• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Çeyrek Asrı aşan Türkiye’ye örnek sempozyumun açılış toplantısı yapıldı TÜRKİYE’NİN EN UZUN SOLUKLU SEMPOZYUMU

17.07.2019 08:22:14 0
Çeyrek Asrı aşan Türkiye’ye örnek sempozyumun açılış toplantısı yapıldı TÜRKİYE’NİN EN UZUN SOLUKLU SEMPOZYUMU

26. Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu toplantısı Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Bu sabah Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleştirilen 26. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu açılış toplantı programına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki,Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Konak, Sempozyuma katılım sağlayan Sanatçılar ve davetliler katılım sağladı.

1993 yılından beri gelenekselleşerek günümüze dek sürdürülen Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunun 26.ncısı 17 Temmuz-2 Ağustos 2019 tarihleri arasında ‘Gölcük Vizyon 2023’ kapsamında Gölcük Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilmektedir. Gölcük Belediyesinin ev sahipliğinde Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleşecek olan sempozyum Türkiye’nin en uzun soluklu tek Ahşap heykel sempozyumu olma özelliğini taşımaktadır. 26. Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumuna bu yıl Rusya’dan 1,İran’dan 1, İspanya’dan 1, Türkiye’den ise 3 sanatçı katılmaktadır.

Şentürk, ‘Çeyrek asırı kapsayan çok önemli bir marka’

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, açılış konuşmasında, ‘Hepiniz hoş geldiniz. Bugün 26. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunu gerçekleştiriyoruz. Gerçekten çeyrek asırı kapsayan çok önemli bir marka. Kocaeli Üniversitemizin ve Gölcük Belediyemizin ve Kent Konseyimizin işbirliğinde çok önemli bir çalışma yapılmaktadır. Ben bu sempozyumda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Konak, ‘Bu tür etkinlikler sanata ve sanatçıya verilen önemi gösterir’

Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Konak, ‘Bugün 26. Sını gerçekleştirdiğimiz Ahşap Heykel Sempozyumumuzun açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bu tür etkinlikler sanata ve sanatçıya verilen önemi gösterir. Bu etkinlik sayesinde halkımız sanatçılarımızla bir araya gelecek. Onlara sorular sorma fırsatı bulacak. Bu münasebetle bu sempozyumda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu sene Ahşap Heykel Sempozyumumuzda 3 yerli 3 yabancı sanatçımız var. Kendilerine hoş geldiniz demek istiyorum. Sizlere iyi çalışmalar diliyor, yaptığınız eserlerle Değirmenderemizi güzelleştireceğinize inanıyorum.

Pösteki, ‘‘Çeyrek asırdır Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunu gerçekleştirmek çok önemli’’

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, ‘Çeyrek asırdır Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunu gerçekleştirmek çok önemli. Bu sempozyumda bize böyle bir fırsat sunulduğu için teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların Değirmendere’ye önemli katkılar sunacağına inanıyorum’ dedi.

Fığlalı, ‘Böyle güzel bir işbirliğin içinde yer almak gerçekten çok mutluluk verici’

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, ‘Aslında dile kolay 26 yıllık bir sempozyumdan bahsediyoruz. Artık bölgemizle beldemizle bütünleşmiş bir program. Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde bu program hayata geçiriliyor. Bizler Kocaeli Üniversitesi olarak böyle güzel bir işbirliği içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Çok örnek ve güzel bir işbirlik bu. Böyle güzel bir işbirliğin içinde yer almak gerçekten çok mutluluk verici. Diğer belediyelere örnek bir sempozyum. Sanatçılarımızla halkımızın bütünleşeceği bir süreç. Ortaya çıkan eserlerde halkımızın aklında yer ediniyor. Ayrıca ortaya çıkan eserler Yalı Evleri’nde de sergileniyor. Dolayısıyla ben böyle bir çalışmanın içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çalışmamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Sezer, ‘Türkiye’ye örnek etkinlik’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ‘Bir kent kimliğin oluşmasında en önemli faktörün kültür, sanat ve spor olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda sanatsal faaliyetlerin çok önemli olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu 26 yıllık Türkiye’nin en uzun soluklu bir sempozyumu biliyorsunuz 20 yıl önce asrın felaketini yaşamıştık. BU felakete rağmen aralıksız devam eden bir sempozyum sürecimiz var. Bu sempozyumun bir ayrıcalığı var. Çınarlık meydanında halkımızla bütünleşerek sanatçılarımızın çalışmalar oluyor. Halkımız yapılan eserleri yakından inceleme fırsatını yaşıyor. Biz az önce söylediğim gibi sanatın kültürün ve sporun kent kültüründe çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gölcük 2023 Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitemizin işbirliğinde 4 önemli etkinliğimiz oluyor. Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, Uluslararası Nakışlı Kırkyama Festivalimiz, Ulusal ve Uluslararası Fotoğraf Yarışması ve Uluslararası Seramik Sempozyumu. Ben bu noktada Üniversitemize, Kent Konseyimize ve ülkemize ilçemize gelen sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum’ dedi.

26. Değirmedere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Semzpoyumuna katılım sağlayan Sanatçılar;

Vadim Polin (Rusya), Bahman Chegeni (İran), Pedro Jordan (İspanya), Şenol Bora, Sanem Tufan, Şahin Karakuş (Türkiye).

Sempozyum Takvimi;

17 Temmuz 2019 Saat 10.00 Sempozyum açılışı ve sanatçıların tanıtılması programı gerçekleştirildi.

02 Ağustos 2019 Saat: 19.00 Sempozyumun kapanış programı

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Çınarlık Meydanında ağaç dalı kırılarak insanların üstüne devrildi CAN PAZARI YAŞANDI

Büyükşehir’in tohum projesi meyvelerini verdi, verim rekor kırdı TARIMDA VERİMLİLİK BÜYÜKŞEHİR’LE ARTIYOR

Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, “BEKLEDİĞİMİZ TEKLİF GELENE KADAR DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

GÖLCÜK'TE SANATLA BÜYÜYEN NESİLLER BİR ARAYA GELİYOR

Gölcük çok değerli bir evladını kaybetti HİDAYET BAKIRLI VEFAT ETTİ

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

Büyükşehir’e anlamlı plaket

Gölcük Musiki Derneği'nden eşsiz bir müzik akşamı

Temel, “Pazarcı esnafı olarak daha güzel ortamlarda hizmet vermek istiyoruz”

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ POLİKLİNİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Başiskele’nin Minik İzcileri Doğayla Buluştu

Başiskele’de Dağ Koşusu Heyecanı Yaşandı

Büyükakın, İzmitli Avrupa Şampiyonu Kuzey Tunçelli’yi tebrik etti

Kocaeli Büyükşehir’den sahillere sağlık kalkanı; NAKİL AMBULANS EKİPLERİ SAHİLLERDE NÖBETTE

GÖLCÜK'TE SANATLA BÜYÜYEN NESİLLER BİR ARAYA GELİYOR

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

Karamürsel'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Törenle Kutlandı

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy “YÜKSEK ZAMLI EMLAK VERGİSİ KABUL EDİLEMEZ”

Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Enes Ergüler, “YEŞİL VATAN YANARSA, SADECE AĞAÇLAR DEĞİL, GELECEĞİMİZ DE YANAR!”

Türk Kızılayı Gölcük Şube başkanı Orhan Barış, “ANITPARK’TA 1000 KİŞİLİK AŞURE DAĞITTIK”

Derince Yenikent’teki Orman Yangını Kahramanca Müdahaleyle Söndürüldü

Devlet Memurları Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Özhan İmre “BAKANLIĞI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK”

Kocaeli’de 2. Balkan Halk Oyunları rüzgârı esti

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde İlaç Yönetimi Eğitimi Verildi

Diş Hekimi Gamze Manav, dan önemli bilgiler “DİŞ TAŞI CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR DURUMDUR”

Trafik ve çevre ihlallerine ceza

Ormanya ve Kuzuyayla’da doğayla iç içe yaz programı başlıyor; KOCAELİ’DE DOĞAYI KEŞFETME ZAMANI

Karamürsel’de otogar, mezbaha, futbol sahası, salon ve sokak yapımına yerinde inceleme

Yükleniyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2