruz. Bunun nedeni de esnaflar olarak bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz. İş yerlerimizin önüne mal indirip bindiremiyoruz ya da müşterilerimiz arabasını park edecek yer bulamıyor. Çünkü apartman sakinleri iş yerlerimizin önüne arabalarını park ediyorlar ve 3 gün arabalar iş yerlerimizin önünde kalıyor. Sonra sıkıntısını biz yaşıyoruz. Bu nedenle 19 Mayıs Caddesi’nde otopark ücretli olursa iş yerlerimizin önü boş kalır” dedi.

Ayaz, “Esnaflar arası denetim çok az yapılıyor”

Ayaz Halı’nın sahibi Aydın Ayaz, “ 19 Mayıs Caddesi esnafı olarak cadde üzerinde araç park olayının tamamen kalkmasını istiyorum. Caddenin sadece yaya geçidi olarak açılmasın istiyorum. Cadde üzerine küçük çöp kutularının konulmasını istiyorum. İnsanlar yedikleri bir şeyin çöpünü atabilmek için uzun süre çöp kutusu arıyor. Bu nedenle küçük çöp kutularının daha sık olmasını talep ediyoruz.   Bir de caddemizin düzenli yıkanmasını istiyorum. Caddemiz yağmur harici hiç yıkanmıyor ve bu nedenle temiz bir görüntü sergilemiyor. Artı Gölcük Belediyesi Zabıta denetimi çok az. Esnaflar arası denetim çok az yapılıyor. Bir de şunun araştırılmasını istiyorum;  Bir esnafın Tüketici Haklarında kaç tane şikayeti var? Buna göre bir değerlendirme yapılıp, esnafa gereken cezanın verilmesini istiyorum. Neredeyse bütün Gölcük esnafını karalamaya kimsenin hakkı yok. İş yapmaya geliyorsa adam gibi yapacak. Bu nedenle bizimde ismimizi karalamaya kimsenin hakkı yok. Ben burada mücadele ediyorum, müşteriye en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum. Fakat bana geri dönüşte müşteri diğer esnafları bana şikayet ediyor. Ben şu anda çoğu esnafa şundan alışveriş yap ya da yapma diyemiyorum. Çünkü bu durumu geçici olarak düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.