DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Çeyrek Asrı aşan Türkiye’ye örnek sempozyumun açılış toplantısı yapıldı TÜRKİYE’NİN EN UZUN SOLUKLU SEMPOZYUMU

26. Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu toplantısı Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Bu sabah Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleştirilen 26. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu açılış toplantı programına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki,Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Konak, Sempozyuma katılım sağlayan Sanatçılar ve davetliler katılım sağladı.

1993 yılından beri gelenekselleşerek günümüze dek sürdürülen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunun 26.ncısı 17 Temmuz-2 Ağustos 2019 tarihleri arasında ‘Gölcük Vizyon 2023’ kapsamında Gölcük Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilmektedir. Gölcük Belediyesinin ev sahipliğinde Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleşecek olan sempozyum Türkiye’nin en uzun soluklu tek Ahşap heykel sempozyumu olma özelliğini taşımaktadır. 26. Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumuna bu yıl Rusya’dan 1,İran’dan 1, İspanya’dan 1, Türkiye’den ise 3 sanatçı katılmaktadır.

Şentürk, ‘Çeyrek asırı kapsayan çok önemli bir marka’

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, açılış konuşmasında, ‘Hepiniz hoş geldiniz. Bugün 26. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunu gerçekleştiriyoruz. Gerçekten çeyrek asırı kapsayan çok önemli bir marka. Kocaeli Üniversitemizin ve Gölcük Belediyemizin ve Kent Konseyimizin işbirliğinde çok önemli bir çalışma yapılmaktadır. Ben bu sempozyumda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Konak, ‘Bu tür etkinlikler sanata ve sanatçıya verilen önemi gösterir’

Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Konak, ‘Bugün 26. Sını gerçekleştirdiğimiz Ahşap Heykel Sempozyumumuzun açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinlikler sanata ve sanatçıya verilen önemi gösterir. Bu etkinlik sayesinde halkımız sanatçılarımızla bir araya gelecek. Onlara sorular sorma fırsatı bulacak. Bu münasebetle bu sempozyumda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu sene Ahşap Heykel Sempozyumumuzda 3 yerli 3 yabancı sanatçımız var. Kendilerine hoş geldiniz demek istiyorum. Sizlere iyi çalışmalar diliyor, yaptığınız eserlerle Değirmenderemizi güzelleştireceğinize inanıyorum.

Pösteki, ‘‘Çeyrek asırdır Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunu gerçekleştirmek çok önemli’’

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, ‘Çeyrek asırdır Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunu gerçekleştirmek çok önemli. Bu sempozyumda bize böyle bir fırsat sunulduğu için teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların Değirmendere’ye önemli katkılar sunacağına inanıyorum’ dedi.

Fığlalı, ‘Böyle güzel bir işbirliğin içinde yer almak gerçekten çok mutluluk verici’

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, ‘Aslında dile kolay 26 yıllık bir sempozyumdan bahsediyoruz. Artık bölgemizle beldemizle bütünleşmiş bir program. Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde bu program hayata geçiriliyor. Bizler Kocaeli Üniversitesi olarak böyle güzel bir işbirliği içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Çok örnek ve güzel bir işbirlik bu. Böyle güzel bir işbirliğin içinde yer almak gerçekten çok mutluluk verici. Diğer belediyelere örnek bir sempozyum. Sanatçılarımızla halkımızın bütünleşeceği bir süreç. Ortaya çıkan eserlerde halkımızın aklında yer ediniyor. Ayrıca ortaya çıkan eserler Yalı Evleri’nde de sergileniyor. Dolayısıyla ben böyle bir çalışmanın içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çalışmamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Sezer, ‘Türkiye’ye örnek etkinlik’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ‘Bir kent kimliğin oluşmasında en önemli faktörün kültür, sanat ve spor olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda sanatsal faaliyetlerin çok önemli olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu 26 yıllık Türkiye’nin en uzun soluklu bir sempozyumu biliyorsunuz 20 yıl önce asrın felaketini yaşamıştık. BU felakete rağmen aralıksız devam eden bir sempozyum sürecimiz var. Bu sempozyumun bir ayrıcalığı var. Çınarlık meydanında halkımızla bütünleşerek sanatçılarımızın çalışmalar oluyor. Halkımız yapılan eserleri yakından inceleme fırsatını yaşıyor. Biz az önce söylediğim gibi sanatın kültürün ve sporun kent kültüründe çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gölcük 2023 Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitemizin işbirliğinde 4 önemli etkinliğimiz oluyor. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivalimiz, Ulusal ve Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve Uluslararası Seramik Sempozyumu. Ben bu noktada Üniversitemize, Kent Konseyimize ve ülkemize ilçemize gelen sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum’ dedi.

26. Değirmedere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Semzpoyumuna katılım sağlayan Sanatçılar;

Vadim Polin (Rusya), Bahman Chegeni (İran), Pedro Jordan (İspanya), Şenol Bora, Sanem Tufan, Şahin Karakuş (Türkiye).

Sempozyum Takvimi;

17 Temmuz 2019 Saat 10.00 Sempozyum açılışı ve sanatçıların tanıtılması programı gerçekleştirildi.

02 Ağustos 2019 Saat: 19.00 Sempozyumun kapanış programı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.