DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Belediye Meclis Toplantısında gündem maddeleri değerlendirildi GÖLCÜK’TE SAĞLIKLA İLGİLİ CİDDİ YATIRIMLAR OLACAK

Belediye Meclis Toplantısında gündem maddeleri değerlendirildi

GÖLCÜK’TE SAĞLIKLA İLGİLİ CİDDİ YATIRIMLAR OLACAK

Gölcük Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün Gölcük Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gündemin ilk maddesi düşürüldü

Toplantıya bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı ardından gündem maddelerine geçildi.  Toplantının ilk maddesi Geleneksel 23. Atıcılık Müsabakaları Ödül Miktarlarının Belirlenmesi konusu, müsabakaların yapılacağı alanda çıkan sorunlar nedeniyle Belediye Meclis Üyelerinin oy birliği ile gündem maddelerinden düşürüldü.

Ödül Miktarı geçtiğimiz seneyle aynı

Gündemin ikinci maddesinde yer alan,  “14. Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları Ödül Miktarlarının Tespiti” maddesi değerlendirildi. 14. Ulusal Açık Su Yüzme Yarışları Ödül Miktarlarının Tespiti” konusunda konuşma yapan Başkan Sezer,  Ödül miktarları için geçtiğimiz yıl verilen miktarın aynısını vermek konusunda ortak karar alındığını söyledi. Gündemin ikinci maddesi de belediye meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi olan, “10. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı ile 1. Ulusal Kırkyama Yarışması ödül miktarının belirlenmesi, Fotomaraton Yarışması ödül miktarının belirlenmesi” konusu da meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

‘Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’

Toplantının dördüncü maddesinde yer alan  “Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için yer tahsisi” konusu değerlendirildi. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sezer, “Bu alan toplamda 400 metrekarelik güzel bir görünüme sahip olacak. Güneyde yer alan mahallelerden rahatlıkla ulaşım sağlanabilecek. Ulaşım açısından çok uygun bir yerde, yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin karşısında olacak. Sağlıkla ilgili olarak Gölcük’te ciddi yatırımlar olacak. Onları da önümüzdeki günlerde kamuoyunda paylaşacağız” şeklinde konuştu. Bu madde de Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Ilıca’nın 5 yıllık kiralanması maddesi kabul edildi

Toplantıda gündemin beşinci maddesi olan “Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri kiralama müddetinin tespiti” konusu değerlendirildi.  Ilıca Tesislerinin Kiralama müddeti 5 yıl olarak karar alınırken, bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

Altıncı maddede görüş ayrılığı

Altıncı madde olan “Gölcük Belediyesi’nin pay sahibi olduğu şirketlerle ilgili Belediye Başkanına Yetki Verilmesi” konusu, belediye meclis üyelerinin görüş ayrılığı nedeniyle oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantının yedinci maddesinde “Yapı Kontrol ve Emlak İstimlak Müdürlüklerinin çalışma yönetmeliği” maddesi oylamaya açıldı. Bu konuda yasal olarak hazırlanması gereken iki yönetmeliğin olduğu ifade edildi. Bu madde, çeşitli işler komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Gündemin sekizinci maddesi olan “Gölcük Kavaklı Futbol Sahası ve müştemilatlarının Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden tahsis talebi” konusu değerlendirildi. 10 yıl süre ile Gölcük Belediyesi’ne tahsisi üzerine başvuru olacağı belirlenen madde, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde “A. Ulaşlı Askeri Güvenlik Bölgeleri ve dondurulmuş konut alanlarına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilat teklifi komisyon raporu” konusu görüşe açıldı. İmar komisyonunun kararı, uygulama imar planı tadilat teklifinin komisyonca uygun olduğu belirtildi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi “İhsaniye 817 ada 11 nolu parselin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Tahsisi Komisyon Raporu” oldu. Söz konusu alanın hobi bahçesi olarak kullanılacağı dile getirildi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin ardından dilek ve temenniler bölümünde, CHP ve İYİ Parti’nden gelen soru önergeleri görüşüldü. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.