DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcüklü emekliler zamlar için ne dedi? %5’İN NERESİ ZAM!

Gölcüklü emekliler zamlar için ne dedi?

%5’İN NERESİ ZAM!

Ülkemizde bulunan 12 Milyondan fazla emekli Temmuz ayı zam oranını merak ediyordu. Dün açıklanan %5 oranında ki zam emeklileri hayal kırıklığına uğratırken, ilçemizdeki emekliler yapılan zam hakkında düşüncelerini dile getirerek, “ %5’in neresi zam” dediler.

Urtekin, “Bana göre emekli maaşı en düşük 2 Bin Lira olması gerekiyor”

Suat Cemil Urtekin, “ Emeklilere yapılan % 5 oranında ki zammı çok düşük buldum. Hiç yoktan iyidir diyeceğim ama Bin 800 lira maaş alan biriyim. Yani 60-70 lira gibi bir zam almış oldum. Ben zaten 600 lira kira veriyorum ve geri kalan Bin 200 lira ile bir ay geçinmeye çalışıyoruz. Bu arada bir tane üniversite okuyan çocuğum var. Bana göre emekli maaşı en düşük 2 Bin Lira olması gerekiyor. Bugün baktığımız zaman Bin Lira emekli maaşı alan var. Aslında emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerekiyor. Adı üstünde asgari sınır demek ama ülkemizde Bin Lira emekli maaş ile bir ay geçinmeye çalışan emekliler var. Bunu da anlamış değiliz. Bu durumun en kısa zamanda düzeltilmesini istiyoruz” dedi. 

Ertürk, “Aslında az alana çok, çok alana az zam yapılmalı ki emekli maaşlarının arasındaki fark kapansın”

Kemal Ertürk, “ Emeklilere yapılan zammı çok az buldum. Bana göre en az % 10 oranında zam yapılması gerekiyordu. Oda en az oranla ama şaka gibi yapa yapa % 5 oranında zam yaptılar. Kendilerine gelince ama bir seferde 5 Bin Lira zam yapmayı biliyorlar. Bize gelince 100-150 lira zam yapılıyor. Oda ben 2 Bin Lira maaş aldığım için 100 lira zam aldım. Fakat bu ülkede Bin Lira emekli maaşı alan var ve onlara 50 lira zam yapılmış oldu. Aslında az alana çok, çok alana az zam yapılmalı ki emekli maaşlarının arasındaki fark kapansın. Bunun içinde adaletli zam yapılmasını istiyoruz. Emekli maaşlarımızdan önce her şeye zam yapıldı. Artık çarşı pazara bile çıkmaya korkar olduk” dedi.

Mutlu, “soruyorum bu zammın neresi adaletli?”

Muhlis Mutlu, “ Bu ülkede Bin Lira emekli maaşı alanda var, 5 Bin lira emekli maaşı alanda var. Şimdi bu % 5 oranında yapılan zam ile Bin lira alan 50 Lira, 5 Bin Lira maaş alan 250 lira zam aldı. Şimdi soruyorum bu zammın neresi adaletli? Biz bu düzenin artık değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer yüzdelik oranla zam yapılmaya devam edilirse emekli maaşlarının arasındaki uçurum açılmaya devam edecek. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Kara, “Emekli maaşımla geçinemediğim için yeniden çalışmaya başlamak zorunda kaldım”

Tuncay Kara, “ Emeklilere yapılan %5’lik Temmuz zammını çok az buldum. Ben 2 Bin 200 Lira maaş alıyorum ve bu zam ile 100 Lirandan biraz fazla zam almış oldum. Kredim var ve maaşımın neredeyse yarısı krediye gidiyor. Kalan maaşımla geçinemediğim için yeniden çalışmaya başlamak zorunda kaldım. İnsanlarla dalga geçer gibi %5 oranında zam yaptılar. Daha geçen hafta elektrik, çay, şeker ve akaryakıta %15 zam geldi. Bize gelince nasıl %5 oluyor bunu da anlamış değiliz. Geçen sene bir marketten alış veriş yapmıştım. Fişini bulunca aynı marketten aynı ürünleri aldım. Aradaki fiyat farkı neredeyse iki katı fazlaydı. Geçen seneyle bu sene arasında birçok ürüne neredeyse % 50 zam geldi ama enflasyon % 5 çıkıyor. Biz bunu anlamıyoruz. Lütfen bunu bize açıklasınlar” dedi.

Onat, “Az maaş alana az zam, çok maaş alana çok zam yaparak emekli maaşlarının arasındaki farkı daha da yükseltiyorlar”

Şükrü Onat, “ Emeklilere yapılan % 5 oranındaki zam misliyle geri alınmış olmasına rağmen emeklilerle dalga geçer gibi iyi bir oranda zam verilmiş gibi halka yansıtılmasından çok rahatsızım. Son bir aydır zam üstüne zam yapılıyor ama emekli maaşlarına sıra gelince % 5 oranında zam yapıldı. Gıda, akaryakıt ve elektriğe sadece son bir ayda %15 oranında yapılan zamlar bunun bir göstergesi olup, emeklileri hayatlarından bezdirdiler. Buda yetmezmiş gibi az maaş alana az zam, çok maaş alana çok zam yaparak emekli maaşlarının arasındaki farkı daha da yükseltiyorlar. Bu haksızlığın giderilmesini ve aradaki uçurumun kapatılmasını istiyoruz” dedi.     

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.