DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir “EMLAK PİYASASININ HIZLANMASI İÇİN FAİZ ORANLARININ DÜŞMESİ LAZIM”

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir “EMLAK PİYASASININ HIZLANMASI İÇİN FAİZ ORANLARININ DÜŞMESİ LAZIM”

GEMDER Başkanı Necmi Kandemir

“EMLAK PİYASASININ HIZLANMASI İÇİN FAİZ ORANLARININ DÜŞMESİ LAZIM”

Gölcük Emlakçılar Derneği (GEMDER) Başkanı Necmi Kandemir, Gölcük’te emlak piyasasının her geçen günü kötüye gittiğini, emlak piyasasını hızlanması için kredilerin düşmesi gerektiğini ifade etti.

Satılık durdu, kiralıklar hızlandı

Konut kredilerini çok yüksek olmasından dolayı satışların neredeyse durma noktasına geldiğini ve şu anda emlakçıların kiralık evler ile iş yaptıkların ifade eden GEMDER Başkanı Necmi Kandemir, “ Gölcük’te neredeyse son bir yıldır emlak piyasasında bir kıpırdama yok. Konut kredisi faiz oranları yüksek olduğu için vatandaşlar kredi çekmeye yanaşmıyorlar. Bu nedenle daire sahipleri evlerini satabilmek için büyük oranda indirime girdi. Aslında parası olanlar için bu dönem tam ev alma dönemi diyebiliriz. Tabi nakit parası olanlar için.

Kiralık evlerde Gölcük merkez isteniyor

Satılık piyasasının durgun olmasını yanında şu anda kiralık evlere yoğun bir ilgi var. Bunun nedeni de Tersane’ye, fabrikalara işe girenler veya memur olarak tayin olan kişiler nedeniyle kiralık evlere yoğun bir ilgi var. Tabi bu yoğun ilgiye karşılık Gölcük Merkez’de kiralık ev bulmak neredeyse imkansız olmaya başladı. Gölcük merkez artık doldu ve gelen taleplere karşılık Şirinköy, Değirmendere ve Gölcük’ün üst mahallelerinden ev bulmaya çalışıyoruz” dedi.

“Piyasanın canlanması için faiz oranlarının 1’in altına düşmesi gerekiyor”

Emlak piyasasının durgun olması nedeniyle ev fiyatlarının ciddi oranda düştüğünü ifade eden GEMDER Başkanı Necmi Kandemir, “ Aslında her zaman dediğimiz gibi krizi fırsata çevirmek lazım. Şu anda daire fiyatları piyasanın oldukça altında. Kenarda parası olanlar için bu kaçırılmayacak bir fırsat aslında. Bu durgunluk aşağı yukarı bir yıldır var ve önümüz ne olur inanın göremiyoruz. Konut kredi faiz oranları düşmeden emlak piyasasının hareketlenmesini beklemiyoruz. Şu anda en düşük oran 1.50 ve 4 ay önce 1.75’lerde seyrediyordu. Fakat piyasanın canlanması için faiz oranlarının 1’in altına düşmesi gerekiyor” dedi.

Emlakçılar dükkanlarını kapatmaya başladı

Kandemir son olarak, “Emlak piyasasının bu şekilde durgun olmasından dolayı çoğu emlakçı zor durumda ve birçok mesleği bırakmak zorunda kaldı ya da emlak ofisini hiç açmıyor. Kolay değil bir yıllık süreçten bahsediyorum ve bu bir yıl içinde hiç ev satamayan emlakçılarımız oldu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.