DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ay, ‘Komşuluk değerlerimizi kaybetmeyelim’

Ay, ‘Komşuluk değerlerimizi kaybetmeyelim’

Gölcüklü Esnaf Osman Ay, yaptığı açıklamada komşuluğun önemi hakkında düşüncelerini dile getirerek, ‘Komşuluk değerlerimizi kaybetmeyelim’ dedi.

‘Komşuluk her geçen gün bitmektedir’

Osman Ay, ‘İnsanın aile fertlerinden sonra en çok münasebet içinde olduğu kimdir; komşularıdır. Kişi kendi mirasçıları olarak yakınlarına, çocuklarına, ana babasına, kardeşlerine nasıl davranıyorsa komşularına da öyle davranmalıdır. Zira Resulullah (S.A.V.) ‘Cebrail, bana komşu hakkına o kadar tavsiyede bulundu. Ona Mirasçı kalacak sandım’’ buyurmaktadır. Ailemizden sonra en yakın sosyal çevremiz komşularımızdır. Komşu, zor zamanımızda yardım istediğimiz sevinçli anlarımızda mutluluğumuzu paylaştığımız insanlardır. İyi bir Müslüman olmanın katı da komşularla münasebetleri iyi tutmak, iyilikte bulunmaktadır. İyi bir komşuda insana her daim huzur mutluluk verir. Ne var ki modern zamanın mesafeli dünyası, büyükşehirden yüksek ve çok katlı binaları bu mutluluğu gün geçtikçe elimizden aldı. Aynı apartmanda yaşadıkları halde yardımlaşma ve dayanışma içinde olmayan birbirleriyle tanışmayan, konuşmayan, nice insan var. Bir selamı bile esirgeyen, komşunun mutluluğundan, yaşamış olduğu kayıplardan günler sonra haberdar olan yahut hiçbir haberi olmayan yalnız insanlar. Unutmayalım ki komşunun şahitliği Allah katında makbuldür’ diyerek açıklamalarını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.