DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Değirmenderelilerden örnek davranış SOKAK KÖPEĞİNİN TEDAVİ MASRAFLARINI KARŞILADILAR

Değirmendere’de aracın çarpması sonucu ön sol bacağı kırılan ‘Limon’ isimli sokak köpeği için mahalle esnafı birlik oldu. Aralarında para toplayan esnaf, ‘Limon’u tedavi ettirdi.

Değirmendere Yalı Mahallesi’nde yaklaşık 15 yıldır yaşayan sokak köpeği ‘Limon’, esnafın da arkadaşı oldu. 15 gün önce Deliloğlu Caddesi üzerinde aracın çarpması sonucu ön sol bacağı kırılan ‘Limon’a sahip çıkan esnaf, aralarında para toplamaya başladı. Mahalledeki veterinerin de yaptığı yüzde 40 indirim ile yaklaşık bin TL’lik bir masraf ile tedavi olan ‘Limon’, veteriner hekim gözetiminde tutuluyor.

Esnafın göz bebeği

Köpeğin tedavi edilmesi için para toplanmasına öncülük eden mahallenin bakkalı Salih Yeğin, “Ben 2 yıldır buradayım, köpek ise 15 yaşında. Buradaki bütün esnafların kapısındaki bekçisi. Buradan gelen geçen, egzozu olan, şehre zarar veren, yüksek ses çıkartan araçlara genellikle havlayarak peşinden koşuyor. Bunu yaparken de bir iki defa araçların altında kaldı ama bir şey olmamıştı. Son 2 seferdir araçların altında kalarak ayağını incitiyor. Son incitmesinin ardından biz bir barınağa götürdük. Orada sardılar. Ama ayağı şişince biz sargıyı çözdük. Bir gece sonra köpeğin ayağı başka bir araç tarafından ezildi. Bu sefer tamamen kırıldı. Veteriner arkadaş ile görüştük. Yaşı dolayısıyla ameliyat olamayacağını söylediler” dedi.

Esnaflar kendi aralarında para topladı

Köpeğin tedavisinde herkesin katkısının olmasını istediklerini söyleyen Yeğin, “Biz de bütün arkadaşlara haber verdik. Herkes elinden geldiği kadar yardımcı oldu. Bir veteriner arkadaşımız da bu işin içerisinden çıkabileceğini söyledi. Götürdük oraya. İşlemleri yapıldı. Yaklaşık 15 gündür orada Limon. Tekrar sağa sola koşup da ayağını tekrar kırmasın diye özellikle dışarıya çıkartmıyoruz. Buradaki tabelada yazan isimler de gönüllü arkadaşlarımız. Kendi isimlerini buraya kendileri yazdırdılar. Tamamını ödemek isteyen, hatta fazlasını ödemek isteyenler oldu. Biz herkesin katkısının olmasını istedik ve bu şekilde bir şey yaptık. Şu anda parası hazır. Limon’un tedavisinin tamamlanmasını bekliyoruz. Veteriner arkadaşımız bir 15-20 gün daha kalmasını istiyor. Biz de Limon’un bu süreçte tamamen iyileşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.