DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’TE ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI

GÖLCÜK’TE ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI

GÖLCÜK’TE ÇEVRE GÜNÜ KUTLANDI

5 Haziran Dünya Çevre Günü, dün tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. İhsaniye Ortaokulu’nda yapılan kutlamada, okullar arası düzenlenen çevre yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi, çeşitli gösteriler yapılarak çevre bilinci konusu işlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü, İhsaniye Ortaokulu’nda gerçekleştirilen törenle ilçemizde kutlandı. Çevre günü etkinliğine Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Kaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra öğrenciler hep bir ağızdan, Çevre Andı’nı okudular. Daha sonra, atık malzemelerden hazırlanan defile gösterisi yapıldı. Sonrasında da öğrenciler çevre konulu müzikli gösteri, halk oyunları ve çevre günü ile ilgili şiir okudular. Akabinde; İlçe Kaymakamı Mustafa Irmak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü birer konuşma yaparak, çevrenin ve doğanın önemine vurgu yapıp, çevre bilincini üzerine mesajlar verdiler.

GELECEK NESİLLER BİZİM EN ÖNEMLİ HAZİNEMİZ

Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü, “Bu sene başı ilçe genelinde farkındalık oluşturacak bir etkinlik yapalım diye düşündük. Bu etkinliği de İhsaniye Ortaokulu’nda yapmayı uygun gördük. Çevre demek biz demek, biz demek çevre demek. Dünyayı bu kadar hor kullanırsak, dünyada bize hor davranır. Bu sebeple çevre konusunda duyarlı olmalıyız. Her birey çevre konusunda bilinçlenirse emin olun dünya daha yaşanabilir bir yer haline gelir. Yaptığımız bu etkinlikler ile çevre bilincini çocuklarımızda oluşturmak istiyoruz. Gelecek nesiller bizim en önemli hazinemiz. Bizden sonra ki nesillerin de çevreye önem vermesi çok önemli. Bu sebeple önce anne, babalar, sonra öğretmenlerimiz çocuklarımızı çevre konusunda duyarlı birer birey olarak eğitmemiz gerekiyor” dedi.

GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR DÜNYA BIRAKALIM

Kaymakam Mustafa Irmak ise gençlerin bilinçlenmesi gerektiğini belirterek yarınlara sahip çıkılalım mesajı verdi. Kaymakam Irmak çevre konusunun tüm vatandaşları ilgilendirdiğini, çevreyi korumanın da bütün fertlerin görevi olduğunu belirterek, “Bugün dünya büyük bir dönüşüm ve gelişim süreci yaşamakta. Teknoloji anlamında, bilişim anlamında dijital anlamda büyük bir yol almış durumda. Bu teknolojinin ve gelişimin bize bıraktığı bazı maliyetler var. Bunlarda çevreye etkileri büyük oluyor. Okullarımızın bu duyarlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Evimize nasıl temiz bakıyorsak, doğaya da öyle temiz bakmamız gerekiyor. Dolayısıyla buradan tüm vatandaşlarımıza bu konuda bu hafta vesilesiyle çevre konusunda daha duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle bugün bu görevi siz öğrencilere bıraktığımızı ifade etmek istiyorum. Sizlerde sizden sonra ki nesillere temiz bir dünya bırakmanız için” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Törende kompazisyon, resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.