DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, “EMEKLİ MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel,  “EMEKLİ MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel,

“EMEKLİ MAAŞLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel emeklilere Temmuz ayında yapılan %5 oranındaki zammın çok yetersiz olduğunu. Emekli maaşıyla geçinemeyen birçok emeklinin emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ettiği için işsizliğin her geçen gün  arttığını ve bu nedenle emekli maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Emeklilere yapılan zam birçok ürüne yapılan zamların karşısında komik bir düzeydedir”

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “ İşçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan bu zamlar enflasyona endeksli olması dolayısıyla gerçek enflasyon baz alınmamıştır. Bugün hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Sadece son bir haftada elektriğe %15 zam yapıldı. Yine aynı şekilde çay ve şekere yine %15 oranında zam yapılmasının ardından tesadüftür ki bu zamlar açıklandıktan sonra devreye girdi. Dolayısıyla emekliye yapılan bu %5’lik zam bir yasak sağma ve parmakla bal çalma zihniyetidir. Maaşlara yansıyacak yaklaşık 50 ile 70 lira arası zam bunun karşılığında elektriğe, çaya, şekere ve diğer ürünlere yapılan zamların karşısında komik bir düzeydedir.

“Bugün emekli olan birçok vatandaşımız yeniden çalışma ihtiyacı duymaktadır”

Gürel sözlerinin devamında, “Bugün milletvekilleri, danışmanlar, bakanlar kendi maaşlarına yaptıkları zamların %40,%45’e varan zamların karşısında bu komik bir rakamdır. Bu nedenle emekli maaşlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Bugün emekli olan birçok vatandaşımız yeniden çalışma ihtiyacı duymaktadır. Bunun nedeni de geçinememektedir. Avrupa’da bir emeklinin Dünya turuna çıktığı bir ortamda bizim emeklimiz bugün memleketine dahi zor gidebilmektedir. Bunların iyileştirilmesi, emeklinin emekli olduktan sonra tekrar çalışmasının önüne geçip aynı zamanda işsizliğinde giderilmesine sebep olacaktır. Hükümet “Kaynak yok” diyebilir ama istediği zaman istediği yerlere kaynak nasıl buluyorsa emeklimizi de emekliliğinden sonra rahat ettirmek hükümetlerin görevidir. Bu bağlamda yapılan bu zammı çok düşük bulmakla birlikte iyileştirilmesi gerektiğini düşünmekteyim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.