DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Değirmendere Dörtyol’da Trafik Ekipleri YAYA İÇİN DURMAYANLARA CEZA YAĞDIRDI

Gölcük Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Ekiplerinin yayalara yol vermeyen ve durmadan geçen sürücülere karşı uygulamaları büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Gölcük’te yapılan uygulamanın ardından hafta sonu da ekipler Değirmendere Dörtyol’da aynı uygulamayı yaptılar. Uygulama sırasında durdurulan 40 araçtan 18 araç sürücüsüne 488’er liradan ceza kesildi.

18 sürücüye 488’er liralık para cezası kestiler

Emniyet Yetkililerinin sıkça açıklamaları ve televizyonlarda yayınlanan kamu spotlarında sürücülerin yayalara karşı saygılı olmaları gerektiği defalarca ifade edilmesine rağmen bazı sürücülerin bu kuralları hiçe saymaları kamuoyunda da büyük bir tepkiyle karşılaşıyor. Değirmendere’nin en büyük pazarı olan Cumartesi Pazarı günü elleri kolları dolu, yorgun argın evlerine ulaşmaya çalışan vatandaşlara karşı duyarlı olmak amacıyla uygulama yapan çok sayıda trafik aracı ve Trafik Polisi’nin katıldığı yayalara saygı uygulamasında kuralları ihlal ederek durmayan 18 sürücüye ekipler 488’er liralık para cezası kestiler. Bu uygulama sırasında 40 araç durduruldu ve ihlali tespit edilen 18 araç sürücüsüne ceza kesildi.

Uygulamalar sık sık tekrarlanacak

Vatandaşlar son derece rahatsız oldukları duyarsız sürücülerin bir an önce kurallara uymasını isterken şöyle dediler, “ Aynı durumda kendileri olsalar ne yaparlar? Böyle bir saygısızlığı kabul ederler mi? Emniyet Müdürlüğü’nün yayalara saygı uygulamasını takdirle karşılıyoruz. Bunların devamı da kararlılıkla sürdürülmelidir” dediler. Emniyet yetkilileri de yayalara yol verme uygulamasının kararlılıkla sürdürüleceğini, sık sık tekrarlanacağını ve uygulamalarda kuralları ihlal eden sürücülere gerekli cezaların verileceğini ifade ediyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.