DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Haber ‘’Fakülte İstiyoruz’’u halka sordu “KESİNLİKLE OLMALI”

Gazetemizin bir süredir ilçemizin geleceğiyle ilgili Gölcük’e mutlaka fakülte kazandırılmalı haberleri konusunu siyasilere ve sivil toplum örgütlerine sormuş ve herkesin mutlaka olmalı yorumlarını almıştık. Bu defa da Gölcük’te mutlaka Fakülte olmalı konusunu vatandaşlara sorduk. Onlarda “Kesinlikle olmalı” yorumlarını yaptılar.

Çelik, “Şehrimize kültür ve sanat alanında da büyük katkılarının olacağını düşünüyorum”

Öner Çelik, “ Gölcük’te yapılacak olan fakülte ile Gölcük’e yeni bir heyecan, gençlerin getireceği enerji, yeni istihdam alanları ve daha geniş sosyal alanların oluşmasına etkisi olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda şehrimize kültür ve sanat alanında da büyük katkılarının olacağını düşünüyorum. Eminim ki tüm Gölcük halkı Gölcük’e yapılacak olan fakülte fikrinde hemfikirdir. İlgili kişi ve kurumlarında elini bu süreçte taşın altına koyacağına eminim. Bizimde elimizden bir şey gelirse destek vermeye hazırız” dedi.

Yazıcı, “Ekonomik anlamda Gölcük’ün kalkınmasına neden olacağını düşünüyorum”

Süleyman Yazıcı, “ Gölcük’e yapılması düşünülen Fakültenin Gölcük’e her türlü katkı sağlayacağını düşünüyorum. Gölcük oldukça geniş bir ilçe. Ulaşımı rahat ve gelen öğrenciler için sosyal ve kültürel olarak birçok alana sahip. Tabi Gölcükümüzede büyük katkıları olacaktır. Ekonomik anlamda Gölcük esnafının da kalkınmasına yardımcı olacağını düşünüyorum. Öğrenciler kadar aileleri de her türlü rahatlığı yaşayacaklarını düşünüyorum. Fakülte için Gölcük’te çok güzel alanlar var. Bu alanlara rahatlıkla fakülte yapılabilir. Tabi fakültenin gelmesiyle ilçemize yapılacak yurtlar yeni iş imkanları sağlayacağı için ekonomik anlamda da Gölcük’ün kalkınmasına neden olacağını düşünüyorum. 13 Milletvekilimize ve ilçe başkanlarına sesleniyorum. Biraz da halk için çalışında bir yerlerde bir eseriniz kalsın. Eğer Gölcük’te böyle bir proje kazandırılırsa Gölcük halkı olarak gerçekten mutlu oluruz” dedi.

Fer, “Gölcük’e yapılacak olan fakülte bizim için gerçekten ekonomik ve sosyal yönden faydalı bir yatırım olacaktır”

Rasim Fer, “Ben Gölcük’te 5 yıldır yaşıyorum ve 50 yıllık esnaflık geçmişim var. Gölcük’te yerleşim alanı olarak gerçekten çok güzel bir yer. Gölcük’e yapılacak olan fakülte bizim için gerçekten ekonomik ve sosyal yönden faydalı bir yatırım olacaktır. Çevre illerden gelecek olan öğrencilerin ulaşım alanında hiçbir sıkıntı yaşamayacaklardır. Yerleşim yeri olarak ta yine ilçemizde bulunan yurtlar ve öğrenci evleri okuyacak olan öğrencilerimize fayda sağlayacaktır. Yerleşim alanlarımız geniş kapsamlı olduğu için yapılacak olan üniteler de bir sıkıntı çıkmayacaktır. Milletvekillerimizden bu konuda desteklerini bekliyoruz” dedi.

Oğuz, “Türkiye’nin her bölgesinden gelecek olan öğrencilere Gölcük halkı kucak açacaktır”

Şehmus Oğuz, “ yapılacak olan fakültenin hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel anlamda Gölcük’e ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Artı Gölcük’ün genç nüfusu artacağı için bu çok önemli. Belki de buraya okumaya gelen öğrenciler memleketlerine dönmeyip kalmayı bile düşünecekler. Tabi Gölcük’ten vatana ve millete hayırlı öğrenciler çıkmış olacak. Buda Gölcük’ün prestijini arttıracaktır. Ticari anlamda da Gölcük’teki para akışının hızlanacağını düşünüyorum. Sosyal anlamda da Gölcüklü gençler ile gelecek olan üniversiteli gençler arasında kurulan yeni arkadaşlıklar ile sosyal anlamda gelişecek. Kültürel anlamda da Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden kültürler Gölcük’e taşınmış olacak. Tabi Gölcük’ün kültürü de okuyan öğrenciler ile memleketlerine gidecek. En önemlisi de Türkiye’nin her bölgesinden gelecek olan öğrencilere Gölcük halkı kucak açacak ve dayanışma olacaktır” dedi.

Karakoyun, “Ülkemizin birçok bölgesinde ilçemize gelen üniversite öğrencileri Gölcülü gençlerimize iyi örnek olacağını düşünüyorum”

Hasan Karakoyun, “Gölcük gerçekten çok güzel bir ilçe ve ülkemizde bulunan birçok ilden bile fazla nüfusa sahip. Böyle bir ilçeye fakülte gerçekten çok yakışır. Hem Gölcük’ü sosyal ve kültürel anlamda katkılar sağlar hem de Gölcük’ün ekonomisini canlandırır. Ülkemizin birçok bölgesinde ilçemize gelen üniversite öğrencileri Gölcülü gençlerimize iyi örnek olacağını düşünüyorum. Gölcük’e yapılması istenilen fakülte fikrini sonuna kadar destekliyorum. Gölcük zaten Türkiye’ni bir mozağiyi ve farkı bilgelerden gelecek olan öğrenciler ile Gölcüklü gençlerimizin iç içe kaynaşma olacaktır. Kültürlerin birbirine karışması ve kaynaşması Gölcükümüz içinde oldukça faydalı olacaktır. İlçemize gelen her yeni öğrenci kendi kültürünü getireceği için bizlerde yeni kültürler öğrenme fırsatı bulabileceğiz” dedi.

Kazanfer, “Aslında geç bile kalınmış bir düşünce ve Gölcük böyle güzellikleri hak ediyor”

Müjdat Kazanfer, “Gölcük’e açılması düşünülen fakültesi sonuna kadar destekliyorum. Açılacak olan fakülte ilçemize sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ciddi katkıları olacaktır. Tabi bunların yanında farklı bölgelerden gelecek olan öğrenciler kültürel anlamda da Gölcük’e ciddi katkılar sağlayacaklardır. Zaten birçok ilden nüfus olarak büyük olan Gölcük’e güzel bir fakültenin yakışacağını düşünüyorum. Aslında geç bile kalınmış bir düşünce ve Gölcük böyle güzellikleri hak ediyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.