DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BENİMKİSİ YÜZ LİRALIK

22.07.2019
708
A+
A-

Malumunuz benzin fiyatları 7 lirayı geçince televizyonlarda zam haberlerini sürücülere sormaya başladı. Herkes farklı farklı şeyler söylüyor. Ama bir arkadaş öyle bir laf etti ki Temel fıkrası gibi. Röportaj yapan televizyon muhabiri kendisine sordu. Benzine yine zam geldi, ne diyorsunuz? Arkadaş gülerek cevap verdi. Benim için fark etmez. Ben her defasında yüz liralık alıyorum. Böylece bu güzel arkadaş zamdan etkilenmiş olmuyor. Öyle ya her defasında yüz liralık aldığına göre onun için değişen bir şey yok. Böyle bir hikayeyi ben bir Temel fıkrasından hatırlıyorum. Temel’e de sormuşlardı. Temel benzine zam geldi ne dersin diye. O da benim için sıkıntı yok, nasılsa hep elli liralık alıyorum diye cevap vermişti. Evet, hayata böyle gülümseyerek bakarsak gülmeye devam ederiz.

EŞEK İLE KARGANIN HİKAYESİ

Eşek ile karga uçağa binmişler. Yolculuk yapıyorlar. Karga daha önceden gıcık olduğu eşeğe bir numara yapmaya karar vermiş. Koltuğunun yanındaki butona basmış. Hemen bir hostes gelip buyurun efendim bir şey mi istiyorsunuz demiş. Karga hostese dönerek yo bir şey istemiyorum demiş. Bu sefer hostes o zaman butona niye bastınız diye sorunca karga ibnelik olsun diye demiş. Hostes kızarak yerine dönmüş. Bir süre sonra karga yine butona basmış. Hostes bir kez daha gelmiş. Aynı diyaloglar bir kez daha aralarında geçmiş. Bu sefer eşek yahu demiş karga iki de bir gırgır yapıyor. Ben niye yapmayayım diyerek butona basmış. Hostes gelmiş. Buyurun eşek ne istiyorsunuz demiş. O da karga gibi aynı cevabı verince çok sinirlenen hostes doğruca kaptan pilota gidip durumu anlatmış. Bu duruma oldukça sinirlenen kaptan pilot uçağın kapısını atın, ikisini de dışarı atın emrini vermiş. Görevliler karga ile eşeği apar topar uçaktan atmışlar. Karga tabi ki uçmaya başlamış. Ona göre bir şey yok. Eşek de kargaya bağırıyormuş. Senin yüzünden bizi uçaktan attılar. Senin yüzünden şimdi ben öleceğim diye. Karga da kendisine cevap vermiş. Be eşek oğlu eşek madem uçmasını bilmiyorsun, o zaman niye ibnelik yapıyorsun? İşte hayvanlar aleminde hayat böyle bir şey. Siz şöyle bir dönün insanlar alemine bakın. Hayat acaba oralarda nasıl geçiyor?

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.